Trots att lite mer än två veckor på resan bara har gått så har jag redan uppnått några av dem målen som jag hade innan jag åkte iväg. Ett av dessa mål var att gå ur min comfort-zone, vilket jag minst sagt har uppnått den senaste veckan då jag sovit ensam på både hostel och motell. En av dem som jobbade på hostlet, en sliskig äldre man i 60+ åldern var otroligt respektlös och obehaglig, och kallade mig för sin ”baby”, han var också mycket märklig. Länge sen man mötte på någon människa som han.
På motellet var det allmänt ofräscht och personalen, bestående av EN gammal kvinna, var otroligt otrevlig och kunde inte engelska för fem öre. Ni kan ju gissa hur det slutade. Inte nog med detta så gick min dator sönder, det fanns inga ladd-uttag som fungerade på hostelet och det mesta var bara allmänt emot mig. Förutom allt detta har jag blivit förföljd av skumma typer, åkt med främlingar och träffat många hemlösa äldre män som kommit fram till mig vilket även det har varit väldigt obehagligt. Jag har även frågat mig fram överallt i områden där jag inte hittat, pratat med minst 25/30 främmande personer per dag men framförallt har jag klarat av allt under den här tiden själv.

Så vad vill jag komma med detta inlägg?
Tillskillnad från många andra så åkte jag åkte till USA utan boende, med en förhoppning kring att boende skulle vara en enkel sak att fixa. Och ja absolut, det kan anses enkelt, OM man avser att stanna här under 1år. Den hårda sanningen är att nästintill INGET ställe här erbjuder halvårskontrakt under Höstterminen.

En av dem största anledningarna till det är att många som åker hit på hösten avser att vara här ett år, därefter anser hyresvärdarna att dem som bara ska stanna en termin får ansvara för att hitta en ersättare på deras kontrakt. Nu i efterhand hade jag alltså gärna åkt på vårterminen då jag hade kommit hit med helt andra förutsättningar till ett halvårskontrakt då. Konsekvenserna av att enbart 1 års kontrakt erbjöds var att jag inte ville signa något kontrakt och blev utan boende under några dagar.

Med detta sagt vill jag verkligen inte avråda er från att åka till Santa Barbara att plugga utan mer visa på att det även kan finnas en baksida med Collegelivet och att plugga här i USA. Och åker du enbart på höstterminen som i mitt fall så bör (läs: ska) du ha fixat ett boende innan du åker, det är något jag ångrar idag. För hade jag haft det så hade jag inte stött på dessa problem, samtidigt kan jag ändå känna viss tacksamhet att jag har fått vara med om detta då det har fått mig att växa som person.
Dessutom är det viktigt att komma ihåg att du är aldrig ensam, har fått höra av en hel del svenska studenter som pluggar här att dem har varit i exakt samma sits som mig när dem kom hit och att det inte är konstigt, för det ÄR svårt att hitta boende här i Santa Barbara…

MALIN