Tänkte bara ge en liten snabb pack-lista råd för om ni är som mig som har svårt o göra sig av med saker/bestämma vad man helst vill ha med sig, eller packar det allra sista dagen innan så kan det vara bra att ändå förbereda sig inför en stor flytt. Jag kan endast tala för vad som finns i LA, men om ni är sån som inte kan leva utom svenska saker, som godis och mat osv så oroa dig inte. Det finns flera affärer samt IKEA som säljer både lösgodis, choklad, kaviar och massa annat smått o gott som vi svenskar är lyckliga att ha i våra liv. Meeeen jag rekommenderar att iaf ha med dig en godispåse till o börja med haha.

 1. Lakan + påslakan + örngott. Jag letade som en tok efter nya lakan när jag först flyttade hit. Visserligen beror det på vad du har för säng och vad du är van med men jag tyckte det va skönt o ha med sig ett set iaf, också för jag bodde på hostel den första veckan.
 2. Jacka, halsduk och vantar. Yes det är LA och japp det ska vara varmt o soligt hela tiden, och detta beror ju såklart på när du åker hit men vissa dagar i Dec-Feb kan bli rätt så kalla, även regniga. Jag är extremt frusen av mig så för mig är både kappa o halsduk nödvändigt under vintern här.
 3. Raggsockar, samma som ovan men lägenheterna om man inte har heltäckningsmatta kan bli rätt kalla och o ha på värmen hela tiden blir rätt dyrt.
 4. Osthyvel, väldigt svårt o hitta och om ni är en ost-älskare som mig så kommer du vilja ha en med dig
 5. DL mått, om du inte är ett proffs på Cups som de använder här så rekommenderar jag o ta med de måtten du är van vid att använda.
 6. Adapter, behövs det ens en förklaring där haha
 7. Om du tar med dig din plattång/hårfön eller annat liknade som behöver el se till att det är samma Volt som det är här. I USA är det 110V och Sverige 230V. Så dubbelkolla allt sånt. Jag lämnade allt sånt hemma o köpte nytt här.
 8. Om du är en kaffe älskare som gillar ditt kaffe starkt ska du vara beredd på att kaffet inte alls är lika starkt här, jag däremot lärde mig dricka kaffe här och tycker det är urmumsigt
 9. Bilder på nära och kära. Det här kommer ge din lägenhet extremt mycket bättre myskänsla och hemkänsla. Du kommer troligtvis inte ha några möbler, om du inte redan flyttar in i en möblerad lägenhet men kan vara trevligt o ha något/några fotografier att känna trygghet från.
 10. Sist men inte minst, se till att din telefon är OLÅST!!!! Om du inte planerar att köpa en ny här så måste telefonen vara olåst från ditt svenska abonnemang för att kunna fungera med ett Amerikanskt abonnemang. Vi alla läste väl artikeln om apple o den stackarn som fick en skyhög räkning efter att hans roaming va på på semestern, inte kul alls.

Hoppas jag har gjort någon lite klokare eller hjälpt till på traven i den svåra packningen.

// Just some tips on what to pack, especially if you’re like me who never want to throw anything away or decide what to bring. I’m also one of those who keeps putting it off until the very last minute but it’s good to be organized and plan for a big move when you’ll be gone for a while. I can only speak for LA but if you’re on elf those who love Swedish food, don’t you worry; there are plenty of stores that carries Swedish candy and food. Hello IKEA!  Buuuut if you are traveling from Sweden I recommend to have an emergency candy bag with you, you never know when the sweet tooth shows up.
 1. Bed sheets, totally depends on your bed but they are different from Sweden. I was happy that I brought at least one set with me, mostly because I stayed in a hostel the first week but also because it took me a long time before finding sheets I like.
 2. Jacket, beanie and scarf. Yes I know its LA and California, and yup it’s suppose to be sunny and hot all the time but trust me it does get cold during winter, and sometimes rainy too. I get cold very easily so for me a coat, scarf and beanie during winter is a must.
 3. Cozy socks, the same reason as above. If your apartment doesn’t have carpets the floor do get pretty cold.
 4. Cheese slicer, very difficult to find and if you’re a cheese-lover like myself you’ll want one for sure
 5. DL measurements, in the states they use Cups. So unless you’re a pro already I recommend to play it safe and bring that measuring thingies you’re used to.
 6. An adapter, no explanation needed haha
 7. If you’re bringing your straightener/ hair dryer or anything else like that make sure it’s the same volt as it is in the States. I just left mine in Sweden and bought some new ones here.
 8. If you’re a coffee lover sorry to disappoint you, I like the coffee here but many people tell me it’s different and wayyy weaker than it is in Sweden.
 9. Photographies of your loved ones! You most likely won’t have many furnitures so wouldn’t it be nice to come home to some photos of people you know and make the place just a little more homey for you.
 10. And finale one, make sure your phone in UNLOCKED from your current phone provider because otherwise it will not work to put in a new sim card. And I’m guessing we all read the article about Apple and the roaming…. don’t want that to happen. So unlock that sweet friend of yours.