Det finns så mycket som vi säger nej till på grund av våran egna rädsla att gå utanför vad som vi bedömer vara våran egen comfort zone eller för att det är bekvämt att ta den enkla vägen och bara säga nej. Vi har våra rutiner och hittar gärna på anledningar till att slippa göra saker som vi inte känner oss bekväma med. Så fortsätter livet på den lugna, trygga och bekväma banan tills den dag vi inser att vi är fast i ett ekorrhjul där samma saker händer om och om igen. Var det såhär livet skulle bli?

Det finns ingenting som gör en så glad, stolt och stark som när man övervunnit rädslan och gjort något som man egentligen inte trott att man vågat göra. Det kan vara att ställa sig att prata inför folk, åka berg- och dalbana eller trotsa fördomarna och bara säga ja. Det är när vi börjar säga just ja som vi tar vara på möjligheterna som finns och det är då vi utmanar oss själva och växer som personer.

Jag skulle enkelt uttryckt med undantag vilja sammanfatta ett liv såhär:

När man är ung har man hälsan och tiden men inte pengarna.

När man är småbarnsförälder har man hälsan och pengarna men inte tiden.

När man är pensionär har man tiden och pengarna men inte hälsan.

Vad vill jag komma med det här?

Vissa perioder i livet är mer lämpade att fatta vissa beslut än andra. Du ska arbeta större delen av ditt liv så passa på att göra saker medans du kan, visst kan du må toppen som pensionär men alla saker har sin tid. Att studera på college och universitet i USA är en chans som inte kommer tillbaka och ibland får du helt enkelt ta dig råd att investera i dig själv. Sverige har dessutom ett av världens mest förmånliga finansieringssystem för studenter som vill studera i USA. Summan du kan låna från Centrala Studiestödsnämnden (CSN) täcker många gånger hela eller stora delar av kursavgifterna för utlandsstudier och med sin låga ränta kallas det ofta för världens bästa lån.

Till sist vill jag inspirera dig genom att tipsa om filmen Yes Man. Den handlar om bankmannen Carl som blir frälst och bestämmer sig för att säga ja till allt istället för att alltid säga nej, vilket tidigare gjort honom både deprimerad och ensam. Nu som Yes Man finner han ett spännande liv, reser världen över och träffar intressanta människor vilket leder till upplevelser som han aldrig trodde han skulle få vara med om. Rekommenderas starkt om du vet med dig att du är en person som alltsom oftast säger nej.

Vad fick dig till att ta steget att studera i USA? Kommentera nedan.