Det är ingen slump att Santa Monica College (SMC) tar emot flest svenskar av alla skolor i hela USA. Med sommarväder året runt, gångavstånd till stranden och Hollywood i bakfickan är det en rent utav oemotståndlig plats för utlandsstudier. Att studera på Santa Monica College öppnar dessutom en myriad av dörrar och möjligheter. Vare sig du vill prova på att studera utomlands någon termin eller lägga grunden till en längre utbildning i USA är SMC det perfekta stället att starta ditt äventyr!

En prisvärd utbildning

På Santa Monica College får du en prisvärd utbildning utan att behöva kompromissa med kvaliteten. SMC erbjuder samma kurser som prestigefyllda universitet till en bråkdel av kostnaden. Till skillnad från större universitet som brukar vara mer inriktade på forskning lägger instruktörerna på SMC hela sitt fokus på att utbilda studenterna. Klassrummen är också mindre på college än på universitet, vilket bidrar till en mer intim och interaktiv inlärningsmiljö. I större klassrum är det lätt hänt att studenter försvinner i mängden och därför inte får den hjälp de behöver för att vara framgångsrika. På SMC kan du få hjälp av professorer och instruktörer i realtid utan att behöva vänta på din tur eller boka in ett möte för att ställa frågor om kursmaterialet.

Läs mer om skillnaden mellan college och universitet.

Goda transfermöjligheter

Om du vill ta dig an en längre utbildning i USA är Santa Monica College den perfekta språngbrädan. SMC är nämligen bäst i Kalifornien på transfers. En transfer innebär att du, efter att ha slutfört en Associate degree på ett college, tar dina kurspoäng vidare till ett universitet för att studera till en Bachelor’s degree. Transferprocessen kan dock vara krånglig för studenter att navigera. En lyckad transfer bygger därför på tydlig planering och rådgivning från skolans sida. Det underlättar när skolan har tydliga rutiner och är vana att hjälpa sina studenter bli antagna till populära universitet. Den vanan finns helt klart hos SMC, som varje år skickar studenter vidare till flera populära universitet som UCLA och USC. Statistiken talar för sig själv – SMC har de senaste trettio åren skickat fler studenter till University of California-skolor än något annat college i landet.

Hjälpsamma studierådgivare

På SMC råder det inte någon brist på studentresurser och hjälpmedel. Skolan har ett rekordstort nätverk av studierådgivare som gör sitt bästa för att du ska lyckas i din akademiska karriär. Det amerikanska skolsystemet kan tidvis kännas som en stor djungel och det kan verkligen underlätta att ha stöd och rådgivning nära till hands så att du väljer rätt studieväg. Om du till exempel vill göra en transfer vidare till ett specifikt universitet kan din studierådgivare ta fram en studieplan som maximerar dina chanser att bli antagen. Det behöver heller inte vara någon katastrof om du under utbildningen får för dig att byta major eller minor. Ibland behöver man prova på olika studieämnen för att se vad som passar bäst. Genom att lägga vikt på rådgivning ser SMC till att studieupplevelsen är flexibel.

Instruktörer med branschkunskap

Kvaliteten på undervisningen hålls i topp tack vare skolans nästan 1500 professorer och instruktörer med utmärkta meriter. SMC utmärker sig från andra colleges med sitt unika fokus på yrkesförberedande kurser. Instruktörerna som leder dessa kurser kommer ofta direkt från yrkeslivet och besitter arbetslivserfarenhet inom sina områden. Los Angeles är en stad som lockar till sig de bästa av de bästa. Prisbelönta författare, filmproducenter och forskare undervisar på SMC för att de tror på kopplingen mellan studenter och lärare och på din förmåga att uppfylla dina drömmar och göra skillnad på riktigt. Med hjälp av dessa branschkunniga instruktörer kan du som student ta del av unika lärdomar från riktiga arbetssituationer som inte går att hitta i läroböcker.

Stort utbud av utbildningar

Avslutningsvis har SMC ett imponerande urval av utbildningar och studieområden. Från humaniora ämnen till det vetenskapliga och kreativa – SMC har allt du kan tänka dig. Nya kurser utvecklas dessutom ständigt. Bara under de senaste tio åren har SMC skapat över 300 nya kurser inom 58 studieområden. Som utlandsstudent kan du antingen studera till en tvåårig examen (Associate degree) eller ta del av kortare utbildningar. Om du föredrar kortare utbildningar erbjuder skolan ett Study Abroad-program (1–2 terminer), som är perfekt för dig som vill studera på SMC under bara någon termin och vill få första tjing på kurserna. Du kan också ta ett certifikat (1–4 terminer) inom ett specifikt studieområde eller fokusera på språkkunskaperna med Intensive English Program (1–12 månader).

Läs mer om utbildningarna på Santa Monica College.

Vill du studera på Santa Monica College? Calistudies tar hand om din ansökan, hjälper dig fixa studentvisum och söka bidrag från CSN. Våra tjänster är kostnadsfria. Kom igång med din ansökan.