Vi börjar se ljuset i slutet av tunneln. USA öppnade nyligen sina gränser för vaccinerade besökare och ambassaden har förlängt undantaget gällande intervjufria visumansökningar till slutet av 2022. Att studera i USA är återigen en möjlighet för svenskar. Men var ska man välja att studera? Om du längtar efter att ta ditt pick och pack till varmare breddgrader så kanske Kalifornien rätt ställe för dig! Här är fem (av många) anledningar att studera i Kalifornien i höst.

1. Upplev något nytt

Det sanna värdet av en utbildning utomlands ligger i själva upplevelsen. Med utlandsstudier får du chansen att ta dig ur din vanliga bubbla och uppleva en ny kultur, ett nytt klimat och att träffa människor som du aldrig annars hade lärt känna. Det är väldigt lätt att fastna i samma gamla mönster och låta dagarna gå utan någon förändring. Men om vi inte tar några risker i livet blir risken större att vakna upp flera år senare och ångra att man aldrig tog det där studieåret i Kalifornien. Skapa nya minnen på otrampade stigar och fyll ditt liv med äventyr!

2. Varmare breddgrader

Och om du ändå ska skapa nya minnen, varför inte göra det nära stranden? Denna lista hade inte varit komplett utan att nämna det uppenbara: det drömmiga klimatet i södra Kalifornien. Ska man studera någonstans i världen så kan det ju trots allt inte skada att välja en plats med behagligt klimat. Södra Kalifornien bjuder på sol och värme året runt och populära studentstäderna Santa Barbara och Santa Monica har skolor som erbjuder utbildning i toppklass. Om du väljer att studera i Kalifornien i höst kan du varva lektionerna med sol och bad eller en promenad i solen.

3. Brett utbud av skolor

Kalifornien är en av USA:s största stater, både till yta och befolkning. Livsstandarden i staten är dessutom hög och många av landets mest populära skolor har sina campus i Kalifornien. Calistudies samarbetar med flera colleges och universitet i Kalifornien, däribland Santa Monica College, Santa Barbara City College, UC Santa Barbara, UC Davis, Foothill & De Anza College och Kaplan språkskolor. Dessa skolor erbjuder flera olika typer av utbildningar och flexibla studievägar. Du kan välja att ta dig an en längre utbildning, ett kortare program, ett certifikat, eller en snabb språkkurs. Valet är ditt!

4. Slipa din engelska

Att studera i USA är också ett utmärkt tillfälle att förbättra språkkunskaperna. Många arbetsplatser använder sig numer av engelska som första språk både intern och externt. Dock håller gymnasie-engelskan sällan måttet om man jämför med den professionella engelska som används på internationella arbetsplatser. Därför blir det allt viktigare att bygga vidare på sina gymnasiekunskaper och lära sig engelska på en högre studienivå. Kaplan språkskolor är specialinriktade på engelskakunskaper och Santa Monica College erbjuder en intensivkurs i engelska som är perfekt för dig som vill vässa språket.

5. Boosta ditt CV

En utbildning i USA är ett bra sätt att boosta ditt CV. Att överhuvudtaget ha studerat utomlands gör genast att du sticker ut ur mängden när du söker jobb. På en arbetsintervju är det ett lättsamt och bra samtalsämne och det spelar egentligen inte så stor roll hur länge du har vistats utomlands, utan det är själva erfarenheten som väger tyngst som merit. I tillägg till förbättrade språkkunskaper visar du upp värdefulla egenskaper som förmågan att anpassa sig till nya miljöer, att knyta nya kontakter, att ta initiativ och att se världen ur ett annat perspektiv.

6. Utnyttja CSN

En anledning som ofta glöms bort när man ska studera utomlands är att det faktiskt går att få råd att studera i USA genom
utnyttja CSN. Sverige är nämligen bland de mest generösa länderna i världen när det gäller studiemedel för utlandsstudier. Det är lätt att ta sådana resurser för givet, men många andra länder har inte alls samma möjligheter att ta ut bidrag och lån med schyssta räntor. Utöver studieavgifterna kan du också söka om lån för merkostnader som resa och försäkring. Även om det alltid är en god idé att spara ihop så mycket som möjligt inför resan, så är det helt klart en trygghet att ha CSN som tillgång. Här kan du läsa mer om hur du finansierar dina studier i USA.

Vad säger du? Ta chansen att studera i Kalifornien i höst! Kika på vår lista av colleges och universitet. Om du ansöker via Calistudies hjälper vi dig kostnadsfritt genom hela processen.