Att hitta boende som internationell student i Santa Barbara kan ibland vara lite krångligt, därför har vi på Calistudies tagit fram några tips för att göra processen lite enklare.

Vad borde man tänka på när man letar boende i Santa Barbara?

Utnyttja skolans resurser

Det kan gynna dig som student att se vad skolan har för resurser att använda angående boende. Vissa skolor har avdelningar som är gjorda specifikt för att hjälpa studenter hitta boende. Santa Barbara City College har ett så kallat housing office som erbjuder hjälp.

Akta dig för bedragare

Var försiktig när du letar boende på ställen som Facebook eller Craigslist, det finns en risk att man stöter på bedrägeri och konton med falska identiteter. Var noga med att inte betala någon avgift i förväg som du inte är helt säker på.

Leta bostad tillsammans

Något att vara förberedd på när man letar boende i Santa Barbara är att man som student ofta delar rum med en annan person för att det ska gynna en ekonomiskt.

Busskort är inkluderat i kursavgiften

Som student är busskort är inkluderat i kursavgiften och det finns en buss som tar dig direkt från Isla Vista till Santa Barbara City College’s campus.

Här kan du läsa mer detaljerat om vad du ska tänka på.

Områden att bo i Santa Barbara

Downtown Santa Barbara

Pluggar du på SBCC väljer många att bo i Downtown Santa Barbara då det är nära till campus. Här har du nära till stränder som Ledbetter Beach samt Shoreline Park Beach. Du har också nära till Paseo Nuevo, ett mysigt shoppingcentrum med restauranger och butiker i mitten av stan.

Isla Vista

Pluggar du på UC Santa Barbara så väljer många att bo i Isla Vista eftersom det är nära till campus. Isla Vista är ett område som ligger ungefär 20 minuter från Downtown och kan beskrivas av många som en “college-stad” eftersom det nästintill endast är studenter som bor i området. Har man inte bil så kan det vara långt till Downtown eller skolan om man pluggar på SBCC.

Här kan du läsa mer om studentlivet i Isla Vista.

Vart hittar man boende och rumskompisar i Santa Barbara?

Det kan vara svårt att veta vart man ska börja när man letar efter rumskompisar och boende. Ett tips är att bli medlem på Calistudies och skapa en forumtråd där man kan hitta andra som ska iväg och studera.  Skriver man ett inlägg om vart man ska flytta och när, så hjälper vi på Calistudies att matcha ihop med rumskompisar efter önskemål. Andra sätt att hitta boende är igenom Craigslist (ungefär som Blocket i USA) eller i grupper på Facebook där studenter lägger ut annonser. Ett tips kan vara att även skriva ett inlägg om att man letar boende där. Här är några bra länkar där du kan börja:
Calistudies Forum
Facebook Marketplace
Santa Barbara Housing
UCSB Housing
SBCC Housing
Craigslist

Har du några tips på hur man hittar boende i Santa Barbara? Kommentera nedan.