Den här sommaren var UC Davis-campusen full av liv med över 160 studenter från Japan, Kina, Sydkorea, Colombia, Peru och Jemen. De kom för att delta i UC Davis International Programs sommarprogram för akademisk förberedelse, vilket inkluderade 75 studenter i det 10-veckors långa Academic Engagement Program och 90 studenter i korttidsprogrammen på fyra veckor – Communication and Culture, English for Global Business och English for Science and Technology.

Med så många studenter som tog chansen att återigen studera utomlands på plats var atmosfären i sommar på UC Davis International Center fylld av spänning och energi. Det var en oförglömlig upplevelse för dessa studenter, många av dem hade aldrig tidigare varit borta från sitt hemland.

“Jag kan med säkerhet säga att det var det bästa valet att delta i det här programmet. Jag kommer aldrig att glömma den här sommaren i Davis”, sa Jeongwon Yoo, en student i Communication and Culture från Japan.

“Jag har aldrig sett en så stor campus som UC Davis tidigare! Davis är en mycket trygg plats och har bra tillgång till både natur och närliggande städer. Vädret är trevligt – det är ingen fuktighet – och, viktigast av allt, jag uppskattade er fantastiska gästfrihet”, sa Shuhei Wakayama, en studentledare från Ritsumeikan University.

Praktiskt lärande

I klassrummet deltog studenterna i dynamiska aktiviteter som gruppdiskussioner, praktiskt lärande, speciella evenemang och interaktioner med UC Davis-studenter. Studenterna i korttidsprogrammen fick också fördelar av studiebesök på U.S. Bicycling Hall of Fame i Davis, Exploratorium i San Francisco och en virtuell rundtur på Amazon, samt presentationer från gästföreläsare, inklusive chefer från UC Davis Student Startup Center och International Student Services of Global Affairs, UC Davis professor emeritus inom materialvetenskap, samt andra fakultetsmedlemmar och lokala yrkesverksamma. På helgerna utnyttjade många av studenterna Davis centrala läge för att delta i frivilliga utflykter till Yosemite National Park och Los Angeles som organiserades av California Tours.

En student poserar på en höghjuling under ett besök på U.S. Bicycling Hall of Fame i Davis.

En student poserar på en höghjuling under ett besök på U.S. Bicycling Hall of Fame i Davis.

Studenterna njuter av en vänskaplig volleybollmatch

Studenterna njuter av en vänskaplig volleybollmatch

“Jag är så tacksam för mina lärare,” sa Jisu Chung från Sydkorea, en student i English for Global Business. “Jag lärde mig mycket mer än jag förväntade mig. Alla lektioner var informativa och lärorika.”

Under sin medverkan i Academic Preparation and Pathway Programs förbättrade studenterna sina akademiska och språkliga färdigheter i en helt engelsk miljö och utvecklade även globala kompetenser och interkulturella kommunikationsfärdigheter. De personliga, akademiska och professionella färdigheter de förvärvade kommer att hjälpa dem att lyckas i sin grundutbildning och framåt.

“Att studera utomlands i USA har utan tvekan varit det bästa beslutet, inte bara för min karriär, utan även för mitt liv,” sa Tsukiho Suzuki, en student i Communication and Culture från Japan. “Fördelen med att studera utomlands är möjligheten att upptäcka sig själv samtidigt som man förstår en annan kultur. Jag insåg att jag inte var så svag och att jag hade tillräckligt med kraft för att överleva i ett nytt land. Jag vill använda min styrka för att övervinna alla situationer med en positiv attityd och förvandla motgångar till spännande utmaningar i framtiden.”

En livsförändrande möjlighet

Under en känslosam examensceremoni uttryckte studenterna sin tacksamhet för sin tid i Davis och reflekterade över vad de hade lärt sig. Många berättade om hur inkluderande och välkomnande deras värdfamiljer var, de vänner de skapade från andra länder och upplevelsen av att resa runt i Kalifornien. Men kanske det största avtrycket för många var vad de hade lärt sig om sig själva och hur de hade växt under sina utbytesstudier. Studenterna uttryckte känslor av nyfunnen självständighet och självförtroende, samt önskan att prova nya saker och fortsätta lära sig.

I ett gripande tal delade Hitomi Shimamura, en receptionist från Japan som deltog i Academic Engagement Program, med sig av att hon tidigare var mycket självmedveten, men att hennes erfarenhet här förändrade det. “Trots att jag inte är så bra på att tala engelska, skrattade ingen åt mig. Den fridfulla miljön fick mig att glömma mitt hektiska liv i Tokyo, och jag kunde se saker med en frisk sinnesstämning”, förklarade hon. “Min lärare lärde mig vikten av att inte vara rädd för att göra misstag. Mina klasskamrater motiverade mig mycket och min värdfamilj uppmuntrade mig. Varje enskild upplevelse jag hade här gav mig självförtroende. Att göra mig förstådd på engelska är fortfarande svårt för mig, men tack vare alla människor jag har träffat här har jag ökat min självkänsla.”

Källa: CIE UC Davis

Vill du studera på UC Davis?

Läs mer om att studera på UC Davis här.