UC Davis Global Study Program firar sitt 20-årsjubileum

Det långvariga utbytesprogrammet ger internationella studenter och samarbetsuniversitet tillgång till kunskap, expertis och resurser från UC Davis.

UC Davis Global Study Program (GSP), ett akademiskt program som erbjuder framstående internationella grundutbildningsstudenter möjligheten att studera vid UC Davis och tillgodoräkna sig poäng som kan tillämpas på examenskrav vid universitet runt om i världen, firar sitt 20-årsjubileum i höst. Över 4 000 studenter från 22 länder har deltagit i Global Study-programmet sedan det startade för två decennier sedan.

Global Study Program, som administreras av International and Access Programs vid UC Davis Continuing and Professional Education, fungerar också som en väg till forskarstudier vid UC Davis. Många studenter har fortsatt att ta doktorsexamen och magisterexamen från UC Davis, och över 600 har genomfört forskningspraktik sedan 2009. Programalumnerna inkluderar forskare, valda tjänstemän, programledare för ideella organisationer, journalister och företagsledare inom många branscher.

UC Davis Global Study Program firar sitt 20-årsjubileum

Adhiraj Bhagawati, en GSP-student från Indien år 2021, ansökte till programmet för att hjälpa till att stärka sina ansökningar till forskarutbildningen. (Foto med tillstånd av Bhagawati)

“I 20 år har Global Study Program skapat möjligheter”, säger Anneli Adams, Associate Dean för International and Access Programs.

“Möjlighet för UC Davis att dela sin expertis med världen, möjlighet för våra universitetspartners att erbjuda en transformerande upplevelse för sina studenter och, viktigast av allt, möjlighet för internationella forskare att nå sina akademiska och professionella mål. Mitt uppriktiga tack och gratulationer till fakulteten, personalen, studenterna och partners som har bidragit till programmet under de senaste två decennierna.”

“Jag är verkligen tacksam för alla kurser jag tog vid UC Davis, som avsevärt utvecklade mitt intresse för engelsk litteratur och global kommunikation”, säger Ruobing Chu, en GSP-student från 2017 som nu arbetar som redaktör inom internationell journalistik. “Efter att jag avslutade Global Study Program hade jag självförtroendet att delta på flera olika praktikplatser/jobb där flerspråklig kommunikation krävdes. Programmet gav mig förmågan att arbeta i internationella miljöer.”

Global Study Program-alumnen Isabella Hines upplevelse

GSP-studenten Isabella Hines reflekterar över sin oförglömliga upplevelse på UC Davis

Här berättar Isabella om sin tid på UC Davis och hur den bidrog till hennes akademiska och professionella framgång.

GSP samarbetar med över 120 av världens högst rankade universitet som skickar sina studenter genom programmet. Genom att kombinera UC Davis-kurser och unika akademiska möjligheter, såsom universitetets första seminarium för forskning om Östasienstudier, erbjuder GSP besökande forskare en engagerande och mångsidig utbildningsupplevelse.

“Våra studenter känner sig genast hemma vid UC Davis och de kommer alltid tillbaka till Aachen efter att ha haft den tid av sina liv”, sa Dr. Daniel Holder från RWTH Aachen University i Tyskland. “Programmet har bidragit till att betydligt utöka vårt bilaterala partnerskap och har lett till många fruktsamma forskningssamarbeten.”

GSP-studenterna för med sig en unik global perspektiv till UC Davis, vilket tillför universitetets engagemang för att skapa en rik och mångsidig akademisk miljö. Internationella finansieringsmöjligheter som säkrats av GSP, såsom det brasilianska vetenskapliga mobiliseringsprogrammet, har fört hundratals heltidsstipendiater till UC Davis. Under de senaste tre åren har GSP valts som ett värduniversitet för det indonesiska programmet för International Student Mobility Awards . UC Davis är det enda universitetet på västkusten som valts att delta i detta prestigefyllda program.

GSP-studenter UC Davis

GSP-studenten Sho Katayama (nederst till vänster) och hans lagkamrater från UC Davis Men’s Volleyball Club under en alumnafton när han och tre fjärdeårselever tackades för att ha varit en del av laget. (Foto med tillstånd av Katayama)

GSP:s samarbetsinriktade och flexibla natur ger universitetsfakulteten möjlighet att utforska nya initiativ. Oavsett om det handlar om att skapa remote seminarier som utforskar ämnen inom ingenjörsvetenskap eller stödja utvecklingen av nya samarbeten mellan institutionen för kemiteknik och institut som ägnar sig åt kaffeforskning i Indonesien, har ett huvudmål med programmet alltid varit att stödja UC Davis-fakultetens internationella engagemang.

“Drivna av sin tidigare framgång planerar Global Study Program att fortsätta sin stolta tradition av att möjliggöra för några av de bästa studenterna från hela världen att förälska sig i vårt vackra campus, skapa kontakter med vår livliga gemenskap och sedan ta med sig det bästa av Aggie-andan tillbaka till sina hem i utlandet”, säger GSP:s programdirektör Jake Hosier.

Global Study Program förvaltas av International and Access Programs vid UC Davis Continuing and Professional Education, som erbjuder olika möjligheter för internationella studenter, inklusive “Pathway Programs” för studenter som vill ta en kandidatexamen från ett amerikanskt universitet, akademiska och kulturella program för elever i åldrarna 12-17 år, samt akademiska och språkförberedande program för grundutbildningsstudenter.

Om UC Davis Continuing and Professional Education

I över 60 år har UC Davis Division of Continuing and Professional Education kombinerat UC Davis unika akademiska expertis med praktisk träning som omedelbart förbättrar kompetens och arbetsprestation. Denna “Karriärplan” stödjer yrkesverksamma när de uppdaterar och utvidgar sina arbetsfärdigheter under sina karriärer.

Med nästan 50 000 årliga inskrivningar i yrkes-, akademiska och berikande kurser samt över 3 miljoner inskrivningar på Coursera, betjänar UC Davis Continuing and Professional Education livslånga elever i den växande Sacramento-regionen, samtliga 50 stater och över 100 länder.

Detta är en översatt artikel. Här kan du läsa den engelska originalartikeln.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta Calistudies eller skriv i kommentarsfältet nedan.

Här kan du läsa mer och ansöka till Global Study Program på UC Davis.