Golden West College utvalt som top community college i USA av Aspen Institute

Golden West College har blivit utsett som ett av 150 community colleges runt om i USA som är berättigade att tävla om det prestigefyllda Aspen-priset, ett stipendium på 1 miljon dollar som utmärker höga prestationer.

Priset, som ska delas ut år 2025 av Aspen Institute College Excellence Program, utmärker institutioner med enastående prestationer inom sex nyckelområden: undervisning och lärande, certifikat- och examensavslut, överföringar och kandidatexamen, arbetskraftens framgång, rättvis tillgång till högskolan och rättvisa resultat för studenter med utländsk- och låginkomstbakgrunder.

Aspen-priset är den högsta utmärkelsen som ett community college kan få i USA. Att bli vald för att tävla om denna ära vittnar om engagemanget hos vår fakultet, yrkesverksamma och administratörer som gör allt för att se till att våra studenter lyckas ,inte bara under sin tid på vår skola, utan också efter att de tagit examen och går vidare i sina karriärer” säger GWC tillförordnade president Meridith Randall.

Aspen Institute bjuder in 15 procent av de över 1 000 community colleges i landet att ansöka om Aspen-priset varje år. I Kalifornien bjöds 19 community college in att ansöka om priset 2025. En komplett lista över berättigade skolor finns tillgänglig på Aspen Institute hemsida.

“Aspen-priset är förankrat först och främst i en bedömning av om skolorna lever som de lär,” sade Josh Wyner, verkställande direktör för Aspen Institute College Excellence Program. “När community colleges står inför variationer i antagning, tar emot studenter med pandemirelaterade inlärningsförluster och examinerar studenter till en snabbt föränderlig arbetsmarknad är det lätt att tappa bort vad som är viktigast. De bästa community colleges fortsätter att fokusera på att främja kärnuppdraget: att se till att så många studenter som möjligt examineras med meriter som leder till givande karriärer och speglar utvecklingen av mångsidig talang som samhällen, stater och vårt land behöver.”

De tio främsta finalisterna för Aspen-priset 2025 kommer att namnges år 2024. Aspen Institute kommer sedan att genomföra besök på plats hos var och en av finalisterna och samla in ytterligare kvantitativa data, inklusive anställnings- och inkomstdata. En framstående prisjury kommer att välja ut den stora vinnaren, finalister med utmärkelser och stigande stjärnor våren 2025.

Aspen Institute är en global ideell organisation vars syfte är att tända mänsklig potential för att bygga förståelse och skapa nya möjligheter för en bättre värld. Institutet grundades 1949 och driver förändring genom dialog, ledarskap och handling för att hjälpa till att lösa samhällets största utmaningar. De har sitt huvudkontor i Washington, DC och har ett campus i Aspen, Colorado, samt ett internationellt nätverk av partners. För mer information, besök www.aspeninstitute.org.

Källa: Golden West College

Vill du studera på Golden West College?

Skicka in din ansökan här.