Santa Monica College

Studera på SMC

Santa Monica College är en drömdestination för studenter från hela världen. Som student på SMC får du ta del av en studieupplevelse i världsklass med engagerade professorer och rådgivare som hjälper dig att uppnå dina akademiska mål. Utforska en mängd olika studieområden och ett imponerande utbud av över 180 certifikat och utbildningar som ger dig goda möjligheter att göra en transfer vidare till fyraåriga toppuniversitet i USA. Skolan och det närliggande området kännetecknas av en härlig kulturell mångfald med medborgare från över 100 olika länder som bor, studerar och arbetar tillsammans.

Området

Santa Monica College ligger i södra Kalifornien, i soliga Santa Monica. Från skolans campus har du gångavstånd till stranden där du kan sola, bada, surfa, cykla längs med kusten, besöka nöjesparken vid Santa Monica Pier, eller ta en shoppingtur på gågatan Third Street Promenade. Santa Monicas bergskedjor är som gjorda för idylliska utflykter och med en kortare road trip kan du ta dig till skidorterna Lake Arrowhead och Big Bear. Skolan ligger också nära berömda sevärdheter i Los Angeles, som Hollywood, Disneyland, Dodger Stadium, Universal Studios och Staples Center.

Santa Monica College Logo

Varför studera på Santa Monica College?

 • Goda transfermöjligheter till universitet.
 • En prisvärd utbildning i världsklass.
 • Engagerade instruktörer med toppmeriter.
 • Rekordstort nätverk av studierådgivare.
 • Över 180 olika certifikat och utbildningar.

Utbildningar på Santa Monica College

 • Study Abroad, 1–2 terminer.
 • Associate Degree, ~2 år.
 • Bachelor Degree in Interaction Design, ~4 år.
 • Intensive English Program, 1–12 månader.
 • Certifikat, 1–4 terminer.

Utbildningar på Santa Monica College

Program & Kursutbud på Santa Monica College

Studera på Santa Monica College och ta dig dit du vill

Santa Monica College erbjuder över 180 examens- och certifikatprogram. Med så mycket att välja mellan kan det vara svårt att bestämma vad du ska studera. Det är vanligt att börja med Liberal Arts-programmet på SMC och sedan byta huvudämne efter ankomsten. SMCs akademiska rådgivare finns på plats för att diskutera dina planer och hjälpa dig hitta rätt.

Nedanstående program kan du läsa på skolan.

Study Abroad Package Program

Study Abroad-programmet är utformat för dig som vill studera på SMC under en eller två terminer och vill ha garanterade platser i de populäraste klassrummen. Programmet brukar vara tillgängligt för Business/Marketing, Sports/Nutrition, Psychology och Fashion, men utbudet varierar per termin. Kontakta oss så berättar vi mer.

Associate Degree

Associate Degree är ett tvåårigt program för dig som vill ha en stark akademisk grund, förbereda dig för en karriär inom ett yrkesämne och bli konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Efter en slutförd Associate Degree har du också möjligheten att göra en transfer till ett fyraårigt universitet som Junior (3:e året). Santa Monica College erbjuder Associate Degrees i en mängd olika ämnen.

Bachelor’s Degree (kandidatexamen)

Santa Monica College erbjuder även Bachelor’s Degree i Interaction Design. För att förbereda dig för antagning till detta program bör du först slutföra en Graphic Design Associate Degree. Denna examen utformades med omfattande expertis från industrin och förbereder dig för konkurrenskraftiga jobb inom området.

Intensive English Program

Intensive English Programme (IEP) är ett valfritt program som hjälper dig förbättra din engelska tills du är redo att delta i akademiska kurser på college-nivå. IEP erbjuds i början av varje månad under hela året. Efter att programmet är slutfört har du sedan möjlighet att studera vidare med SMCs vanliga kursutbud.

Certificate Programs

Santa Monica College erbjuder certifikat inom flera olika områden. Det är ett kortare, mer koncentrerat program av kurser i ett visst ämne (yrkesprogram). Till skillnad från Associate Degree-programmet, som innehåller en del allmän utbildning utöver studieområdet, innehåller certifikatprogrammet bara kurser inom ditt specifika certifikatämne. Certifikat kan ta en termin till två år att slutföra.

Kurskatalog

Här nedanför kan du se hela Santa Monica College kurskatalog.

Datum & Priser på Santa Monica College

Datum för termin och sista ansökningsdag till SMC

Termin

Utanför USA

Sista ansökningsdag*

Inom USA

Sista ansökningsdag* för studenter som redan har F1 visum.

Höstterminen 2025
(Slutet augusti – Slutet december)
15 juli, 2025 1 aug, 2025
Vinter 2025 Session
(Början januari – Början februari)
15 nov, 2025 1 dec, 2025
Vårterminen 2025
(Mitten februari – Mitten juni)
5 jan, 2025 15 jan, 2025
Sommar 2024 Session
(17 juni – 9 augusti)
15 maj, 2024  1 jun, 2024
Höstterminen 2024
(26 augusti – 23 december)
15 juli, 2024 1 aug, 2024

* Observera att sista ansökningsdag är skolans officiella datum men att ansökan måste komma in till oss på Calistudies tidigare än så för att du ska hinna med allt som behövs göras inför starten (ordna med studentvisum etc.). Det tar Santa Monica College 4-6 veckor att behandla internationella studentansökningar och efter detta tillkommer några veckor för att ordna visum i Sverige. Tveka inte att kontakta oss om du trots detta är sent ute med din ansökan.

Om du ansöker om ett startdatum för en session som inte anges ovan, till exempel för IEP (International English Program) eller för onlinekurser som startar senare, välj den första tillgängliga sessionen när du slutför din ansökan och meddela oss på Calistudies om ditt önskade startdatum.

Mer information gällande ansökan hittar du här.

Priser för att studera på Santa Monica College 2024

Calistudies nära samarbete med Santa Monica College innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan samt att ansöka om visum och CSN. För att bli antagen till skolan krävs det att du eller anhörig kan visa upp ett intyg på att du kan finansiera dina studier, ofta med intyg från bank samt från CSN. För att läsa ett år på Santa Monica College (vår- och hösttermin 2023) behöver intyget vara på 29 000 USD som är den beräknade kostnaden för allt (skolavgifter, försäkring, boende och levnadskostnader). Studenter som har tillgång till gratis boende och mat i Santa Monica området får dra av $11 556 USD från intyget.

Nedan har vi sammanställt alla kostnader.

Akademiska program

Beskrivning

Undervisning & Avgifter

1 Akademiskt År

(24 units på 2 terminer, ej sessions)

Kursavgift, priset för varje poäng du läser där en termin motsvarar 12 poäng (units). $386/unit $9264**
SMC Hälsoavgift $23 per termin; $20 per session $46
Studentresurs avgift $10 per termin/session $20
Studentförmåner avgift $22.50 per termin/session $45
Studentrepresentation avgift $2 per termin/session $4
Skolans hälsoförsäkring (obligatorisk) $1062 för en termin och session plus $177 för uppstart av försäkring (enbart första terminen). $2124

** Om du registrerar dig för mer än 12 units (poäng) under en termin kommer du att betala en högre total kursavgift eftersom denna avgift tas ut per poäng du väljer att läsa. För kurser i Interaction Design Bachelor of Science-degree tillkommer en extra avgift på $84 per unit.

Intensive English Program

Beskrivning

Undervisning & Avgifter

Programkostnad $1000 per månad
SMC Hälsoavgift $23 per termin; $20 per session
Studentresurs avgift $10
Studentförmåner avgift $22.50 per termin/session
Studentrepresentation avgift $2 per termin/session
Skolans hälsoförsäkring (obligatoriskt) $1063.50 för en termin och session plus $177.25 för uppstart av försäkring (enbart första terminen). Avgiften justeras proportionellt för studenter som börjar senare än traditionell terminsstart.

Uppskattade kostader

Utgifter

Uppskattat för en månad

Uppskattat för 9 månader

Levnadskostnader $1284 (homestay, två mål per dag) $11556
Böcker & Material $873 per termin $1746 (2 terminer)
Personliga utgifter $474 $4262

Betalning av kursavgifter

Betalning sker direkt till Santa Monica College. Skolavgifterna ska betalas in innan terminen börjar. Studenter uppmuntras att kolla sin studentportal för deras specifika deadlines, eftersom den kan variera beroende på om du får finansiering från CSN eller har andra speciella omständigheter.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter. Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Stipendier

Stipendier är tillgängliga för studenter som har avslutat minst en termin på Santa Monica College. Stipendieansökningar skickas in i december och delas ut i slutet av vårterminen. SMC ger ut över en miljon US Dollar till studenter varje år. Det genomsnittliga beloppet är $1000 – $2000 per student.

Arbete

Studenter får arbeta på campus efter första terminen. Lediga jobb kan hittas via skolans Career Services Center eller genom att kontakta avdelningar och arbetsgivare på campus direkt. Personalen på International Education Center kan ge rekommendationer om var du kan söka jobb på campus. Efter att du har slutfört två terminer i ett akademiskt program har du även möjlighet att arbeta med hjälp praktikprogrammet Curricular Practical Training (CPT). Studenter som tar en Associate degree eller Bachelor’s degree har möjlighet att arbeta med Optional Practical Training (OPT).

Boende på Santa Monica College

Santa Monica College ligger i ett bostadsområde, nära en mängd olika boendealternativ för studenter. Många väljer att bo i lägenheter i nära campus eller att hyra rum från värdfamiljer. Personalen på International Education Center kan ge dig tips om vilka stadsdelar som är bäst för studenter och svara på andra bostadsrelaterade frågor. Där finns även en lista över lediga bostäder som uppdateras dagligen. SMC erbjuder inte sovsalar eller bostäder på campus.

Bli medlem på Calistudies

Att hitta boende som student i USA kan ibland vara en utmaning. För att underlätta för dig som student så har Calistudies tagit fram en samlingsplats och ett forum för studier i USA. Genom att bli medlem kan du komma i kontakt med andra studenter, få hjälp att hitta boende och reskamrater. Som medlem får du även möjlighet att ställa dina frågor direkt till skolorna.

Ansök till Santa Monica College

Behörighetskrav för Santa Monica College

Santa Monica College kräver fullständiga gymnasiebetyg med lägst betyg E i engelska 5 eller engelska 6 (G i engelska A eller engelska B). Saknar du behörighet eller har motsvarande betyg så kan det finnas möjlighet att bli behörig. Kontakta oss så berättar vi mer.

Sista ansökningsdag

Ansök senast 3 månader innan kursstart. Calistudies rekommenderar att ansöka i god tid för att undvika stress med visum. I vissa fall kan ansökningar bli godkända efter sista ansökningsdagen, men vi rekommenderar att skicka in ansökan innan deadline. Är du ute sent med din ansökan kontakta oss så ser vi om det finns något vi kan göra.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till skolan. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Skola & kursstart

  Välj vilken skola du vill ansöka till*

  Välj terminsstart*

  Hur länge vill du studera?*

  Vilken inriktning/ämne vill du studera?*

  Din gymnasieskola och program*

  För dig med eftergymnasial utbildning. Vilken skola och inriktning?

  Personuppgifter

  Förnamn*

  Efternamn*

  Juridiskt kön*

  Medborgarskap*

  Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

  Gatuadress*

  Postnummer*

  Ort*

  Epost*

  Repetera Epost*

  Telefonnummer*

  Andra uppgifter

  Hur bedömer du dina engelskakunskaper?

  Jag talar språket*

  Jag skriver språket*

  Jag förstår språket*

  Jag tänker söka studiemedel:*

  Jag är intresserad av att få mer information om boende*

  Övrig information till Calistudies

  Hur kom du i kontakt med oss?

  Jag har läst och accepterar Calistudies villkor för college & universitet (öppnas i ny flik).

  Berättelser & Inspiration

  Stolt att vara SMC

  Välkommen till Santa Monica College

  SMC är nummer 1 bland transfer-colleges och har varit det i över 30 år. Detta innebär att SMC är ledande på att förbereda studenter till att komma in och studera vidare på universitet. Bland annat ledande inom överföringar till prestigefyllda UC (University of California), USC (University of Southern California) och LMU (Loyola Marymount University). Kort sagt en utbildning i världsklass med oändliga möjligheter.

  Studentblogg

  Santa Monica College blogg

  Ulrika Lund

  Följ Ulrikas resa som student på Santa Monica College.

  Artiklar om Santa Monica College

  Kom igång med din ansökan

  Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

  Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

  Jag har studerat i Kalifornien.

  Mathias Brorell, Calistudies