University of California Davis (UC Davis)

Studera på UC Davis

UC Davis rankas som ett av de främsta offentliga universiteten i USA, med internationellt kända forskare och akademiker bland sina professorer. UC Davis har det nordligaste läget av skolorna i University of California-systemet med campus i norra Kalifornien, mindre än två med bil från San Francisco, Silicon Valley och Sacramento. Staden Davis är en trygg, idyllisk och fridfull oas som är omgiven av vackra fruktträdgårdar och lantbruk. Skolans campus och området runtomkring är cykelvänligt och lättillgängligt. Med sin fridfulla och intellektuella atmosfär är Davis en en perfekt plats för utlandsstudier!

Davis som område

Norra Kalifornien bjuder på gröna och levande miljöer, en frisk fläkt jämfört med det torra ökenklimatet i söder. Runtom städerna ligger slingrande vägar som leder till vackra vingårdar, fruktodlingar och lantbruk. Med en kort promenad eller cykeltur tar du dig snabbt från campus till stadskärnan där studenter fyller stadens restauranger och kaféer med sina bärbara datorer, läxor och vänner.

Davis är en studentstad, med förhållandet mellan studenter och långtidsboende uppskattat till 1:4. Att ta sig från centrala Davis till skolans campus är en fråga om några kvarter och 5 till 10 minuters promenad eller cykeltur. Sacramento ligger bara 15 minuter bort, vilket ger Davis både den isolering som är avgörande för att främja en produktiv studiemiljö samtidigt som det finns ett livligt storstadsområde i närheten.

University of California Logo

Varför studera på UC Davis?

 • USA:s femte bästa offentliga universitet

 • Ett av världens bästa jordbruksprogram
 • Högt antal professorer och anställda per student
 • Sprudlande studentliv med många klubbar på campus
 • Intellektuell och trygg miljö för studier och boende
 • Nära till Yosemite, Lake Tahoe, San Francisco, Napa Valley och Silicon Valley

Utbildningar på UC Davis

 • Global Study Program i 1–3 quarters eller ett helt studieår

Området

 • Jordbruksmiljö

 • Välkomnande stad

 • Tryggt, fridfullt och idylliskt

 • Intellektuell atmosfär

Utbildningar på University of California Davis

Program & Kursutbud på University of California Davis

Studera på UC Davis och ta dig dit du vill

Som student på UC Davis har du bästa möjliga förutsättningar att lära dig med en hög lärare/fakultet per student ratio på hela 1:20. Här får du tillgång till akademisk rådgivning utöver Global Study Programs löpande stöd under hela utlandsstudierprogrammet. Dessutom är du som student i Global Study Program (GSP) berättigad till att gå med i över 180 studentklubbar på campus där du kan utöka ditt sociala nätverk. Under de senaste 16 åren har GSP-programmet varit värd för hundratals studenter och baserat på studentundersökningen har UC Davis en rekommendationsgrad på över 99 %!

Global Study Program

Det globala studieprogrammet är det perfekta sättet för studenter att uppleva UC Davis och samtidigt ta akademisk poäng som går att tillgodoräkna sig för att slutföra en examen runt om i världen. Programmet kombinerar akademisk excellens med oöverträffat akademiskt stöd, tjänster och möjligheter för dig som internationell student. Global Study-studenter får akademiska poäng vid University of California för de kurser som slutförs.

Som student kan du välja från ett brett utbud av kurser på nästan alla college och avdelningar vid UC Davis. Studenter som framgångsrikt slutför sina kurser får ett certifikat på sitt deltagande i programmet, samt ett UC Davis betyg. Programmet är utformat för att möta individuella studenters akademiska behov genom ett brett utbud av kurser med omfattande möjligheter och tjänster. Samtliga kurser på campus är tillgängliga för dig som pluggar i Global Study Program, men undantag finns. Kurser kan t.ex. vara otillgängliga för GSP-studenter som inte uppfyller de obligatoriska kurskraven, eller så kan platser i en kurs vara reserverade för andra studenter som behöver kursen för att kunna ta sin examen.

Som Global Study-student får du fortlöpande akademisk rådgivning och stöttning under hela din studiegång för att du ska uppnå dina utbildningsmål samt utbildning i det engelska språket utifrån dina behov. UC Davis personal hjälper dig som student med visumfrågor och boende. Som Global Study-student har du tillgång till alla faciliteter och privilegier som andra UC Davis-studenter såsom bibliotek, sport- och fritidsanläggningar, Student Health och Wellness Center, lokaltrafik och mycket mer. Här får du tryggheten och lugnet av att bo i den lilla universitetsstaden Davis. Fritids- och sportaktiviteter och studiebesök till San Francisco, Napa Valley och Sierra-bergen bidrar med en viktig dimension till utlandsstudierna.

Kurskatalog för University of California Davis (UC Davis)

Här nedanför kan du se hela UC Davis kurskatalog.

Datum & Priser på University of California Davis

Datum för terminer och sista ansökningsdag

UC Davis använder quarter-systemet vilket innebär att året är uppdelat i fyra perioder plus två sommarperioder.

Sommar Session I: 2024: 24 juni–2 augusti

Sommar Session II: 2024: 5 augusti–13 september

Höst Quarter 2024: 25 september–13 december

Vinter Quarter 2025: 6 januari–21 mars

Vår Quarter 2025: 31 mars–12 juni

 

Summer Session I Summer Session II Fall Quarter Winter Quarter Spring Quarter
Sista ansökningsdagen 15 februari, 2024 15 mars, 2024 1 maj, 2024 1 oktober, 2024 5 januari, 2025
Startdatum 24 juni, 2024 5 augusti, 2024 25 september, 2024 6 januari, 2025 31 mars, 2025

Du kan fritt välja att läsa från en quarter och uppåt. Läsåret omfattar tre quarters (höst/vinter/vår). “Höstterminen” består av Sommar Session II och Fall Quarter. “Vårterminen” består av Spring Quarter och Sommar Session I.

* Observera att sista ansökningsdag är skolans officiella datum men att ansökan måste komma in till oss på Calistudies tidigare än så för att du ska hinna med allt som behövs göras inför starten (ordna med studentvisum etc.). Det tar UC Davis några veckor att behandla internationella studentansökningar och efter detta tillkommer några veckor för att ordna visum i Sverige. Tveka inte att kontakta oss om du trots detta är sent ute med din ansökan.

Mer information gällande ansökan hittar du här.

Priser för att studera på UC Davis 2024-2025

Calistudies nära samarbete med University of California Davis innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan samt att ansöka om visum och CSN.

Studieavgifter 2024-2025

 • $9,775 per quarter**
 • $14,412 per termin (1 sommarsession plus 1 quarter, dvs sommar 2 plus höst eller vår plus sommar 1). Terminsavgiften inkluderar en rabatt på $250.
 • $29,025 per läsår (3 quarter, betalas i förväg). Inkluderar en rabatt på $300.***

* Studenter som är inskrivna i intensiva engelska kurser faktureras till en lägre kursavgift.
** Studieavgifter och betalningsbelopp representerar undervisningsavgifter och campusavgifter per student.
***Läsårsbetalningar måste vara betalda i sin helhet före sista betaldag för att vara berättigade till rabattpriset (täcker 3 quarters).

Studieavgifts- och avgiftssatser är beräknade för heltidsstudier motsvarande 12/13 poäng/unites per quarter. Kursavgifter är beroende av delstatens slutliga budget och godkännande av University of Californias styrelse. Alla avgifter kan ändras med förvarning.

Som Global Study Program-student tjänar du in University of California studiepoäng för alla campuskurser. UC-credits tilldelas på kvartalsbasis och anses generellt motsvara 67% av en amerikansk högskoleterminscredit.

Rabatterad kursavgift

Vanligtvis läser studenter minst 12 poäng/units för att räknas som heltidsstuderande och betalar därefter extra för varje poäng över detta. Calistudies samarbete med UC Davis innebär dock att våra studenter kan läsa upp till 17 poäng/units per quarter utan extra avgift (en kostnadsbesparing på $350 per poäng/unit). Som student på UC Davis med Calistudies kommer du inte att debiteras om du läser fler poäng än 12 vilket räknas som heltid. Detta innebär att du kan läsa upp till 17 poäng per quarter utan extra kostnad med en besparing på ($350 per extra poäng x 4 extra poäng = $1,400 totala besparingar).

Uppskattade levnadskostnader

Även om individuella utgifter varierar rekommenderar UC Davis att studenter budgeterar $4,500 till $5,500 per quarter. Nedanstående sammanfattning ger en indikation av kostnader. Observera att för att bli antagen till skolan krävs det att du eller anhörig kan visa upp ett intyg på att du kan finansiera dina studier, ofta med intyg från bank samt från CSN. På UC Davis behöver detta dokument inte inkludera ett minimibelopp för levnadskostnader utöver undervisningsavgifterna.

Boende: $1000-1400 per månad
Mat/måltider: $450 per månad
Lokal transport: Universitetet och lokala allmänna bussar ingår i studentregistreringsavgiften. En cykel är en värd investering.
Akademiska kostnader (t.ex. böcker,
skolmaterial): $200-500 per quarter
Personliga utgifter: Varierar
Campusaktiviteter: Valbara fritids- och sportaktiviteter $50-150

**Observera att de uppskattade kostnaderna ovan inte inkluderar resor och utflykter runtom i USA. Om du som student planerar att resa och ta semester under kursens gång bör de budgetera för ytterligare kostnader.

Betalning av kursavgifter

När du har blivit antagen till Global Study Program får du ytterligare betalningsinstruktioner och info om förfallodatum. Betalningar sker direkt till UC Davis innan varje quarter startar. Förseningsavgifter kan tillkomma om betalning inte erhålls av skolan vid början av varje quarter. UC Davis skickar ut fakturan fyra veckor innan kursanmälan börjar. Sista dagen att betala avgifterna är vanligtvis fyra veckor innan kursstart. Först när kursavgiften är betald går det att registrera sig till kurser.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter.

Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Boende på University of California Davis

Global Study Program-studenter är ansvariga för att ordna sitt egna boende och det finns många alternativ nära campus, runt staden Davis och i områden runtomkring. Att hitta bostad i Davis är en utmaning för nästan alla UC Davis-studenter, inte minst för utlandsstudenter som försöker bosätta sig i ett främmande land. För att säkerställa en bra boende- och studieupplevelse för dig som student har UC Davis ett boendekontor som är tillgängligt under hela programmet. När du antas till Global Study Program kommer du att få rådgivning och förslag från skolan angående boendemöjligheter. Du kan välja mellan att hitta en egen lägenhet, rum i lägenhet/hus eller få hjälp att hitta en värdfamilj att bo med.  Som student kommer du få kontinuerlig rådgivning och förslag angående bostäder i samband med att du får antagningspaketet. Skolan har också en delad resurs för att sammankoppla avgående Global Study-studenter till de nya studenter som börjar.

Bli medlem på Calistudies

Att hitta boende som student i USA kan ibland vara en utmaning. För att underlätta för dig som student så har Calistudies tagit fram en samlingsplats och ett forum för studier i USA. Genom att bli medlem kan du komma i kontakt med andra studenter, få hjälp att hitta boende och reskamrater. Som medlem får du även möjlighet att ställa dina frågor direkt till skolorna.

Ansök till University of California Davis

Behörighetskrav på University of California Davis

Rekommendationer från Calistudies
Ett snittbetyg motsvarande 3,0 på en 4,0 betygsskala (B som genomsnitt)
Bevis på engelskakunskaper på avancerad nivå (TOEFL krävs inte)

Kontakta oss eller ansök nedan så skickar vi dig mer information.

Sista ansökningsdag

Ansök senast 3 månader innan kursstart. Calistudies rekommenderar att ansöka i god tid för att undvika stress med visum. I vissa fall kan ansökningar bli godkända efter sista ansökningsdagen, men vi rekommenderar att skicka in ansökan innan sista ansökningsdag. Är du ute sent med din ansökan kontakta oss så ser vi om det finns något vi kan göra.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till skolan. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Skola & kursstart

  Välj vilken skola du vill ansöka till*

  Välj terminsstart*

  Hur länge vill du studera?*

  Vilken inriktning/ämne vill du studera?*

  Din gymnasieskola och program*

  För dig med eftergymnasial utbildning. Vilken skola och inriktning?

  Personuppgifter

  Förnamn*

  Efternamn*

  Juridiskt kön*

  Medborgarskap*

  Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

  Gatuadress*

  Postnummer*

  Ort*

  Epost*

  Repetera Epost*

  Telefonnummer*

  Andra uppgifter

  Hur bedömer du dina engelskakunskaper?

  Jag talar språket*

  Jag skriver språket*

  Jag förstår språket*

  Jag tänker söka studiemedel:*

  Jag är intresserad av att få mer information om boende*

  Övrig information till Calistudies

  Hur kom du i kontakt med oss?

  Jag har läst och accepterar Calistudies villkor för college & universitet (öppnas i ny flik).

  Berättelser & Inspiration

  Överträffa förväntningarna 

  University of California Davis

  För att möta dagens mest komplexa problem kommer det att krävas en vilja att utmana hur saker görs. En kultur där upptäckter hämtas från vilket utförande eller yrke som helst. En plats där det som anses annorlunda inte alls är det. Det är vad vi gör som bäst på UC Davis.

  UC Davis College Tour

  Välkommen till UC Davis

  Få universitetskansler är så uppskattade av sina studenter som Gary S. May. Vem är inte bättre att välkomna blivande Aggies och ge ett fågelperspektiv över detta stora fantastiska campus?

  California’s College Town

  Student berättar om området

  Kommunikationsstudenten Mahiri Moore berättar om att bo vid University of California Davis. Här går han igenom vad som gör UC Davis till den bästa college-staden.

  Artiklar om University of California Davis

  Kom igång med din ansökan

  Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

  Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

  Jag har studerat i Kalifornien.

  Mathias Brorell, Calistudies