Copywriter (praktikplats)

Copywriter | Praktikplats | Omfattning 100 % | Distans
Start- och slutdatum: Enligt överenskommelse

Om Calistudies

Calistudies grundades 2016 och är en samlingsplats för studier i USA. Vi har samarbeten med amerikanska skolor och hjälper till att ansöka till college, universitet samt erbjuder språkresor. På Calistudies samlar vi kunskap och erfarenheter som vi själva hade velat ha innan vi tog våra väskor och korsade Atlanten för studier i det stora landet i väst. Nära samarbeten med skolorna innebär att vi kan erbjuda kostnadsfri hjälp att studera i USA.

Rollen som Copywriter

Nu söker vi praktikanter som älskar att skriva som vill vara med på en spännande resa att bygga en samlingsplats för studier i USA. Vi är ett ungt bolag som söker dig som vill utvecklas i ditt skrivande och bli en stjärna på att skriva för webb. Här får du arbeta i moderna verktyg, lära dig att skriva sökmotoranpassat (SEO) samt mycket goda möjligheter att utvecklas inom kommunikation.

Här kommer du bland annat få möjlighet att:

  • Vara med att bygga upp Calistudies online-community, ett Facebook för USA-studier.
  • Bygga forumet för USA-studier.
  • Lära dig göra research kring ämnet.
  • Skriva SEO-anpassade artiklar med fokus på att driva trafik till hemsidan och inspirera till studier i USA.
  • Utvecklas strategiskt inom SEO genom att analysera sökord, ta fram statistik och skriva texter utifrån värdefull data.
  • Få praktisk erfarenhet av olika verktyg för webb. 

I rollen som Copywriter kommer du primärt att skriva artiklar med syfte att inspirera, informera och stötta blivande studenter till studier i USA samt driva trafik till hemsidan. En betydande del av lärandet innefattar att göra research på vad studenter frågar om samt skriva artiklar utifrån detta. Sekundär kommer det finnas möjlighet att ta fram diverse guider samt översätta artiklar från engelska till svenska.

Meriterande är om du studerat eller studerar i USA och vill hjälpa andra att göra samma oförglömliga resa men inte ett krav.

Om praktiken

Praktikplatsen är på distans. Omfattning: 100 %.

Goda möjligheter till jobb efter praktiken.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan till jobb@calistudies.se

Ange “Copywriter praktikplats” i ämnesraden.