Utbildningar på Berkeley College

Program & Kursutbud

Berkeley College’s utbildningar är framtagna tillsammans med branschexperter och uppdateras regelbundet för att vara relevant till nuvarande marknadsstandard. Här får du lärare med professionell yrkeserfarenhet inom ämnet de undervisar. För att förbereda dig och ge dig kunskaperna och färdigheterna som arbetsgivarna kräver så har alla program på Berkeley College arbetsrelaterad praktik.

Följande program och utbildningar erbjuder Calistudies i samarbete med Berkeley College:

Accounting
Fashion Merchandising and Management
Financial Services
General Business
Graphic Design
Health Services Management
Information Technology Management

Interior Design
International Business
Justice Studies – Criminal Justice
Legal Studies
Management
M.B.A., Management
Marketing Communications

Medical Insurance, Billing, and Coding

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Study Abroad innebär att du läser fristående kurser under en till två terminer, kurserna finns inom ämnena ovan. Du får själv välja dina kurser när du blivit antagen till skolan och vid ankomst får du hjälp av skolans studievägledare för att registrera dig till dina önskade kurser. För att räknas som heltidsstuderande läser du minst 12 units (poäng) per termin vilket motsvarar 4 kurser. Kursutbudet kan skilja beroende på vilken termin du planerar att läsa och Berkeley College rekommenderar därför att du väljer ut 7-10 kurser per termin som du är intresserad av att läsa. På detta sätt är du förberedd om det skulle bli problem med att du saknar behörighet, kursen inte blir av eller blivit full.

Här kan du se skolans kurskatalog

Associate’s degree – 4 terminer

För en Associate’s degree väljer du ett av programmen ovan. Normalt sätt läser du 15 units (poäng) per termin vilket innebär att det tar två år att läsa till en Associate’s degree. Det är en grundläggande examenstyp som inte riktigt har någon svensk motsvarighet. Det är på en högre nivå än high school diploma och motsvarar ungefär en halv bachelor’s degree. Många väljer att först ta en Associate’s degree för att sedan läsa ytterligare två år till en Bachelor’s degree.

Bachelor’s degree – 8 terminer

En Bachelor’s degree är en grundläggande akademisk examen som motsvarar en svensk kandidatexamen. Precis som för en Associate’s degree väljer du från programmen ovan. Utbildningen är 15 units (poäng) per termin och tar fyra år om du läser i normaltakt.

M.B.A. – 9 terminer

M.B.A. är ett masterprogram inom Business Administration och motsvarar 54 poäng. För dig som har en Bachelor’s degree i business eller motsvarande ämne kan det vara möjligt att tillgodoräkna dig några av baskurserna. Detta innebär att du endast läser 36 poäng och slutför programmet på 6 terminer.

Accelererade studier – Ta din examen snabbare

Ett års studier motsvarar generellt sätt två terminer. Berkeley College erbjuder något som heter accelerated studies vilket innebär att du har möjlighet att läsa tre terminer på ett kalenderår och ta din examen snabbare.

Placeringstest

För att du ska få bästa möjliga förutsättningar till att klara av dina studier så kommer du som tänkt att läsa till en Associate degree eller utbildning på en högre nivå få skriva ett test när du anländer till skolan. Detta för att du och skolan ska få en indikation om vilken nivå du ligger på i engelska och matematik. Om du redan läst en utbildning på universitetsnivå så kan det finnas möjlighet att få dispens.

Övrigt

Alla program och kurser erbjuds inte på alla skolans campus och du kan därför behöva läsa kurser på fler än ett campus.

Läs mer om datum & priser på Berkeley College.

Mathias Calistudies

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har tidigare varit student i USA.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.