College of Central Florida

Kvalitet och prisvärdhet

College of Central Florida (CF) är en offentlig delstatlig institution som erbjuder högkvalitativ och prisvärd utbildning i det trygga och soliga samhället Ocala. College of Central Florida erbjuder över 170 akademiska vägar anpassade för att passa alla studenters behov. Skolan har blivit rankad till de 15% högst rankade colleges i landet när det gäller kvalitet enligt Aspen Institute of Community College Excellence och ligger bland topp 1% för mest prisvärda college i hela USA enligt amerikanska utbildningsdepartementet. Här kan du bland annat läsa tvååriga yrkesexamen (Associate’s Degree), 2+2-universitetsöverföringsprogram samt fyraåriga kandidatexamen (Bachelor’s Degree).

Skolan har samarbeten med flera olika universitet så som Florida A&M University, University of Central Florida och University of South Florida. Detta innebär att du kan läsa dina första två år på College of Central Florida för att sedan fortsätta på ett universitet och därigenom spara en hel del pengar (2+2-universitetsöverföringsprogram). Samarbetsavtalen innebär att studenter som studerar på College of Central Florida garanterar antagning till Floridas toppuniversitet.

På CF är klasstorlekarna små för att erbjuda en mer personlig approach, med gott om individuell kontakt med handledare och akademiska mentorer. Utbildningen bedrivs av prisbelönta lärare och skolan säkerhetsställer att alla studenter har den vägledning och de resurser som behövs för att lyckas. CF:s framgång inom utbildningsmöjligheter beror till stor del på kvaliteten hos dess undervisningspersonal och deras engagemang för att vägleda studenter mot nästa steg i deras utbildning och karriärvägar. Här får du engagerade instruktörer och flexibla kursformat samt kostnadsfria studenttjänster och roligt campusliv.

Området Ocala – Studera i världens hästhuvudstad

College of Central College har flera campus där det största ligger i Ocala. Med en befolkning på över 64 000 invånare erbjuder Ocala museer, biografer, köpcentrum, naturstigar och parker. Du kommer att njuta av tropiska väder med varma och fuktiga somrar samt milda vintrar. Ocala är känt som “Hästarnas huvudstad i världen” och är hem för natursköna hästgårdar där fullblodschampions tränas. Du kan enkelt ta dig runt i Ocala till fots, med cykel eller med kollektivtrafik. Här har du bland annat nära till Walt Disney World, Universal Studios, Kennedy Space Center och Daytona Beach.

Du kommer att älska livet på college på skolans vackra campus, där du kommer att hitta toppmoderna utbildningsresurser och allt du behöver för att lära dig och leva ditt bästa liv. Som student kan du delta i musik- och teaterföreställningar, konstutställningar och idrottsevenemang på campus utan kostnad. Oavsett var du är i livet eller vart du vill gå är CF en utmärkt plats att börja din resa mot framtiden du drömmer om. Här är några platser på skolan som du bör besöka:

 • Clifford B. Stearns Learning Resources Center – Reservera en tyst studieplats i biblioteket eller träna yoga i mindfulness-rummet.
 • Campus Dining – Hämta kaffe på Cliff’s Cyber Café eller njut av fräscha måltider på Patriot Café.
 • Charles R. Dassance Fine Arts Center – Detta blir din scen om du går med i en teater-, dans- eller musikgrupp.
 • Webber Gallery – Galleriet arrangerar utställningar med lokala, regionala och nationella konstnärer.
College of Central Florida Logo

Varför studera på College of Central Florida?

 • Kvalitativ och prisvärd utbildning.

 • Erbjuder studentboende.

 • Samarbetsavtal med toppuniversitet.

 • Studentlivet.

 • Erbjuder engelskakurser (ESL) för dig som saknar behörighet.

Utbildningar på College of Central Florida

 • Associate’s Degree (2 år).
 • Bachelor’s Degree (4 år eller 2+2 år).

 • Certifikat (Endast om du läser en Degree).

Campus Tour

Skapar en extraordinär framtid tillsammans

Karta

Utbildningar på College of Central Florida

Program & Kursutbud på College of Central Florida

CF erbjuder över 170 akademiska vägar för grundutbildningsstudier, inklusive tvååriga Associate’s Degrees, 2+2-överföringsprogram och fyraåriga Bachelor’s Degrees.

Associate’s Degree (2 år) + Certifikat

En Associate’s Degree motsvarar ungefär en halv svensk kandidatexamen. Det finns två olika typer: Associate in Science och Associate in Arts.

Associate in Science

För dig är intresserad av att utforska en examen som förbereder dig för att direkt starta en karriär efter två år är det här programmet för dig. I detta program kan du även ta certifikat genom “Certifikatprogrammet” som enbart kan tas i samband med denna examen. Här kan du se de olika vägarna:
Associate in Science, Applied Technology Diploma, and Certificate Academic Pathways

Associate in Arts

Det här programmet är för dig som är intresserad av att tillbringa dina första två år på College of Central Florida och ta en Associate’s Degree med möjligheten att fortsätta att läsa två år till på skolan eller fortsätta på ett 4-årigt college eller universitet för att ta en Bachelor’s Degree. När du har slutfört din Associate in Arts degree kan du fortsätta din utbildning med det fyraåriga programmet här på College of Central Florida eller fortsätta på ett universitet. Skolans bachelor’s program inom Organizational Management, Education och Nursing kommer att förbereda dig för en efterfrågad karriär på dina villkor. Här kan du se de olika vägarna:
Associate in Arts Academic Pathways

Bachelor’s Degree (4 år, 2+2 universitetsöverföringsprogram)

Bachelor’s Degree motsvarar en svensk kandidatexamen. Denna utbildning passar dig som på smidigaste möjliga sätt vill övergå från skolans 2 åriga Associate’s Degree vidare till ett universitet där du läser de sista två åren till en Bachelor’s Degree. Du kan välja bland följande inom Bachelor of Applied Science in Business and Organizational Management:

 • Redovisning
 • Jordbruksföretagsledning
 • Häststudier
 • Human Resources Management
 • Logistik och Supply Chain Management
 • Management Information Systems
 • Samhällssäkerhet

Här kan du se de olika vägarna:
Associate in Arts Academic Pathways

Mer om överföring/transfer till universitet

Det finns många bra skäl att börja på CF och sedan fortsätta på ett universitet i Florida:

 • Spara mer än hälften av undervisningskostnaden under dina första två år.
 • Anpassa dig gradvis till collegeupplevelsen med små klasstorlekar.
 • Läs kurser där du får poäng som tillgodoräknas på universitetet.
 • Ta del av universitetsförmåner medan du är på CF.

Studenter på College of Central Florida som tar en examen i Associate in Arts är garanterade antagning till skolorna inom Florida State University Systemet. CF har även partnerskap med University of Central Florida (Orlando), University of South Florida (Tampa) och Florida Agricultural & Mechanical University (Tallahassee). Genom partnerprogrammet får du som student ännu fler förmåner medan du studerar till din Associate in Arts degree på College of Central Florida.

Studieområden

Studieområden inkluderar bland annat konst, företagsekonomi, kommunikation, utbildning, hälsovetenskap, humaniora, industri och tillverkning, allmän säkerhet, STEM (vetenskap, teknik, ingenjörskap och matematik), samhälls- och beteendevetenskap samt HR. Se alla ämnen som går att läsa i ämneskatalogen nedan.

Datum & Priser på College of Central Florida

Datum för terminer och sista ansökningsdag

College of Central Florida accepterar ansökningar från internationella studenter året runt, men följande deadlines måste uppfyllas för att säkerställa att ansökningarna behandlas och antagningspaket tas emot i tid. Deadlines är också fastställda för att ge tillräckligt med tid för visumprocessen.

Hösttermin Vårtermin Sommartermin
Klasser börjar Mitten på augusti Tidigt i januari Tidigt i maj
Sista ansökningsdag* 1 juli* 1 december* 1 april*
Sista ansökningsdag för studentboende  1 juli 1 december 1 april
Obligatorisk introduktion på skolan En vecka före klasstart En vecka före klasstart En vecka före klasstart

Ett läsår omfattar två terminer, höst- och vårtermin. Varje termin är cirka 16 veckor lång.

* Observera att sista ansökningsdag är skolans officiella datum men att ansökan måste komma in till oss på Calistudies tidigare än så för att du ska hinna med allt som behövs göras inför starten (ordna med studentvisum etc.). Det tar College of Central Florida några veckor att behandla internationella studentansökningar och efter detta tillkommer några veckor för att ordna visum i Sverige. Tveka inte att kontakta oss om du trots detta är sent ute med din ansökan.

Mer information gällande ansökan hittar du här.

Priser för att studera på College of Central Florida 2024

Calistudies nära samarbete med College of Central Florida innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan samt att ansöka om visum och CSN. Nedan är skolans uträkning av estimerade kostnader.

Associate’s Degree (Per år)

Kursavgift: $10516.80
Levnadskostnader: $7664
Böcker & Material: $1132
Personliga utgifter/övriga kostnader: $1350
Totalt: $20662.80 (USD)

Bachelor’s Degree (Per år)

Kursavgift: $14193.36
Levnadskostnader: $7664
Böcker & Material: $1132
Personliga utgifter/övriga kostnader: $1350
Totalt: $24339.36 (USD)

Observera att för att bli antagen till skolan krävs det att du eller anhörig kan visa upp ett intyg på att du kan finansiera dina studier, ofta med intyg från bank samt från CSN som måste inkludera ovanstående totalbelopp.

Betalning av kursavgifter

När du har blivit antagen till skolan får du ytterligare betalningsinstruktioner och info om förfallodatum. Betalningar sker direkt till skolan innan varje termin startar.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter.

Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Arbete

Internationella studenter får arbeta på campus upp till 20 timmar per vecka.

Stipendier

CF har inga förhandsstipendier men inskrivna studenter har möjlighet att ansöka om interna meritbaserade stipendier.

Boende på College of Central Florida

Studentbostäder

De flesta internationella studenterna bor på College Square Apartments, CF Foundation’s studentbostäder, som ligger intill campus och är utrustade med bekvämligheter som ger en känsla av ett andra hem. Studenterna kan enkelt promenera till lektioner och högskolans faciliteter eftersom det är bekvämt beläget intill CF Ocala Campus. Campus och bostadsfaciliteterna är på en säker plats nära köpcentrum, banker och biografer. De rymliga, fullt möblerade lägenheterna ger varje student ett eget sovrum och delat badrum, vardagsrum, kök och matplats. Faciliteter inkluderar simbassäng, volleybollplan, datorlabb, tvättstuga och brevlådor. College Square kombinerar de bästa funktionerna av lägenhetsliv med bekvämlighet och ekonomi.”

Priser för att bo på College Square

Kontraktslängd:
12 månader: $480/månaden.
10 månader: $500/månaden.
Per månadsbasis: $530/månaden.

College of Central Florida studentboende

Bli medlem på Calistudies

Att hitta boende som student i USA kan ibland vara en utmaning. För att underlätta för dig som student så har Calistudies tagit fram en samlingsplats och ett forum för studier i USA. Genom att bli medlem kan du komma i kontakt med andra studenter, få hjälp att hitta boende och reskamrater. Som medlem får du även möjlighet att ställa dina frågor direkt till skolorna.

Ansök till College of Central Florida

Behörighetskrav på College of Central Florida

För att bli antagen till College of Central Florida bör du visa att du har tillräckliga engelskakunskaper genom att göra ett engelskatest innan antagning, antingen TOEFL eller IELTS med följande resultat:
TOEFL: 61 poäng
IELTS 5.5 poäng

Det finns möjlighet ansöka utan testresultat men då kommer du att behöva göra ett engelskatest i form av ett placeringstest (PERT) på plats på skolan som avgör vilka kurser du får läsa på skolan. Börja med att ansöka i formuläret nedan så hjälper Calistudies dig med detta.

Sista ansökningsdag till College of Central Florida

Ansök senast 3 månader innan kursstart. Calistudies rekommenderar att ansöka i god tid för att undvika stress med visum. I vissa fall kan ansökningar bli godkända efter sista ansökningsdagen, men vi rekommenderar att skicka in ansökan innan sista ansökningsdag. Är du ute sent med din ansökan kontakta oss så ser vi om det finns något vi kan göra.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till skolan. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Skola & kursstart

  Välj vilken skola du vill ansöka till*

  Välj terminsstart*

  Hur länge vill du studera?*

  Vilken inriktning/ämne vill du studera?*

  Din gymnasieskola och program*

  För dig med eftergymnasial utbildning. Vilken skola och inriktning?

  Personuppgifter

  Förnamn*

  Efternamn*

  Juridiskt kön*

  Medborgarskap*

  Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

  Gatuadress*

  Postnummer*

  Ort*

  Epost*

  Repetera Epost*

  Telefonnummer*

  Andra uppgifter

  Hur bedömer du dina engelskakunskaper?

  Jag talar språket*

  Jag skriver språket*

  Jag förstår språket*

  Jag tänker söka studiemedel:*

  Jag är intresserad av att få mer information om boende*

  Övrig information till Calistudies

  Hur kom du i kontakt med oss?

  Jag har läst och accepterar Calistudies villkor för college & universitet (öppnas i ny flik).

  Berättelser & Inspiration

  Din College Upplevelse

  College of Central Florida

  Hur är det att vara student på College of Central Florida? Se själv med denna korta video!

  CF’s Internationella Studentservice

  College of Central Florida

  Studenter kommer från hela världen för att studera vid College of Central Florida. Se internationella studenter och skolans personal berätta.

  Artiklar om College of Central Florida

  Kom igång med din ansökan

  Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

  Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

  Jag har studerat i USA.

  Mathias Brorell, Calistudies