Studera på Foothill College och De Anza College

Omgiven av innovation och entreprenörskap i Silicon Valley

Foothill och De Anza är ett tvåårigt offentligt college i Kalifornien uppdelat på två campus, som erbjuder mer än 100 olika inriktningar. Beläget i vackra Silicon Valley studerar du i centrum av innovation, omgiven av de största teknologijättarna. På Foothill och De Anza colleges får du de bästa förutsättningarna för att under ditt tredje år byta till ett prestigefullt universitet så som MIT, Yale, Columbia, UC Berkeley, Stanford och många fler. För University of California’s skolor, är Foothill och De Anza Colleges bäst i landet på universitetsöverföringar. Du kan även välja att delta i ett study abroad program och studera under 1,2 eller 3 quarters, för att sedan återvända hem till Sverige.

Foothill eller De Anza

Bo och studera i Silicon Valley

Foothill och De Anza Colleges ligger i hjärtat av Silicon Valley, precis utanför San Francisco. Vackra stränder, vandringsleder och golfbanor ligger bara en kort resa från skolområdena. Omgiven av de största företagen; Google, Apple, Facebook, Tesla, NASAs forskningscenter och 6000 andra kreativa teknologiföretag, kommer du studera i en miljö som är känd för innovation, entreprenörskap och toppmodern teknologi. Både Silicon Valley och de kringliggande områdena är kända för att vara de mest säkra områdena i USA. Det går även lätt att ta tåget till storstaden San Francisco för att shoppa, gå på festivaler eller titta på sportevenemang.

Foothill College

Om du föredrar en mer lugn och fridfull atmosfär

I Los Altos Hills, nära Stanford University och Googles huvudkontor finner du Foothills parkliknade campus omgivet av grönska. Det vackra campuset har två gånger blivit utsett till världens vackraste community college av American Institute of Architecture. Förutom den vackra miljön, kan du som student även hitta den prisbelönta fysiologi-, matematik- och ingenjörsbyggnaden (PSME), multimedia labb, ett bibliotek, idrottscentrum, två teatrar, ett observatorium och mycket mer.

De Anza College

Om du vill frodas i en omgivning med högt tempo

Du finner De Anza College i Cupertino, ett stenkast från Apples huvudkontor. De Anza College har ett campus som genomsyras av en livlig atmosfär med en blandning mellan spansk och modern arkitektur. På campus kan du finna byggnader så som Cheesman miljöcenter, Euphrat konstmuseum, en TV-, animation- och filmstudio, idrottscentrum, bibliotek, Fujitsu planetarium och mycket mer. De Anza är också välkänt för sitt sociala engagemang via studentinitiativ så som Vasconcellos Institute for Democracy in Action (VIDA).

Läs mer om utbildningarna på Foothill College och De Anza College.

Foothill College De Anza College Logotyp

Varför studera på Foothill College och De Anza College?

  • Rankad nummer 1 för universitetsöverföringar till University of California (UC)

  • Foothill College är rankad som det säkraste community colleget i Kalifornien
  • De Anza College är rankad #1 av stora community colleges i Kalifornien
  • Foothill är rankad #1 av medelstora community colleges i Kalifornien
  • Prisvärda program

  • Apples grundare Steve Wozniak och Steve Jobs är alumner

Utbildningar på Foothill College och De Anza College

  • Associate’s degree, cirka 2 år.

  • Study Abroad / GAP Year, 1-3 quarters

  • Intensivprogram i engelska

3 quarters motsvarar 1 års studier.
Läs mer om utbildningarna.

De Anza College

 

The Whole College Experience

Kommer snart 🙂

Kommer snart 🙂

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har tidigare varit student i USA.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.