Foothill College & De Anza College

Studera på Foothill College & De Anza College

Omgiven av innovation och entreprenörskap i Silicon Valley

Foothill och De Anza är ett tvåårigt offentligt college i Kalifornien uppdelat på två campus, som erbjuder mer än 100 olika inriktningar. Beläget i vackra Silicon Valley studerar du i centrum av innovation, omgiven av de största teknologijättarna. På Foothill och De Anza colleges får du de bästa förutsättningarna för att under ditt tredje år byta till ett prestigefullt universitet så som MIT, Yale, Columbia, UC Berkeley, Stanford och många fler. För University of California’s skolor, är Foothill och De Anza Colleges bäst i landet på universitetsöverföringar. Du kan även välja att delta i ett study abroad program och studera under 1,2 eller 3 quarters, för att sedan återvända hem till Sverige.

Foothill eller De Anza College

Bo och studera i Silicon Valley

Foothill och De Anza Colleges ligger i hjärtat av Silicon Valley, precis utanför San Francisco. Vackra stränder, vandringsleder och golfbanor ligger bara en kort resa från skolområdena. Omgiven av de största företagen; Google, Apple, Facebook, Tesla, NASAs forskningscenter och 6000 andra kreativa teknologiföretag, kommer du studera i en miljö som är känd för innovation, entreprenörskap och toppmodern teknologi. Både Silicon Valley och de kringliggande områdena är kända för att vara de mest säkra områdena i USA. Det går även lätt att ta tåget till storstaden San Francisco för att shoppa, gå på festivaler eller titta på sportevenemang.

Foothill College & De Anza College Logo

Varför studera på Foothill & De Anza Colleges?

 • Rankad nummer 1 för universitetsöverföringar till University of California (UC).

 • Foothill College är rankad som det säkraste community colleget i Kalifornien.

 • De Anza College är rankad #1 av stora community colleges i Kalifornien.
 • Foothill är rankad #1 av medelstora community colleges i Kalifornien.

 • Prisvärda program.
 • Apples grundare Steve Jobs och Steve Wozniak är alumner.

Utbildningar på Foothill & De Anza Colleges

 • Study Abroad / GAP Year (1-3 quarters).
 • Associate Degree, ~2 år.
 • Intensivprogram i engelska.

3 quarters motsvarar 1 års studier.
Läs mer om utbildningarna.

Foothill College

Om du föredrar en mer lugn och fridfull atmosfär

I Los Altos Hills, nära Stanford University och Googles huvudkontor finner du Foothills parkliknade campus omgivet av grönska. Det vackra campuset har två gånger blivit utsett till världens vackraste community college av American Institute of Architecture. Förutom den vackra miljön, kan du som student även hitta den prisbelönta fysiologi-, matematik- och ingenjörsbyggnaden (PSME), multimedia labb, ett bibliotek, idrottscentrum, två teatrar, ett observatorium och mycket mer.

De Anza College

Om du vill frodas i en omgivning med högt tempo

Du finner De Anza College i Cupertino, ett stenkast från Apples huvudkontor. De Anza College har ett campus som genomsyras av en livlig atmosfär med en blandning mellan spansk och modern arkitektur. På campus kan du finna byggnader så som Cheesman miljöcenter, Euphrat konstmuseum, en TV-, animation- och filmstudio, idrottscentrum, bibliotek, Fujitsu planetarium och mycket mer. De Anza är också välkänt för sitt sociala engagemang via studentinitiativ så som Vasconcellos Institute for Democracy in Action (VIDA).

Läs mer om utbildningarna på Foothill College och De Anza College.

Utbildningar på Foothill College och De Anza College

Program & Kursutbud

Börja på Foothill eller De Anza Colleges och ta dig dit du vill

Foothill och De Anza Colleges ger dig möjligheten att lägga grunden för en lyckad framtid. Oavsett om ditt mål är att byta till ett av landets toppuniversitet, uppleva allt som Silicon Valley har att erbjuda eller påbörja ett nytt spännande kapitel i ditt liv, kan Foothill och De Anza Colleges hjälpa dig att nå dina mål. På Foothill och De Anza Colleges får du de bästa förutsättningarna att gå vidare och avsluta din utbildning på ett av världens absolut bästa universitet. Foothill och De Anza Colleges är bland de bästa skolorna för tvååriga utbildningar och rankas som de absolut bästa skolorna för överföringar till UC-skolor (University of California) och CSU-skolor (California State University).

Foothill och De Anza Colleges har över 100 olika inriktningar. Här kan du läsa allt från 1 quarter (kortare termin) till två år för att ta en associate degree. Följande program/utbildningar erbjuds på skolan:

 • Study Abroad / GAP Year, 1-3 quarters.
 • Associate Degree (cirka två år, 6 quarters).

Study Abroad / Gap Year

Gap year / Study Abroad ger dig som student möjlighet att studera ett år med fristående kurser, förslagsvis under året mellan gymnasieskolan och universitetet. Ett år motsvarar 3 quarters. Det går också att läsa kortare perioder så som 2 quarters (cirka 6 månader) eller 1 quarter (3 månader). Beroende på vilka kurser du väljer kan vissa av dem tillgodoräknas om du vill fortsätta att läsa på ett universitet. Du får själv välja dina kurser när du blivit antagen till skolan och vid ankomst får du hjälp av skolans studievägledare att registrera dig till dina önskade kurser.

2+2 Program | Associate Degree

Som student på Foothill och De Anza Colleges kan du välja att läsa dina två första år av din kandidatexamen (Bachelor degree) på något av de två collegen, för att sedan läsa dina två sista år på ett annat amerikanskt universitet. I USA är en kandidatexamen 4 år. Många av Foothill och De Anza Colleges studenter går vidare för att läsa klart sin utbildning på prestigefyllda universitet så som Yale, Stanford, Columbia, UC Berkeley eller UCLA. Detta innebär att du avslutar dina studier på Foothill eller De Anza College med en Associate Degree inom valt programområde. En Associate Degree är en grundläggande examenstyp som inte har någon svensk motsvarighet. Det är på en högre nivå än high school diploma och motsvarar ungefär en halv bachelor degree. På Foothill och De Anza Colleges kan du välja mellan 100 olika inriktningar som leder till en Associates Degree.

Tack vare Foothill och De Anza Colleges utmärkta rykte och överföringsavtal kan de erbjuda dig garanterad eller föredragen antagning till 18 universitet, vilket inkluderar 6 University of California (UC) skolor.

Intensivprogram i engelska

De Anza College erbjuder studenter som inte fått tillräckligt höga poäng på sitt engelsktest att gå ett intensivprogram i engelska under sommaren. När du klarat programmet kommer du ha uppnått en tillräcklig hög nivå för att vara behörig till Foothill & De Anza Colleges associate program. Kontakta oss på Calistudies om du vill få hjälp med att få behörighet.

Populära program och utbildningar på Foothill College och De Anza College

Biological, Health, and Environmental Sciences
Broadcasting (Film/TV)
Business Administration/Marketing
Computer Information Systems

Kurskatalog

Här nedanför kan du se hela Foothill & De Anza Colleges kurskatalog.

 

Universitetsöverföring & Garanterad Antagning

När du går på Foothill eller De Anza Colleges kan du göra klart dina två första år av grundkurserna och den allmänna utbildningen. Under din studietid kommer du få units (poäng) för de college-kurser som du klarar. När du har tagit tillräckligt många units kan du byta till ett fyraårigt universitet och avsluta din kandidatexamen. Foothill och De Anza är ett av de ledande universiteten inom universitetsöverföringar.

Avdelningen för internationella studenter (ISP) har under året flertalet event, workshops och rådgivningssessioner. Du kan även boka drop-in tider för privat rådgivning och hjälp med överföringen.

Transfer Admission Guarantee (TAG)

Ett överföringsavtal (TAG) är ett avtal som garanterar antagning för studenter som möter vissa specifika krav. Sex av University of Californias (UC) campus deltar i TAG-överenskommelsen; Davis, Irvine, Merced, Riverside, Santa Barbara, och Santa Cruz. Du som student kan ansöka om att byta till ett av UC campusen per akademiskt år. Campusen i Berkeley, Los Angeles, och San Diego är inte med I avtalet, men du kan fortfarande söka till dessa campus genom deras vanliga antagning. De andra skolorna som är med i TAG-avtalet är Santa Clara University, Arizona State University, University of the Pacific, California Community Colleges (37 olika campus).

Datum & Priser på Foothill College och De Anza College

Terminsdatum och deadline för ansökan till Foothill College & De Anza College 2023-2024

Ett akademiskt år på Foothill och De Anza College består av tre quarters, det vill säga 10 månader. Detta innebär tre startdatum per år. En quarter motsvarar cirka 12 veckors studier.

Höst Quarter Vinter-Quarter Vår Quarter Sommar Quarter (Enbart online)
Ansökan öppnar 1 november (året innan) 1 februari (året innan) 1 maj (året innan) 1 mars
Deadline för ansökningar 15 augusti 15 november 15 februari N/A (Ingen F-1 ansökning)
Deadline för F-1 transfers & ansökningar online endast 5 september 5 december 5 mars 15 juni (online bara; inga F-1 transfer ansökningar)
Obligatorisk orientation Sent augusti Tidig december Tidig mars N/A
Klasser börjar Sent september Tidig januari Tidig april Sent juni/Tidig juli

* Om du har missat ansökningsdatumet för en viss period och fortfarande vill ansöka, vänligen kontakta Calistudies snarast så ser vi om det går att lösa. Vi uppmuntrar starkt att ansöka så snart som möjligt för att säkerställa högsta tillgänglighet av kurser samt hinna få studentvisum.

**F-1-transfers är studenter som går på en annan skola i USA och är berättigade att göra en så kallade transfer (förflyttning) av sitt I-20. Online-sökande är de som tänker ta onlinekurser från utlandet som inte kräver ett F-1 visum (studentvisum).

Observera: Studenter måste vara 16 år eller äldre före den första kursdagen för att vara berättigade till antagning till skolan. Sökande under 18 år måste lämna in bevis på att högstadiet eller gymnasiet har slutförts.

Priser 2023-2024 på Foothill College & De Anza College

Calistudies nära samarbete med Foothill och De Anza College innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolorna samt att söka visum och CSN. Som student på Foothill eller De Anza Colleges läser du under ett akademiskt år tre quarters. Som heltidsstudent läser du minst 12 units (poäng) varje quarter.

Undervisning & avgifter för akademiskt år

Beräknade kostnader är för ett läsår (10 månader, 3 quarters). Dela summan på tre för att få ett ungefärligt pris på vad 1 quarter kostar.

Skolans priser & avgifter För 1 läsår
Undervisningsavgift (12 poäng per quarter, lägg till $270 per extra poäng utöver detta) $9,720.00
Sjukförsäkring – obligatorisk $1,656.00
Böcker och förbrukningsmaterial (estimerat) $1,500.00
Boende & mat (Estimerat på delat boende i 10 månader för 1500.00 USD/månad) $15,000.00
Övriga privata utgifter $2,500.00
Estimerad totalkostnad $30,376.00

Betalning av kursavgifter

Betalning sker direkt till Foothill och De Anza Colleges. Internationella studenter som har ett F-1 visum (studentvisum) betalar alla avgifter strax efter att terminen börjat.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter. Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Stipendium | Arbeta

Kostnaden för att studera på Foothill College eller De Anza College är ungefär hälften så hög som på många andra universitet i USA, vilket gör Foothill och De Anza till ett populärt val av många studenter som vill hålla nere studiekostnaden. När du har börjat ditt andra år på Foothill eller De Anza College har du rätt till att söka stipendium från skolan. Stipendierna ligger mellan $500 och $4000. Stipendierna delas ofta ut till studenter som påvisar höga studieresultat och deltar i aktiviteter utanför lektionsschemat. Det är också väldigt vanligt att studenter får stipendium under sitt 3:e år när de byter till ett annat universitet för att avsluta sin kandidatexamen. Du kan även tjäna extra pengar genom att arbeta deltid på campus. Internationella studenter får jobba på campus i upp till 19 timmar per vecka. Här kan du läsa mer om att arbeta på campus i USA. Studenter som tar en Associate degree eller högre har möjlighet att arbeta med Optional Practical Training (OPT).

Boende på Foothill College och De Anza College

Det finns många olika boendealternativ för dig som ska studera på Foothill eller De Anza College. Som många andra colleges har Foothill eller De Anza inte boende på skolan utan studenterna bor i bostäder utanför campus. Det vanligaste är antingen att man hyr ett hus eller en lägenhet eller bor med en amerikansk familj, så kallat Homestay. Den internationella avdelningen på skolan kan hjälpa dig med tips kring boende.

Att hyra bostad

Många studenter hittar sitt boende via skolornas Facebooksidor (Foothill International Students och De Anza International Students). Här lägger ofta nuvarande och gamla studenter upp annonser om bostäder. Många väljer att bo tillsammans med andra studenter för att hålla nere boendekostnaden.

Värdfamilj

Om du vill bo med en amerikansk familj kan du ta del av ett så kallat homestay-program. Homestay är ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om den amerikanska kulturen samtidigt som du blir bättre på engelska. Alla homestay-placeringar sköts av en lokal organisation som heter International Student Placements. Om du föredrar att bo själv eller med andra studenter (och är över 18 år) går det även bra att kontakta ISP homestay-program för att få hjälp med lägenhet och delade boenden.

Bli medlem på Calistudies

Att hitta boende som student i USA kan ibland vara en utmaning. För att underlätta för dig som student så har Calistudies tagit fram en samlingsplats och ett forum för studier i USA. Genom att bli medlem kan du komma i kontakt med andra studenter, få hjälp att hitta boende och reskamrater. Som medlem får du även möjlighet att ställa dina frågor direkt till skolorna.

Ansök till Foothill College och De Anza College

Behörighetskrav

Foothill College och De Anza College kräver bevis på engelskkunskaper. Exempel på betyg/dokumentation som krävs:

 • Slutfört engelska A och B-kurser i Sverige eller Norge med minst betyg 4 eller C.
 • Slutfört 3+ år på en internationell gymnasieskola där det primära undervisningsspråket är på engelska.
 • Slutfört engelska-klasser på collegenivå på ett U.S. College eller Universitet.

Om du inte kan visa upp något av ovanstående kan du bli behörig genom att skriva ett engelskatest. Kontakta oss så berättar vi vad som krävs samt hjälper dig med detta.

Sista ansökningsdag

Ansök senast 3-4 månader innan kursstart. Calistudies rekommenderar att ansöka i god tid för att undvika stress med visum. Är du sent ute kontakta oss så ser vi vad vi kan göra.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till skolan. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Skola & kursstart

  Välj vilken skola du vill ansöka till*

  Välj terminsstart*

  Hur länge vill du studera?*

  Vilken inriktning/ämne vill du studera?*

  Din gymnasieskola och program*

  För dig med eftergymnasial utbildning. Vilken skola och inriktning?

  Personuppgifter

  Förnamn*

  Efternamn*

  Juridiskt kön*

  Medborgarskap*

  Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

  Gatuadress*

  Postnummer*

  Ort*

  Epost*

  Repetera Epost*

  Telefonnummer*

  Andra uppgifter

  Hur bedömer du dina engelskakunskaper?

  Jag talar språket*

  Jag skriver språket*

  Jag förstår språket*

  Jag tänker söka studiemedel:*

  Jag är intresserad av att få mer information om boende*

  Övrig information till Calistudies

  Hur kom du i kontakt med oss?

  Jag har läst och accepterar Calistudies villkor för college & universitet (öppnas i ny flik).

  Berättelser & Inspiration

  De Anza College

  The Whole College Experience

  Låt dig inspireras och lär dig mer om De Anza College.

  Foothill College

  Foothill College karriärprogram

  Foothill College har många program som förbereder dig för en givande karriär. Det här är bara några exempel.

  De Anza Campus Tour

  Spana in campus

  Följ med oss på en tur på De Anza Campus.

  Foothill College Campus Tour

  Spana in Foothill College

  Följ med studenterna Brenda och Evanes på en rundtur på Foothill College.

  Artiklar om Foothill & De Anza Colleges

  Artiklar kommer snart!

  Kom igång med din ansökan

  Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

  Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

  Jag har studerat i Kalifornien.

  Mathias Brorell, Calistudies