Golden West College

Studera på Golden West College i Huntington Beach

Golden West College (GWC) ligger i kuststaden Huntington Beach och är rankat bland de fem bästa community colleges i Kalifornien. På Golden West College kan studenter läsa till en examen för att senare fortsätta sin utbildning på välrenommerade skolor eller välja att fokusera på att skaffa sig karriärsfokuserade färdigheter genom skolans många kurser och program, vilket gör skolan till ett mångsidigt och attraktivt utbildningsalternativ.

Prisvärd utbildning i sportig miljö

Den prisvärda kursavgiften och små klasstorlekarna gör skolan till ett utmärkt alternativ att starta den amerikanska utbildningsresan med möjlighet att arbeta nära lärarna för att komma in och fortsätta studierna på prestigefyllda universitet så som University of California Berkeley och California State University Long Beach. Colleget erbjuder också engagerande campusliv med delstatsmästerskap för skolans idrottslag inom vattenpolo, volleyboll, fotboll med mera.

Huntington Beach “Surf City USA”

Huntington Beach är en livlig kuststad som är känd som ”Surf City USA” och är värd för den årliga U.S. Open of Surfing. Golden West College är centralt belägen mellan Los Angeles och San Diego och har nära till de bästa aktiviteterna som södra Kalifornien har att erbjuda med: 15 minuter från 16 km långa vita sandstränder, 45 minuter från Los Angeles flygplats, 20 minuter från Disneyland och till det största köpcentret i södra Kalifornien, South Coast Plaza.

Golden West College

Varför studera på Golden West College?

 • Rankat som topp 5 bland community colleges i Kalifornien.
 • Prisvärd kursavgift, ¼ av kursavgiften på University of California.
 • Små klasstorlekar där du lär känna alla lärare.
 • Surf City USA – Njut av California lifestyle och soligt väder året om.
 • Bästa läget för aktiviteter i södra Kalifornien.

Utbildningar på Golden West College

 • Study Abroad (6 mån- 1 år).
 • Associate’s Degree (2-3 år).
 • Certificate (1 år).

 • Transfer Pathway (2-3 år).

Your Future is Golden

Karta

Utbildningar på Golden West College

Program & Kursutbud på Golden West College

Golden West College erbjuder ett brett utbud av program och kurser. Läs fristående kurser genom ett Study Abroad program, ta en examen (Associate’s Degree) eller läs till en Certificate.

Study Abroad (1-2 terminer)

Golden West College Study Abroad program innebär att du väljer fristående kurser och studerar 1 till 2 terminer (6 månader till 1 år). För att räknas som heltidsstuderande läser du minst 12 units (poäng) per termin vilket motsvarar cirka 3-4 kurser. Beroende på vilka kurser du väljer finns det även möjlighet att ta ett certifikat i samband med utbildningen eller fortsätta på en Associate’s Degree.

Associate’s Degree & Certificate (Cirka 1-3 år)

En Associate’s Degree innebär att du läser cirka 2 till 3 år för att ta en examen vilket i det svenska utbildningssystemet motsvarar cirka en halv kandidatexamen. På Golden West College kan du välja ett brett utbud av program så som Business, Accounting, Psychology med mera. Det går även att läsa till en Certificate vilket tar cirka 1 till 2 år att slutföra och är ett mer yrkesfokuserat program. Här finns exempelvis certifikat inom Automotive Technology och Cosmetology.

Transfer Pathways (med eller utan en Associate’s Degree, cirka 2 till 3 år)

Transfer Pathway passar utmärkt för dig som vill studera mer än två år i USA och ta en Bachelor’s Degree, vilket motsvarar en svensk kandidatexamen, men samtidigt få en betydligt lägre kursavgift än om du hoppat på ett fyraårigt college/universitet direkt. Att göra en Transfer Pathway innebär nämligen att du börjar med att läsa två år på Golden West College och tar en så kallad Associate’s Degree för att sedan fortsätta att studera på ett universitet i USA, du gör en så kallad transfer/överföring. Oftast fortsätter man att läsa minst två år på ett universitet där du tar en så kallad Bachelor’s Degree. Tillsammans med en studievägledare kommer ni planera din väg till ditt drömuniversitet. Om du vet om att du planerar att göra detta så är detta en utmärkt väg då du får läsa de kurser som krävs för att söka vidare och komma in på toppuniversitet inom bland annat University of California och California State University systemen. Exempel på skolor är UC Los Angeles, UC Santa Barbara, UC Berkeley, UC Irvine samt CSU Long Beach, CSU Fullerton med flera. Fördelarna med detta upplägg är att du läser samma kurser som du skulle gjort på ett fyraårigt universitet/college men till ett betydligt lägre pris samtidigt som du slipper de förkunskaper och höga betyg som hade krävts på många av skolorna.

Studieområden

Här nedan kan du se alla kurser och program som Golden West College erbjuder.

Datum & Priser på Golden West College

Datum för terminer och sista ansökningsdag

Det akademiska året på Golden West College består av tre terminer: höst, vår och sommar. För nya studenter finns går det enbart att starta på hösten (sent augusti) eller till våren (sent januari). Sommarterminen är enbart för extra studier.
Hösttermin: 16 veckor.
Vårtermin: 16 veckor.
Sommartermin: 10 veckor.

Golden West College accepterar ansökningar från internationella studenter året runt, men följande deadlines måste uppfyllas för att säkerställa att ansökningarna behandlas och antagningspaket tas emot i tid. Deadlines är också fastställda för att ge tillräckligt med tid för visumprocessen.

Datum Hösttermin Vårtermin
Sista ansökningsdag* 15 juli* 15 december*
Introduktion startar Mitten på augusti Mitten på januari
Program- och kursstart Slutet på augusti Slutet på januari

Ett läsår omfattar två terminer, höst- och vårtermin. Varje termin är cirka 16 veckor lång.

* Observera att sista ansökningsdag är skolans officiella datum men att ansökan måste komma in till oss på Calistudies tidigare än så för att du ska hinna med allt som behövs göras inför starten (ordna med studentvisum etc.). Det tar Golden West College några veckor att behandla internationella ansökningar och efter detta tillkommer några veckor för att ordna visum i Sverige. Tveka inte att kontakta oss om du trots detta är sent ute med din ansökan.

Mer information gällande ansökan hittar du här.

Priser för att studera på Golden West College 2024

Calistudies nära samarbete med Golden West College innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan samt att ansöka om visum och CSN. Nedan är skolans uträkning av estimerade kostnader.

Kostnader Akademiskt år (24 poäng) En termin (12 poäng)
Kursavgift $10 992 $5 495 ($458 per poäng)
Sjukförsäkring $1 991 $996
Hälsoavgift $52 $26
College serviceavgift $40 $20
Student representationsavgift $4 $2
Uppskattade kostnader    
Böcker & Material $700 $350
Boende & Mat $13 200 $6 600
Total kostnad $26 979 $13 490

Observera att skolan även har en ansökningsavgift på $55 som betalas i samband med ansökan till skolan. För att bli antagen till skolan krävs det att du eller anhörig kan visa upp ett intyg på att du kan finansiera dina studier, ofta med intyg från bank samt från CSN som måste inkludera ovanstående totalbelopp.

Betalning av kursavgifter

När du har blivit antagen till Golden West College får du ytterligare betalningsinstruktioner och info om förfallodatum. Betalningar sker direkt till skolan och undervisningsavgifter ska betalas varje termin efter att du har registrerat dig för dina kurser, innan kurserna börjar. De specifika deadlines kommer att bero på när du registrerar dig för kursen. Studenter kan också anmäla sig till en avbetalningsplan som gör det möjligt att betala i 3 steg.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter.

Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Arbete

Internationella studenter är berättigade att arbeta på campus på avdelningar som International Student Program, handledningscentret, biblioteket och campuslivskontoret.

Stipendier

Golden West College erbjuder flera stipendier tillgängliga för internationella studenter.

Stephanie Dumont Memorial International Student Scholarship
Varje termin tilldelas ett stipendium ut på 400 dollar till en ny internationell student. Studenter måste lämna in en ansökan med en kort videouppsats.

Scholarships for continuing students
Studenter som har slutfört minst 12 poäng vid GWC kan ansöka om flera stipendier. Studenter kan lämna in en allmän ansökan och där deras ansökan kommer att övervägas för berättigade stipendier. Vissa kan kräva ytterligare uppsatser. Beloppen varierar från 300 till 2 000 dollar.

Boende på Golden West College

För närvarande erbjuder inte Golden West College bostäder på campus eller bostadstjänster, men det finns flera alternativ tillgängliga för långsiktigt och kortsiktigt boende nära skolan som du kan välja mellan. GWC samarbetar med flera värdfamiljsföretag och ett bostadssökningsföretag som heter Libby’s Home som kan hjälpa studenter att hitta lägenheter och andra alternativ mot en avgift.

Bli medlem på Calistudies

Att hitta boende som student i USA kan ibland vara en utmaning. För att underlätta för dig som student så har Calistudies tagit fram en samlingsplats och ett forum för studier i USA. Genom att bli medlem kan du komma i kontakt med andra studenter, få hjälp att hitta boende och reskamrater. Som medlem får du även möjlighet att ställa dina frågor direkt till skolorna.

Ansök till Golden West College

Behörighetskrav på Golden West College

Golden West College kräver fullständiga gymnasiebetyg. För att bli antagen till skolan behöver du även intyga att du har tillräckliga engelskakunskaper antingen genom att uppvisa gymnasiebetyg med lägst betyget E i engelska eller genom att göra ett engelskatest innan antagning. Resultatet från engelskatestet får inte vara äldre än 2 år vid ansökningstillfället. Följande tester och resultat är godkända:
– Duolingo English Test: 90 (endast första försöket)
– IELTS: 5.5
– TOEFL iBT: 61
– TOEFL PBT: 500
– iTEP Academic: 3.5
– GTEC CBT: 1051

Börja med att skicka in din ansöka i formuläret nedan så hjälper Calistudies dig med detta.

Sista ansökningsdag till Golden West College

Ansök senast 3 månader innan kursstart. Calistudies rekommenderar att ansöka i god tid för att undvika stress med visum. I vissa fall kan ansökningar bli godkända efter sista ansökningsdagen, men vi rekommenderar att skicka in ansökan innan sista ansökningsdag. Är du ute sent med din ansökan kontakta oss så ser vi om det finns något vi kan göra.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till skolan. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Skola & kursstart

  Välj vilken skola du vill ansöka till*

  Välj terminsstart*

  Hur länge vill du studera?*

  Vilken inriktning/ämne vill du studera?*

  Din gymnasieskola och program*

  För dig med eftergymnasial utbildning. Vilken skola och inriktning?

  Personuppgifter

  Förnamn*

  Efternamn*

  Juridiskt kön*

  Medborgarskap*

  Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

  Gatuadress*

  Postnummer*

  Ort*

  Epost*

  Repetera Epost*

  Telefonnummer*

  Andra uppgifter

  Hur bedömer du dina engelskakunskaper?

  Jag talar språket*

  Jag skriver språket*

  Jag förstår språket*

  Jag tänker söka studiemedel:*

  Jag är intresserad av att få mer information om boende*

  Övrig information till Calistudies

  Hur kom du i kontakt med oss?

  Jag har läst och accepterar Calistudies villkor för college & universitet (öppnas i ny flik).

  Berättelser & Inspiration

  Men’s Waterpolo & Women’s Beach Volleyball

  Golden West College – Huntington Beach

  Golden West College – Automotive Technology

  Artiklar om Golden West College

  Kom igång med din ansökan

  Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

  Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

  Jag har studerat i Kalifornien.

  Mathias Brorell, Calistudies