UC Davis

UC Davis rankas som ett av de främsta offentliga universiteten i USA, med internationellt kända forskare och akademiker bland sina professorer. UC Davis har det nordligaste läget av skolorna i University of California-systemet med campus i norra Kalifornien, mindre än två med bil från San Francisco, Silicon Valley och Sacramento. Staden Davis är en trygg, idyllisk och fridfull oas som är omgiven av vackra fruktträdgårdar och lantbruk. Skolans campus och området runtomkring är cykelvänligt och lättillgängligt. Med sin fridfulla och intellektuella atmosfär är Davis en en perfekt plats för utlandsstudier!

Davis som område

Norra Kalifornien bjuder på gröna och levande miljöer, en frisk fläkt jämfört med det torra ökenklimatet i söder. Runtom städerna ligger slingrande vägar som leder till vackra vingårdar, fruktodlingar och lantbruk. Med en kort promenad eller cykeltur tar du dig snabbt från campus till stadskärnan där studenter fyller stadens restauranger och kaféer med sina bärbara datorer, läxor och vänner.

Davis är en studentstad, med förhållandet mellan studenter och långtidsboende uppskattat till 1:4. Att ta sig från centrala Davis till skolans campus är en fråga om några kvarter och 5 till 10 minuters promenad eller cykeltur. Sacramento ligger bara 15 minuter bort, vilket ger Davis både den isolering som är avgörande för att främja en produktiv studiemiljö samtidigt som det finns ett livligt storstadsområde i närheten.

University of California Logo

Varför studera på UC Davis?

 • USA:s femte bästa offentliga universitet

 • Ett av världens bästa jordbruksprogram
 • Högt antal professorer och anställda per student
 • Sprudlande studentliv med många klubbar på campus
 • Intellektuell och trygg miljö för studier och boende
 • Nära till Yosemite, Lake Tahoe, San Francisco, Napa Valley och Silicon Valley

Området

 • Jordbruksmiljö

 • Välkomnande stad

 • Tryggt, fridfullt och idylliskt

 • Intellektuell atmosfär

Utbildningar på UC Davis

 • Global Study Program i 1–3 quarters eller ett helt studieår

Överträffa förväntningarna 

University of California Davis

För att möta dagens mest komplexa problem kommer det att krävas en vilja att utmana hur saker görs. En kultur där upptäckter hämtas från vilket utförande eller yrke som helst. En plats där det som anses annorlunda inte alls är det. Det är vad vi gör som bäst på UC Davis.

UC Davis College Tour

Välkommen till UC Davis

Få universitetskansler är så uppskattade av sina studenter som Gary S. May. Vem är inte bättre att välkomna blivande Aggies och ge ett fågelperspektiv över detta stora fantastiska campus?

California’s College Town

Student berättar om området

Kommunikationsstudenten Mahiri Moore berättar om att bo vid University of California Davis. Här går han igenom vad som gör UC Davis till den bästa college-staden.

University of California Santa Barbara

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har studerat i Kalifornien.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.