University of California Los Angeles (UCLA) Extension

UCLA Extension

Studera på University of California Los Angeles (UCLA) Extension. Upplev mångfalden, innovationen och kulturen i Los Angeles (LA) samtidigt som du fortsätter din resa mot framgång vid ett världsberömt universitet. UCLA Extension erbjuder engagerande study abroad program som passar både dig som vill bli student och dig som studerar på ett universitet och söker utbyte. UCLA Extension passar även dig som vill ta ett sabbatsår och tjäna överförbara akademiska poäng samtidigt som du får bo och uppleva allt som LA har att erbjuda. Vill du utforska en ny karriärväg eller utveckla ny professionell kunskap och färdigheter? Delta i något av skolans specialiserade internationella certifikatprogram för att ta din dröm till nästa nivå.

Området Westwood

Los Angeles är underhållningsindustrins huvudstad omgivet av vackra stränder samt ikoniska restauranger och museer. UCLA ligger i Westwood Village, en livlig och unik gemenskap i västra Los Angeles. Under en vanlig dag kan du se högskolestudenter, yrkesverksamma, boende och turister vandra runt i Westwoods samling av affärer, restauranger och teatrar. På helgerna lockar området invånare från hela staden för mat och nöjen. Westwood Village ligger bekvämt nära andra välkända områden i Los Angeles så som Bel Air, Holmby Hills, Brentwood, Beverly Hills, West Hollywood och Santa Monica.

College of Central Florida Logo

Varför studera på University of California Los Angeles?

 • UCLA är rankat som nummer 1 bland alla offentliga universitet i USA och har ett världsberömt rykte.

 • Korta och långa studiealternativ finns tillgängliga för studenter beroende på deras behov.
 • Krävande kurser inom ett brett spektrum av populära ämnen, från business till Pre-Medical och allmänna naturvetenskapliga studier.
 • Upplev att bo i en av världens största och mest mångsidiga städer.
 • Lär dig av branschexperter och innovatörer som kan erbjuda ett robust nätverk.

Utbildningar på University of California Los Angeles

 • Study Abroad (3 månader till ett 1 år).
 • Certifikat (6 månader till 1 år).

Examen från UCLA Extension

Studenter som tagit en examen från certifikatprogrammet 2023 delar med sig av sina berättelser från UCLA Extension.

Välkommen till UCLA Extension

UCLA Extension välkomnar internationella studenter till deras vackra campus i Westwood, Los Angeles.

Utbildningar på University of California Los Angeles (UCLA) Extension

Hitta en väg som passar dig på UCLA Extension

UCLA Extension erbjuder ett brett utbud av poängbaserade universitetskurser samt många andra kurser och program för studenter och yrkesverksamma. Studenter på grund- och avancerad nivå (undergraduate och graduate) kan ta poängräknande kurser för att komplettera sin väg mot antagning vid sitt hemuniversitet, vare sig det är UCLA, ett annat UC-campus, ett universitet i USA eller utomlands. Många yrkesverksamma som har avslutat en universitetsexamen anmäler sig till UCLA Extensions kurser och program för att uppdatera sina kunskaper eller övergå till en ny karriär inom olika områden så som företagande och ledning, underhållning, ingenjörskap, datavetenskap, hälsovetenskap och lärarutbildning.

Study Abroad (3 månader till 1 år)

Studera på ett topprankat universitet samtidigt som du upptäcker livet i Los Angeles i soliga Kalifornien. Study Abroad programmet är framtaget för internationella studenter och är en utmärkt möjlighet för dig som vill spendera en quarter (3 månader) eller mer på ett topprankat universitet i USA och läsa kurser som du får poäng för som går att tillgodoräkna i en utbildning på undergraduate, post-baccalaureate, och professional nivå. Programmet passar dig som vill bli eller redan är student på ett universitet idag som söker utbyte eller vill ta ett sabbatsår och vidga dina vyer.

Vem som helst, oavsett ålder så länge du är över 18 år, kan delta i ett Study Abroad Program på UCLA Extension. Study Abroad programmen låter dig som student välja kurser från hela UCLA Extensions kurskatalog och du kan studera en, två, tre eller flera terminer (quarters). I kurskatalogen nedan kan du söka vilka kurser som finns tillgängliga. I sökfiltret välj “Courses” samt “In-person” för att få fram resultaten.

Certificate Programs (6 månader till 1 år)

Certifikatprogram, som vissa universitet kallar “diplomprogram” består av en följd av kurser relaterade till ett specialiserat område eller ämne och erbjuder en praktisk, verklighetsbaserad metod för att skaffa färdigheter som kan hjälpa dig att avancera i din karriär. UCLA Extension erbjuder internationella deltagare över 40 certifikatprogram att studera heltid på i USA inom bland annat Marknadsföring, Real Estate, Filmskapande, Data Science, Grafisk design, Projektledning, Hållbarhet med mera. På UCLA Extension hittar du bland annat ett förberedande MBA-certifikat (Master of Business Administration) som är populärt bland studenter som vill förbereda sig för att gå på en topprankad MBA-skola. Det finns även ett Redovisningscertifikat som är populärt bland studenter som vill förbereda sig för Certified Public Accountant (CPA) Examination. De flesta av programmen tillåter dig som student att börja när som helst under året. Certifikaten varierar i längd från 2 till 4 quarters (6 månader till 1 år) och är en utmärkt start ifall du vill börja arbeta i USA direkt efter din utbildning med ett så kallat OPT visa.

Datum & Priser på University of California Los Angeles Extension

Datum för terminer och sista ansökningsdag

University of California Los Angeles (UCLA) Extension använder sig av quarter-systemet vilket innebär att det akademiska året är indelad i fyra quarters (terminer) som är cirka 11 veckor långa. En normal studietakt motsvarar 3 quarters per år. UCLA Extension accepterar ansökningar från internationella studenter året runt, men följande deadlines måste uppfyllas för att säkerställa att ansökningarna behandlas och antagningspaket tas emot i tid. Deadlines är också fastställda för att ge tillräckligt med tid för visumprocessen.

Hösttermin Vintertermin Vårtermin Sommartermin
Sista ansökningsdag* 15 aug* 15 nov* 15 feb* 15 maj*
Undervisning startar September Januari Mars Juni
Undervisning slutar December Mars Juni September

* Observera att sista ansökningsdag är skolans officiella datum men att ansökan måste komma in till oss på Calistudies tidigare än så för att du ska hinna med allt som behövs göras inför starten (ordna med studentvisum etc.). Det tar UCLA Extension några veckor att behandla internationella studentansökningar och efter detta tillkommer några veckor för att ordna visum i Sverige. Tveka inte att kontakta oss om du trots detta är sent ute med din ansökan.

Mer information gällande ansökan hittar du här.

Priser för att studera på UCLA Extension 2024

Calistudies nära samarbete med University of California Los Angeles (UCLA) Extension innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan samt att ansöka om visum och CSN. Nedan är skolans uträkning av estimerade kostnader.

Pris för Study Abroad på UCLA Extension

Här är priset för Study Abroad, vi har räknat på 3 månaders studier men det går att läsa mer än så.

Programlängd: 3 månader (1 quarter)
Ansökningsavgift: $0
Kursavgift (genomsnittlig): $2698
Internationell Programavgift: Första quarter $3850, därefter $2850 per quarter.
Certifikat kandidatavgift: $0
Böcker & Skolmaterial: $279
Boende & Mat: $5812
Sjukförsäkring: $350
Transport: $400
Personliga utgifter: $640
Total summa: 14 029 (USD)*

Pris för Certifikat på UCLA Extension

Här är priset för Certifikatprogrammet, vi har räknat på 3 quarters vilket motsvarar 9 månaders studier vilket räknas som ett normalt läsår. Certifikatprogrammen kan variera i längd och är från 6 månader till 1 år långa.

Programlängd: 9 månader (3 quarter)
Ansökningsavgift: $0
Kursavgift (genomsnittlig): $8092
Internationell Programavgift: $9550
Certifikat kandidatavgift (varierar för program): $200, engångsavgift.
Böcker & Skolmaterial: $837
Boende & Mat: $17436
Sjukförsäkring: $1050
Transport: $1196
Personliga utgifter: $1921
Total summa: 40 282 (USD)*

* Observera att för att bli antagen till skolan krävs det att du eller anhörig kan visa upp ett intyg på att du kan finansiera dina studier, ofta med intyg från bank samt från CSN som måste inkludera ovanstående totalbelopp. För att ta del av CSN behöver utbildningen vara minst 13 veckor och på heltid. Längre ner kan du läsa hur du finansierar dina studier samt räkna ut hur mycket du kan få i bidrag och lån från CSN.

Betalning av kursavgifter

När du har blivit antagen till skolan får du ytterligare betalningsinstruktioner och info om förfallodatum. Den internationella programavgiften betalas varje kvartal. Undervisnings- och kursavgifter betalas utöver den internationella programavgiften varje termin och varierar beroende på vilka kurser som du väljer.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter.

Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Arbete

Internationella studenter med F-1 visum får endast arbeta på UCLA-campus, och arbetstiden är begränsad till 20 timmar per vecka. Anställningsmöjligheterna på UCLA-campus är begränsade. Vissa av utbildningarna öppnar vid slutförandet upp för arbete utanför skolan genom möjligheten att ansöka om Optional Practical Training Visa (OPT). Detta är en tidsbegränsad anställning som är direkt relaterad till dina studiers huvudområde.

Stipendium

UCLA Extension delar ut totalt tre stipendium varje kvartal (quarter) värde $1650 styck som går att ansöka om när du är student och då det är begränsat antal finns det inga garantier på att du får stipendiet. Stipendiet kan endast användas för att att betala kursavgifter vid UCLA Extension. För att söka krävs det att du har studentvisum och studerar heltid på skolan, har genomfört minst 12 poäng med betygen C eller bättre inom ett UCLA Extension certifikatprogram samt upprätthåller ett lägsta snittbetyg på 3,0 GPA.

Boende på University of California Los Angeles Extension

Internationella studenter som är inskrivna på UCLA Extension program bor vanligtvis utanför campus i lägenheter. Många studenter föredrar att ordna boendet innan de anländer till Los Angeles medan andra föredrar att anlända en eller två veckor tidigare och hitta boende efter att de har kommit fram. Även om det är bekvämt att bo nära UCLA-campus är boendet nära UCLA vanligtvis dyrt. UCLA Extension ansvarar inte för boendearrangemang eller för boendekontrakt.

Lista över långtidsboende

Många internationella studenter väljer att bo i privatägda bostäder, värdfamiljer eller hyr möblerade lägenheter.

Här kommer skolans lista över långtidsboende.

Hotell

Om du behöver en plats att bo när du först kommer till Los Angeles eller efter du checkat ut från ditt studentboende tipsar skolan om dessa hotell som finns nära UCLA-campus där vissa kan erbjuda en rabatt för studenter på UCLA.

Tips på hotell nära campus.

Bli medlem på Calistudies

Att hitta boende som student i USA kan ibland vara en utmaning. För att underlätta för dig som student så har Calistudies tagit fram en samlingsplats och ett forum för studier i USA. Genom att bli medlem kan du komma i kontakt med andra studenter, få hjälp att hitta boende och reskamrater. Som medlem får du även möjlighet att ställa dina frågor direkt till skolorna.

Ansök till University of California Los Angeles (UCLA) Extension

För att bli antagen till University of California Los Angeles (UCLA) Extension behöver du vara 18 år eller äldre när du börjar skolan. Du behöver även visa upp att du har tillräckliga engelskakunskaper genom ett resultat enligt nedanstående test. Skicka in din ansöka i formuläret nedan så hjälper Calistudies dig med detta.

Behörighetskrav för Study Abroad

 • 18+ år gammal
 • Krav på gymnasieexamen med minst 2.5 GPA för UCLA Extension och 3.0 for UCLA Main Campus.
 • Programförkunskaper: varierar beroende på kurs.
 • Inget engelska språkkrav krävs ifall du har gymnasiebetyg ifrån vissa länder så som Sverige och övriga nordiska länder ifall du väljer kurser som är på “UCLA Extension”. I andra fall kan du behöva visa upp något av nedanstående testresultat. Om du väljer kurser på “UCLA Main Campus” är kraven högre och du bör kunna visa upp att du studerat tre år på engelska eller skriva ett engelskatest som visar dina kunskaper. OBS. kontakta oss om du är osäker så ser vi vad som gäller för dig.
 • Engelska språkkrav för UCLA Extension, något av följande:
  • TOEFL 80
  • IELTS 6.5
  • iTEP 4.5
  • Duolingo 115
 • Engelska språkkrav för UCLA Main Campus, något av följande:
  • TOEFL 100
  • IELTS 7
  • iTEP 5
  • Duolingo 120

Behörighetskrav för Certificate Program

 • 18+ år gammal
 • Programförkunskaper: behövs inga.
 • Inget engelska språkkrav krävs ifall du har gymnasiebetyg ifrån vissa länder så som Sverige och övriga nordiska länder. I andra fall kan du behöva visa upp något av nedanstående testresultat. OBS. kontakta oss om du är osäker så ser vi vad som gäller för dig.
  • TOEFL 80 (iBT)
  • IELTS 6.5
  • iTEP 5
  • Cambridge: C1 or C2
  • CEFR: C1
  • Duolingo (DET): 115
  • DAAD: 3/B2
  • GEPT: High intermediate
  • TOEIC: 685

Sista ansökningsdag till University of California Los Angeles (UCLA) Extension

Ansök senast 3 månader innan kursstart. Calistudies rekommenderar att ansöka i god tid för att undvika stress med visum. I vissa fall kan ansökningar bli godkända efter sista ansökningsdagen, men vi rekommenderar att skicka in ansökan innan sista ansökningsdag. Är du ute sent med din ansökan kontakta oss så ser vi om det finns något vi kan göra.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till skolan. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Skola & kursstart

  Välj vilken skola du vill ansöka till*

  Välj terminsstart*

  Hur länge vill du studera?*

  Vilken inriktning/ämne vill du studera?*

  Din gymnasieskola och program*

  För dig med eftergymnasial utbildning. Vilken skola och inriktning?

  Personuppgifter

  Förnamn*

  Efternamn*

  Juridiskt kön*

  Medborgarskap*

  Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

  Gatuadress*

  Postnummer*

  Ort*

  Epost*

  Repetera Epost*

  Telefonnummer*

  Andra uppgifter

  Hur bedömer du dina engelskakunskaper?

  Jag talar språket*

  Jag skriver språket*

  Jag förstår språket*

  Jag tänker söka studiemedel:*

  Jag är intresserad av att få mer information om boende*

  Övrig information till Calistudies

  Hur kom du i kontakt med oss?

  Jag har läst och accepterar Calistudies villkor för college & universitet (öppnas i ny flik).

  Berättelser & Inspiration

  Artiklar om University of California Los Angeles (UCLA) Extension

  Kom igång med din ansökan

  Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

  Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

  Jag har studerat i Kalifornien.

  Mathias Brorell, Calistudies