Idag är det 4 april, eller 4/20 som man skriver datum i USA. Och det roliga med den här dagen är att det är “weed dagen”. Jag va väldigt intresserad av o veta hur weed kan ha fått sin egna dag och varför just den 4 april så jag valde o göra lite research. Det finns såklart massa olika myter men det där ursprungligen kommer ifrån är ett gäng med vänner från Main County i Kalifornien på 70-talet som kallades deras gäng för “The Waldos”. Detta gäng sågs varje dag efter skolan kl 4:20PM för o röka på o bli höga – en perfekt tid för dom eftersom skolan slutat och föräldrarna inte va hemma ännu. Dom kallade denna tid för 420 för att andra inte skulle förstå vad dom pratade om. Efter det har 420 spridit sig över hela USA och ännu längre och är numera ett namn för weed, även lagar kring weed använder 420 som kodord. Väldigt intressant tycker jag och roligt hur något sådant kan hända egentligen. Tänkte bara att det kanske är fler som undrade vart 420 kom ifrån.

 

// It’s the 4th of April today and also known as 420 (4/20). The funny thing about this day is that it’s the “Weed day”. I was very curious where it came from and how weed could get its own day so I actually did some research. There are plenty of different rumors about it, like Bob Marley had a song and if you calculated his numbers they turned out to be 420 but it seemed way too complicated. Anyway I found out that it was these group of friends back on the 70s in Main County, California that called themselves “The Waldos”. They would meet up everyday at 4:20PM to get high because they were done with school for the day and their parents weren’t home yet. They uses 420 as a code word around other people and eventually it spread and now it’s known for Weed all over the world. I find this very interesting.