Studera på Berkeley College i New York

Kickstarta din karriär i New York – Staden som aldrig sover.

New York City är som ingen annan plats i världen; ett centrum för världsaffärer, handel och mode. Här hittar du allt från New York Stock Exchange till världens mest framgångsrika företag och finansiella institutioner. En stad känd för stora teknik- och konsultföretag och en huvudstad för mode. Här kan du som student ta del av de många utbildningar och kulturella upplevelser som staden erbjuder. Calistudies har valt att samarbeta med Berkeley College som är en mycket populär skola och favoriten bland svenskar som studerar i New York.

Berkeley College

På Manhattan i hjärtat av “The Big Apple” hittar du Berkeley College. Förutom campus på Manhattan så finns Berkeley College på flera platser i New York som Brooklyn och White Plains samt i New Jersey. Skolan grundades 1931 och är ett privat college som specialiserar sig på karriärsfokuserad utbildning som förbereder dig för en professionell karriär och personlig framgång inom det globala näringslivet. Berkeley College är väl medvetna om värdet av en utbildning med ett globalt perspektiv och har mer än 8300 studenter, varav 700 internationella, vilket skapar optimala förutsättningar till en internationell karriär.

Läroplanen består av specialiserad affärsutbildning kombinerad med värdefull praktisk erfarenhet genom programrelaterade praktikplatser, praktikområden och arbetsrelaterade uppdrag som förbereder dig till en framgångsrik karriär. Skolan har bra relationer med många företag inom New York City vilket skapar mycket goda möjligheter för dig som student. Som exempel för dig som gillar mode så är New York en utmärkt stad, här finns designerhusen och tidigare studenter har deltagit på New York City Fashion Week. Berkeley College erbjuder dig goda förutsättningar till att lyckas med utvalda engagerade lärare som har utmärkta akademiska meriter och relevant yrkeserfarenhet inom ämnet dem undervisar. Mindre klasser gör att du får en mer personlig uppmärksamhet.

Läs mer om utbildningarna på Berkeley College.

Berkeley College logo

Varför studera på Berkeley College?

 • Studera i hjärtat av New York City.
 • Internationell atmosfär med studenter från cirka 100 länder.
 • Karriärfokuserade program med hög kvalité.
 • Lärare med relevant professionell yrkeserfarenhet.
 • Värdefull programrelaterad praktik.
 • Extra stöd att söka stipendier och anpassa dig till livet i USA.

 • Fri livstids karriärhjälp till dig som tar en examen.

Utbildningar på Berkeley College

 • Study Abroad, 1-2 terminer.

 • Associate’s degree, 2 år.

 • Bachelor’s degree, 4 år.

 • M.B.A. cirka 4,5 år.

Kalenderår motsvarar två terminer. Går att läsa i en snabbare takt.
Läs mer om utbildningarna.

“Berkeley College helped me adjust to a new and unfamiliar environment by being understanding, supporting, and loving. If you truly want to become a part of a great group of people that helps your mind grow in so many ways, Berkeley College is the place to be.”

Moa Lindquist, Business Management Student
 • berkeley-college-student-1037x1080

Berkeley College

Se filmen om Berkeley College.

Times Square

Internationella studenter berättar.

Mathias Calistudies

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har tidigare varit student i USA.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.