I måndags började somsagt skolan, eller Wave/Orientation Week som den här första veckan kallas. Den är obligatorisk för oss internationella studenter och går helt enkelt ut på att lära känna skolans miljöer och alla nya elever. Redan första dagen fick vi göra ett så kallat English Assessment test. Lyckades tyvärr hamna i gruppen för ”Advanced English” som var anpassad för icke internationella studenter.

Testet bestod i varje fall av en uppsatsdel där man hade 20 minuter på sig. Temat på uppsatsen skulle handla om en känd-/historisk person som man skulle vilja bjuda ut på middag. Man skulle även motivera varför man valt personen och vad man skulle prata om under middagen. Det var ett väldigt stressigt moment då man hade så lite tid på sig så jag skrev om den första kända personen som kom upp i mitt huvud, vilket blev Julia Roberts.

Andra delen av engelska testet var en lång läsförståelse och sen var det en lika lång grammatik del.
När detta var klart trodde jag att jag även skulle behöva göra mattetestet då jag ska läsa några kurser i ekonomi, men det var tydligen inget krav.
Klarade hur som helst engelskaprovet med bra resultat så det känns riktigt bra😍


Resten av veckan har vi haft några lära-känna-övningar och jag har även valt dem flesta av mina kurser (mer om dem i ett annat inlägg!)

🎓 MALIN 🎓🇺🇸