Studera i USA – Allmän information

Studera i USA lockar människor från hela världen med ett löfte om spänning och möjligheter. USA är en ekonomisk och kulturell ledare, ett land av olika landskap och kulturer samt ett hem för många av världens främsta college och universitet. Detta är några få men betydande saker som rankar USA till första plats som toppdestination för internationella studenter. Nedan följer flera viktiga delar som förklarar varför studenter väljer att studera i USA.

Utbildning i världsklass

USA har idag omkring 4500 college, universitet och högskolor där bland några av världens mest prestigefyllda som Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Princeton University, Brown University, Berkeley University of California samt Stanford University. USA är ledande inom många områden av teknologi och forskning. När du studerar i USA kommer du ha möjlighet att komma i kontakt med avancerad teknologi och forskning. Du som planerar att läsa på universitet kan ha turen att träffa och även studera med ledande forskare inom dina valda områden, några av världens bästa.

Mindre klasser

På amerikanska universitet och college är det vanligt med mindre klasser. Det kan vara så få som 10 till 20 studenter i en klass vilket ger dig mer personlig uppmärksamhet och bättre förutsättningar till att lyckas. På lektionerna uppmuntras du till att vara delaktig och förväntas bidra till diskussioner. Lärarna har ofta kontorstider utanför lektionerna specifikt för att hjälp dig. Den nära relationen mellan studenter och lärare motiverar studenter och främjar ett personligt förhållningssätt till läroplanen. Att studera i USA ger dig möjligheten till en ovärderlig resurs i form av en mentor inom valt område.

Mångfald och valmöjligheter

USA har välkomnat miljontals internationella studenter och har det stöd som du som internationell student behöver. Amerikanska universitet har årtionden av erfarenhet av att ta emot internationella studenter från hela världen. I en värld som blir mer och mer internationell så är en nyckel för din framgång som student att förstå andra kulturer. Tack vare USA:s storlek och det stora antalet institutioner passar det utmärkt för alla former av lärande. Här finns stora campus som känns som städer men även små intima campus som känns som en samling nära vänner.

Förbättra dina engelska

Att studera i USA ger dig optimala förutsättningar till att bli bra på engelska på snabbast möjliga sätt. Förutom att ta del av den amerikanska kulturen och ständigt utsättas för det engelska språket erbjuder de flesta campus engelskakurser speciellt framtagna för dig som internationell student. På campus finns resurser som hjälper dig att lyckas så som studiegrupper och mentorprogram där du som student kan öva på dina språkkunskaper. Genom att utveckla dina språkkunskaper kommer du bli mer attraktiv hos arbetsgivarna i en värld som blir mer och mer internationell.

Upplev samtidigt som du studerar

Amerika är det roliga landet som verkligen har allt. Från storstäder som Los Angeles, San Francisco och New York till inspirerande naturfenomen såsom Grand Canyon, Yosemite Nationalpark, Niagarafallen och de Stora Sjöarna. Den varierade terrängen omfattar allt från öknar och berg till sjöar och skogar. Även i städerna hittar du gröna parker och cykelleder som gör det lätt att komma åt naturen oavsett var du befinner dig. Med stora vägnät och goda transportmöjligheter tillsammans med springbreak, sommarlov och helger gör det enkelt för dig att upptäcka USA under tiden du studerar.

Finansiellt stöd och möjlighet att arbeta på campus

Många internationella studenter söker sig till en högre utbildning i USA eftersom det finns möjlighet att få hjälp med att få studierna finansierade. De flesta universitet och college erbjuder möjlighet för dig som student att ansöka om bidrag, lån och stipendier för att täcka dina dagliga utgifter samt din undervisning i vissa fall. För dig som internationell student kan det finnas möjlighet att få arbeta på campus om du läser en utbildning som kvalificerar dig till arbetet. Till exempel om du läser en humanistisk utbildning som ditt huvudämne kan du söka arbete på biblioteket.

Studentlivet

Om studentlivet inte är det första du tänker på när du funderar på att studera i USA så ljuger du nog. Att studera i USA på ett college eller universitet kommer ge dig chansen att uppleva intressanta kulturer och samtidigt komma i kontakt med studenter från alla världens hörn och bli internationell på riktigt. Många har i sin ungdom drömt om att bo i USA och en bra väg att få drömmen uppfylld är att studera i USA. Studier möjliggör att du får stanna i landet en längre tid samtidigt som du få ta del av studentlivet som man går miste om som au pair. De flesta universitet och college erbjuder boende på campus samt möjlighet att gå med i skolans sportlag, klubbar, brödraskap samt kvinnoföreningar och få ta del av alla de fantastiska upplevelser som du drömt om.

Sammanfattning

Att bo och studera i USA kommer utveckla dig som person. Du kommer få en annan syn på livet och komma hem förändrad, mer självsäker, mer öppen, kunnig och göra dig till en världsmedborgare med ett bredare perspektiv.