Hej allesammans,

Detta är mitt allra första blogginlägg för Calistudies.se och jag är super taggad! Ska verkligen bli jättekul att skriva om min tid här i LA och så klart hoppas kunna hjälpa en o en annan till o våga ta steget att studera utomlands.

Så en liten kort intro kanske på vem jag är, som det står i min presentation så heter jag Ulrika, jag är 25 år och från en liten stad i Västra Götaland, Sverige. Jag flyttade till USA 2012, men först då som Au pair i Colorado. Fick då väldigt mycket mersmak för Los Angeles när jag va här och hälsade på en kompis så slutade med att 6 veckor efter min Au Pair tid slutade så satt jag på nästa plan till USA med destination LA. Jag studerade på Santa Monica College i 2,5 år och tog examen i Fashion Design och Merchandise. Efter min examen hade jag OPT vilket innebär att man jobbar i ett år på sitt student visum (kommer ett annat inlägg senare enbart ägnat till OPT). Nu har jag börjat på ett universitet i Downtown LA, International American University. Jag studerar Business Marketing och är inne på min andra termin nu. Jag jobbar även som Marketing Assistant på ett fashion företag som heter Squarehearts.

Det ni kommer få läsa om i min blogg är tips o råd till dig som vill flytta utomlands, kommer skriva om min vardag och min studier samt jobb. Jag kommer även skriva en hel del om mitt brinnande intresse för mode och hur jag går till väga för att få min dröm att gå i uppfyllelse. Jag hoppas ni kommer tycka det är like kul och underhållande som jag gör.

 

Hey guys, 
This is the first chapter of my blog and I’m so excited to get this started. I think it’ll be a lot of fun and also get the opportunity to help someone with their questions about moving abroad, and to this wonderful state California. 
So just a quick introduction of myself. My name is Ulrika, I’m 25 years old and originally from Sweden. I first moved to the States 2012, but back then I was an Au Pair in Colorado. I visited a friend who lived in LA during that time and just felt right away that this is where I want to live. So 6 weeks after I ended my Au Pair time I moved to Los Angeles. I studied at Santa Monica College for 2,5 years and graduated with a double major in Fashion Design and Merchandise. After graduation I had a year of OPT and now I’m back at school again. Doing my bachelors in Business Marketing at a University in Downtown LA, I’m also working as a Marketing assistant at a fashion company called Squarehearts. 
What I’ll be writing about on my blog is my everyday life in LA and my passion for fashion. I hope you’ll enjoy it as much as I’ll enjoy writing about it.