Calistudies vill varmt välkomna Angelica Johansson till teamet och som bloggare hos oss. På bloggen kommer hon skriva om sitt liv som student på Santa Barbara City College. Angelica har länge drömt om att få studera utomlands och för ett och ett halvt år sedan flyttade hon som nyexaminerad gymnasiestudent till Kalifornien. Med bloggen hoppas hon kunna inspirera och hjälpa alla er som också vill plugga i ett annat land. Följande frågor ställde vi till Angelica:

Vad fick dig till att ta steget att börja studera utomlands?

När jag var ungefär tio år gammal blev jag inspirerad att studera utomlands av serien Gilmore Girls. Jag tyckte alltid att det såg väldigt spännande ut när en av karaktärerna började plugga på ett universitet och ju äldre jag blev, desto mer sugen var jag att testa på att studera utomlands.

Varför valde du att studera i USA och varför just Kalifornien?

Först var jag intresserad av England och speciellt London men sista året på gymnasiet fick jag gå på en stor mässa där universitet och högskolor från hela världen kom och föreläste för alla ungdomar. Under en timme hade jag inget att göra så jag gick på en föreläsning om ”att studera i USA” och efter det seminariet var jag säker…jag ville till USA. Anledningen som var mest lockande var att USA:s skolsystem tillåter en att experimentera med klasser. T.ex. om en vill studera Business kan hen även läsa kurser så som geografi, musik, teater, astronomi och mycket mera. Den friheten lockade mer än Englands prestigefyllda universitet. Kalifornien såg extra spännande ut när jag började kolla runt på skolor. Vädret och Kaliforniens attityd sålde mig direkt.

Vad har du för mål med dina studier och hur känns det nu?

Just nu går jag på Santa Barbara City college och målet är att göra en transfer till ett fyraårs universitet. Jag älskar både skolan, mina kompisar och området. Att bara kunna ta med sig sin lunch och sitta på stranden är helt underbart!