Det finns många anledningar till att studera utomlands och varför du ska välja att studera i USA. Här är mina:

Språket – Engelska är världens mest spridda språk och det finns inget språk som du klarar dig så pass bra med som engelska när du är ute och reser i världen. Det finns inget som är så effektivt för att lära sig ett språk som att bo och studera i landet det talas. Du kommer att träffa mycket nya människor både från USA och andra länder och hamna i många olika situationer som både förbättrar och sätter din engelska på prov. All denna exponering tillsammans med studier på och i engelska kommer göra dig trygg och bekväm med språket och ge dig bästa möjliga förutsättningar till flytande engelska.

Utbildning i världsklass – USA är platsen för många av världens främsta college och universitet och är ledande inom många områden av teknologi och forskning vilket är en anledning till att det finns så mycket internationella studenter i USA. En utbildning från USA anses som mycket meriterande, inte minst för utbytesstudenter, som inte bara kommer hem med ett intyg på väl utförda studier utan också ett bevis på driv och mod för att du vågat gå utanför din comfort zone, utmanat dig själv genom att ta steget ut i världen för att utvecklas.

Kulturen – Upptäck USA:s kultur som har så stor påverkan på oss. Lär känna människorna och sättet de framför sig på och hur man pratar och beter sig. Fira storartade högtider så som 4th of July (nationaldagen), Halloween och Thanksgiving. Få en djupare inblick i hur samhället fungerar samt lär dig förstå politik och varför saker är som det är.

Allt finns i USA – USA är enormt stort och med sina 50 delstater finns det otroligt mycket att upptäcka. Allt från den senaste tekniken till några av de häftigaste platserna i världen. Här finns storstäder som New York, Los Angeles och San Francisco. Världsberömda platser som Grand Canyon, Yosemite Nationalpark, Niagarafallen och De Stora Sjöarna. Här finns också några av världens största sportligor; National Hockey League (NHL), National Football League (NFL) och Major League Baseball (MLB). Kort sagt kommer du inte tröttna på allt som USA har att erbjuda.

Personlig utveckling – Sist men inte minst att bo och studera i USA kommer att få dig att växa som person. Du kommer komma hem som en mer självständig, självsäker och ansvarstagande person som är tryggare i sig själv, speciellt om det är så att du bor med dina föräldrar idag och aldrig har bott själv. Du kommer bli en världsmedborgare med ett bredare perspektiv och syn på livet.

Detta är några av mina åsikter till varför man ska studera i USA. Nu är jag nyfiken på att höra vad du tycker och tänker.

Varför ska man studera i USA och/eller varför vill du studera där? Bli medlem och kommentera.