Covid-19 Santa Barbara City College

Uppdatering 2021-10-27: Läs det senaste om att studera i USA och Covid-19 här.

Santa Barbara City College meddelar att det är en tid med stor osäkerhet och förväntar sig att studenter som ansökt till sommar- och höst har många frågor som rör deras resplaner och Covid-19. Skolan genomför ett antal steg för att tillgodose inkommande studenter och för att ge så stor flexibilitet som möjligt:

  • Slopar ansökningsavgiften på $75 för studenter som ansöker senast den 15 juni (gäller både till höstterminen 2020 och vårterminen 2021).
  • Ordnat bättre villkor och flexibilitet för avbokning/ändring etc. för studenter som hyr boende via skolans största partners: Coral Group och Santa Barbara Homestay Network.
  • Kurser som erbjuds under sommarterminerna undervisas online, nya ansökningar skjuts fram till hösten.
  • Internationella studenter kommer att kunna förregistrera sina kurser från sitt hemland och skjuta upp alla undervisnings- och obligatoriska avgifter till veckan före höstterminens början. På detta sätt kan eleverna reservera en plats i önskade klasser utan att behöva ligga ute med några kostnader i samband med registreringen.
  • Antagningsbesked och nödvändiga papper för att ansöka om visum kommer endast att skickas ut digitalt för att snabba på processer.
  • Om förseningar med att boka tid för visum uppstår på grund av Covid-19 har skolan flaggat för att det kan dyka upp en andra senare start för ”Welcome Week”. Detta är dock inte helt säkert och du bör därför se till att du gör vad du kan för att få klart allt i tid.

Santa Barbara City College har meddelat att man kommer skicka ut mer information så snart denna finns tillgänglig och att man gör allt man kan för att stötta studenterna.

Har du några frågor? Kommentera eller kontakta oss.