Isla Vista är studentstaden i Kalifornien som aldrig sover

Isla Vista är den vackra kustorten intill Santa Barbara i Kalifornien som aldrig sover och stället som du måste uppleva. Isla Vista ligger högt upp på en stor klipphäll med en lång sandstrand nedanför och är beläget nordväst om Santa Barbara stad, strax under 20 minuter med bil. Omkring 23 000 personer bor här och det som gör platsen unik är att majoriteten av invånarna är studenter eftersom universitetet  University of California Santa Barbara ligger här samtidigt som många som studerar på Santa Barbara City College väljer att bo här. Bussförbindelserna är bra och det går flera direktbussar mellan Isla Vista och Santa Barbara som stannar precis utanför skolorna samt i större delen av Isla Vista och Santa Barbara stad, en bussresa som tar cirka 40 minuter. Isla Vista är helt anpassat till studenter och har allt från fina cykelvägar, påkostade träningsanläggningar till billiga matställen med generösa öppettider. Det finns väldigt mycket aktiviteter att göra här och i Isla Vista får man uppleva det amerikanska collegelivet till det yttersta vilket är en av anledningarna till att många som studerar på Santa Barbara City College väljer att bo här.

Studentfester i Isla Vista, Kalifornien

Deltopia / Floatopia

Varje år arrangeras stora studentfester i Isla Vista så som Deltopia och Halloween. Deltopia hette tidigare Floatopia och är en stor dagsfest som utspelar sig under vårterminen där studenter, främst från UC Santa Barbara och Santa Barbara City College men även andra skolor, samlas i badkläder där huvudaktivteten är att flyta omkring på badmadrasser (engelskans Float) längst kusten av Isla Vista. Namnet Floatopia syftar också på utopia som är det engelska ordet för utopi (perfektion/dagdröm) vilket beskriver eventet mer än väl. Det är en välkänd tradition i Santa Barbara sedan 2004 som drar omkring 500-1000 studenter från hela Kalifornien. Floatopia innefattar även sandbyggda beer pong bord och flera “flytande partyn” längst den välkända festgatan Del Playa. Katarina som var student på Santa Barbara City College beskriver Deltopia i blogginlägget fest i Isla Vista som en av de roligaste dagarna hon haft.

Halloween i Isla Vista

En ännu större festlighet i Isla Vista är Halloween som brukar samla mellan 20 000 – 40 000 besökare vilket gör det till Isla Vista’s största årliga event. Det är en välkänd tradition som hållit på sedan 1962 och som drar stor uppmärksamhet med galna fester. Det är så stora festligheter att det år 2014 var hela 300 poliser på plats för att hålla ordning på festligheterna. Läs om studenterna Malin och Katarina’s Halloween-firanden i Santa Barbara i inläggen Halloween och Happy Halloween.