Har du svårt att välja skola och varför ska man studera på UCSB? Det finns mycket att överväga och så många faktorer som bidrar till en lyckad studieupplevelse. Om du är osäker på var du vill starta ditt äventyr som student i USA så menar vi på Calistudies att du inte kan välja fel med vår senaste partnerskola University of California, Santa Barbara. Nedan har vi listat fem anledningar till att välja just UCSB. Kan det vara rätta skolan för dig?

1 – Läget på UCSB:s campus

UCSB:s campus ligger i nordvästra delen av Santa Barbara County, praktiskt taget på stranden. Santa Barbara är en klassisk kalifornisk strandstad med en härlig småstadscharm. När du har bott där ett litet tag kan det hända att du stöter på folk du känner på stan. Samtidigt finns storstäder som Los Angeles, Las Vegas, San Diego och San Francisco inom några timmars reseavstånd ifall du vill fly från småstadsbubblan och försvinna i ett folkhav över en helg. USA:s västkust är som gjord för roadtrips med kompisar!

Att bo i Santa Barbara är som att bo mitt i ett vykort. Samhället omringas av vackra bergskedjor till öst och vita stränder till väst. Som en 360-graders vy av paradiset. Längst med kusten vid stadskärnan hittar du idylliska strandscener med beachvolleyboll, surfare, stand-up paddling, kanoter och en lång pir med små butiker och restauranger. På bergssidan finns spännande hikes och långa, slingrande bilvägar att utforska. Närliggande områden som Santa Ynez och Ojai bjuder även på storslagna vingårdar med vinturer.

2 – Studentlivet på UCSB

Om du är ute efter en riktig college-upplevelse som liknar det som skildras i amerikanska filmer så kan du nog inte komma närmare än UCSB:s studentstad Isla Vista. Tänk dig att bo i ett litet strandnära samhälle där samtliga invånare är studenter och där cyklar och skateboards dominerar som transportmedel över bilar. Vi snackar beer pong, backyard-konserter och strandpartyn. Det är en unikt litet samhälle där du som student aldrig får en tråkig stund. Läs mer om studentstaden Isla Vista här.

På UCSB har du många spännande evenemang att se fram emot under studieåret. Studenter från andra städer vallfärdar till Isla Vista för inofficiella, studentledda event som Deltopia och det årliga halloweenfirandet. Som student på UCSB har du också tillgång till spännande sportevenemang med skollaget Gauchos. Sitt med på läktaren och hojta med till “olé, olé, olé” under basketmatcherna i livliga hemmaarenan Thunderdome. För att inte tala om årliga musikfestivalen Extravaganza där UCSB-studenter får gratis inträde.

3 – Utbildning i världsklass på UC Santa Barbara

Du behöver heller inte kompromissa när det gäller själva studierna, för UCSB har på något mirakulöst sätt lyckats toppa listorna för både studentliv och kvalitetsutbildning. Skolan har ett gott rykte och en utbildning från UCSB är en stark merit för din framtida karriär som du stolt kan skryta med på ditt CV. Att ha kommit in på universitetet kan ses som en merit i sig. Som student på UCSB kan du förvänta dig en studieupplevelse i toppkvalitet. Välj själv om du vill läsa enstaka kurser, ett kortare sommarprogram eller en längre utbildning.

Likt andra universitet inom University of California-systemet har UCSB framförallt fokus på vetenskapliga studieämnen och forskning, men skolan erbjuder även ett brett utbud av kurser i humaniora och karriärsinriktade utbildningar. Några av de mest populära utbildningarna är biologi, psykologi, samhällsvetenskap och matematik. Det finns inga begränsningar som internationell student, utan du kan välja bland samtliga studieämnen som finns tillgängliga i kurskatalogen. Lär dig mer om UCSB:s kursutbud här.

4 – Mångfald av kulturer

Som student på UCSB kommer du stöta på en härlig blandning av personligheter och nationaliteter. Skolan värdesätter internationella perspektiv och ser till att skapa gott om utrymme för utländska studenter. På UCSB skaffar du vänner för livet – inte bara i USA, utan över hela världen. UCSB har flera internationella samarbeten med skolor som erbjuder utbytesprogram. Det är därför inte ovanligt att amerikanska studenter spenderar en termin utomlands under vistelsen på UCSB.

Resultatet av detta är en skolmiljö med ett aktivt utbyte av kulturer och idéer där du kan inspirera och inspireras. Även utanför campus är Santa Barbara en stad som lockar till sig turister och studenter från hela världen. Det är en skön blandning av lokalbefolkning (“Santa Barbarians”) och utlänningar. USA är ju känt för att vara som en “melting pot” med en rik mångfald av kulturer, och Santa Barbara är sannerligen inget undantag. Du kommer ha goda möjligheter att vidga ditt kontaktnät väl utanför USA:s gränser.

5 – Klimatet

Det faktum att den här punkten hamnade sist på listan säger något om vilken fantastisk skola UCSB egentligen är – men listan hade givetvis inte varit komplett utan att uppmärksamma det drömmiga klimatet i södra Kalifornien. Vem vill inte ha sommar året runt? Vintrarna är aningen kyligare, men temperaturen faller sällan under 10 grader nattetid även under de kallaste månaderna. Det är heller aldrig olidligt varmt, tack vare den milda havsbrisen. Jämfört med Sveriges klimat känns det verkligen som en evig sommar.

Och med en garanti på soldagar året runt kunde skolan inte ha varit bättre placerad. Eftersom både skolområdet och studentstaden Isla Vista sträcker sig längst med kusten är det alltså bara att traska ner till stranden och jobba på brännan mellan lektionerna. Bor du på huvudgatan Del Playa Drive i Isla Vista är du så nära stranden att du kan höra vågorna slå om nätterna. Men skulle du mot förmodan tröttna på stranden och sakna snön så finns faktiskt skidorterna Big Bear och Mammoth Lakes några timmar från Santa Barbara.

Har du eller någon du känner studerat på University of California, Santa Barbara? Håller ni med om punkterna vi lyfte fram i vår lista? Vad skulle ni lägga till eller ändra?