Uppdatering 2021-10-27: Läs det senaste om att studera i USA och Covid-19 här.

Det är många som har undrat hur läget ser ut på University of California, Santa Barbara. UCSB är den största skolan vi samarbetar med och en populär destination för svenska studenter. Därför vill vi dela med oss av de senaste uppdateringarna från UCSB angående covid-19. Nedan följer en snabb sammanfattning av coronaläget och åtgärderna som UCSB har tillämpat för att välkomna tillbaka studenter efter detta minst sagt utmanande år.

Riktlinjer för undervisning på campus

Enligt lokala direktiv i Santa Barbara skedde UCBS:s undervisning på distans under vintern och våren 2021. Men sedan dess har läget förbättrats och skolan kommit ut med riktlinjer och delvis återvänt till undervisning på campus. Studenter är rekommenderade att ta ett snabbtest för covid-19 en gång i veckan. I tillägg måste alla studenter fylla i ett digitalt formulär dagligen och svara på frågor om symptom för att få tillgång till anläggningarna på campus. Skolans bibliotek och gym öppnade upp i mars/april, dock inledningsvis med begränsad kapacitet. Så trots fortsatta försiktighetsåtgärder öppnar UCSB:s campus alltså sakta och säkert upp i samband med att coronaläget i Santa Barbara förbättras.

Gratis vaccin till medarbetare och studenter

I ett försök att snabba på processen att återgå till normal undervisning har skolan dessutom rustat upp med resurser på skolområdet. UCSB meddelade den 17 maj att de vid flera tillfällen kommer erbjuda gratis covid-19 vaccinering till alla skolans medarbetare och studenter. Samtliga medarbetare och studenter över 18 år som ännu inte är vaccinerade kan få tillgång till Johnson & Johnson (Janssen) vaccinet genom att boka en tid hos Student Health Services på skolområdet. Janssen-vaccinet kräver dessutom bara en dos. med detta har UCSB starka förhoppningar på att helt kunna återvända till undervisning i klassrummen till hösten.

Studentlivet på UCSB sedan covid-19

UCSB och studentstaden Isla Vista är kända för det aktiva studentlivet. Många väljer att plugga på UCSB dels för att få uppleva alla aktiviteter och evenemang runtomkring skolområdet. UCSB fortsätter leverera på den fronten trots ett motigt år med inställda sportmatcher och konserter. UCSB-studenter har bland annat blivit överraskade av virtuella cameos från kändisar via Zoom under skolåret. Det har dessutom blivit klart att superkändisen Oprah Winfrey ska leverera keynote-talet till årets examensklass. Detta är bara en del av satsningarna från skolans sida för att göra studierna roligare under pandemin som tröst för alla inställda event. UCSB visar fortsatt engagemang till studenterna och gör sitt bästa för att upprätthålla en högklassig studieupplevelse.

Vill du studera på UCSB? Calistudies hjälper dig kostnadsfritt. Välkommen med din ansökan!