Calistudies kan med glädje meddela att vi inlett ett samarbete med den välrenommerade skolan Santa Monica College (SMC). Samarbetet innebär förutom en nära relation till skolan att studenter som tar hjälp av Calistudies får kostnadsfri hjälp med hela sin ansökan. Vi hjälper även till att ansöka om visum samt med finansiering i form av bidrag och lån från CSN. Det är möjligt att ansöka redan nu för studier med start tidigast i vinter (februari 2022).

Santa Monica College (SMC) om samarbetet

Denise Kinsella

Denise Kinsella

Associate Dean
International Education Center
Santa Monica College

“Santa Monica College is thrilled to join the Calistudies network! Calistudies not only provides comprehensive information about the college, but also helps students make vital connections through online forums before they ever arrive on campus. Through Calistudies, we are confident that students will arrive well prepared to “hit the ground running” at Santa Monica College!”

Om skolan

Santa Monica College ligger i södra Kalifornien och är en drömdestination för studenter från hela världen och erbjuder en studieupplevelse i världsklass. Här finns en mängd olika studieområden och ett imponerande utbud med över 180 certifikat och utbildningar som ger goda möjligheter att göra en transfer och studera vidare på fyraåriga toppuniversitet i USA.

Från SMC’s campus har studenter gångavstånd till stranden där det är populärt att sola & bada, surfa, cykla längs kusten, besöka Santa Monica Pier och shoppa på gågatan Third Street Promenade. SMC ligger även nära naturen med Santa Monicas bergskedjor som är perfekta för idylliska utflykter. Med en kortare roadtrip tar man sig till skidorterna Lake Arrowhead och Big Bear. SMC ligger även nära berömda sevärdheter i Los Angeles så som Hollywood, Disneyland, Dodger Stadium, Universal Studios och Staples Center.

Varför studera på Santa Monica College?

  • Goda transfermöjligheter till universitet.
  • En prisvärd utbildning i världsklass.
  • Engagerade instruktörer med toppmeriter.
  • Rekordstort nätverk av studierådgivare.
  • Över 180 olika certifikat och utbildningar.

Utbildningar på SMC

  • Study Abroad, 1–2 terminer.
  • Associate Degree, ~2 år.
  • Bachelor Degree in Interaction Design, ~4 år.
  • Intensive English Program, 1–12 månader.
  • Certifikat, 1–4 terminer.