Calistudies kan med glädje meddela att vi inlett ett samarbete med UC Davis (University of California Davis) som är ett av de främsta offentliga universiteten i USA. Samarbetet innebär förutom en nära relation till skolan att studenter som tar hjälp av Calistudies får kostnadsfri hjälp med hela sin ansökan. Vi hjälper även till att ansöka om visum samt med finansiering i form av bidrag och lån från CSN. Det är möjligt att ansöka redan nu för studier med start tidigast i sommar 2022.

University of California Davis (UC Davis) om samarbetet

Jake Hosier UC Davis

Jake Hosier

Director
International and Access Programs
University of California, Davis

“I am Jake Hosier, Director of International and Access Programs at the University of California, Davis. I have been welcoming international students to Davis for over a decade because I love introducing intelligent, enterprising students to the world-class academic programs at UC Davis. Partnering with Calistudies gives us an exciting new opportunity to highlight not only our academic programs, but our beautiful small-town campus perfectly situated in Northern California. International students join our programs to learn from outstanding faculty on the cutting edge of fields in science and technology, as well as business, culture, and the humanities. They learn skills and make connections that last a lifetime, while living in a small and vibrant college town. They also make memories – skiing at Lake Tahoe, hiking at Yosemite National Park, visiting nearby San Francisco and Silicon Valley. Our team looks forward to meeting and working with Calistudies students to show them all that UC Davis and our campus community has to offer!
Very best,
Jake”

Om skolan

UC Davis har det nordligaste läget av skolorna i University of California-systemet med campus i norra Kalifornien, mindre än två med bil från San Francisco, Silicon Valley och Sacramento. Staden Davis är en trygg, idyllisk och fridfull oas som är omgiven av vackra fruktträdgårdar och lantbruk. Skolans campus och området runtomkring är cykelvänligt och lättillgängligt. Med sin fridfulla och intellektuella atmosfär är Davis en en perfekt plats för utlandsstudier!

Området

Norra Kalifornien bjuder på gröna och levande miljöer, en frisk fläkt jämfört med det torra ökenklimatet i söder. Runtom städerna ligger slingrande vägar som leder till vackra vingårdar, fruktodlingar och lantbruk. Med en kort promenad eller cykeltur tar du dig snabbt från campus till stadskärnan där studenter fyller stadens restauranger och kaféer med sina bärbara datorer, läxor och vänner. Davis är en studentstad, med förhållandet mellan studenter och långtidsboende uppskattat till 1:4. Att ta sig från centrala Davis till skolans campus är en fråga om några kvarter och 5 till 10 minuters promenad eller cykeltur. Sacramento ligger bara 15 minuter bort, vilket ger Davis både den isolering som är avgörande för att främja en produktiv studiemiljö samtidigt som det finns ett livligt storstadsområde i närheten.

Varför studera på UC Davis?

  • USA:s femte bästa offentliga universitet.

  • Ett av världens bästa jordbruksprogram.

  • Högt antal professorer och anställda per student.

  • Sprudlande studentliv med många klubbar på campus.

  • Intellektuell och trygg miljö för studier och boende.

  • Nära till Yosemite, Lake Tahoe, San Francisco, Napa Valley och Silicon Valley.

Utbildningar på UC Davis

  • Global Study Program i 1–3 quarters eller ett helt studieår