Kalifornien har mycket att erbjuda- från magiskt vackra stränder och naturområden till storstäder med rikt kulturliv. Dessutom är det en fantastisk plats att knyta kontakter för framtida karriärmöjligheter. Det kanske är därför USA är det mest populära resmålet för svenska utlandsstuderande, och attraherar tusentals svenska studenter årligen. Även om Kalifornien som helhet besitter en speciell känsla så är viktigt att komma ihåg att alla städer har olika karaktärsdrag. I denna artikel beskriver vi kort vad som utmärker dessa- så du kan hitta den bästa staden för ditt utbyte i Kalifornien.

Perfekta balansen mellan strandliv och storstad i San Diego

Längst söderut hittar vi San Diego. Staden har flest soldagar per år i hela Kalifornien och med sin geografiska position finns det här många kulturella influenser av Mexico. Det är sällan du hittar en person från San Diego som inte är stolt över sin bakgrund- staden beskrivs ofta som den perfekta mixen mellan en chill surf-vibe och en händelserik storstad. Kolla in Kaplan språkskola som ligger mitt i trendiga Gaslamp District.

Storstadspuls och kreativt Mekka i Los Angeles

Är du en person som gillar att vara i händelsernas centrum? Då är Los Angeles den bästa staden för dig. Det går inte att förneka är att Los Angeles har mycket att erbjuda- konserter, filmpremiärer och jobbmöjligheter är bara några få av upplevelserna du kan hitta här. Hatkärleken till staden delas av många personer- de stora avstånden innebär mycket trafik och istället för en stadskärna hittar du istället många olika områden som skiljer sig mycket från varandra. Här hittar du allt från lyxiga och kändistäta Bel Air till hippa området runt Melrose Avenue. Se våra skolor i Santa Monica och Westwood.

Härlig surfvibe och medelhavslyx i Santa Barbara

Cirka två timmar norr om Los Angeles ligger Santa Barbara. Staden är av den mindre sorten och består i stort sett av en lång huvudgata med mysiga uteserveringar och trendiga barer. I de vackra vyerna i bergen ovanför Santa Barbara är många kändisar bosatta. Området Isla Vista är ett studentområde strax utanför staden som påminner om ett amerikanskt Lund eller Uppsala. Om du tycker om att knyta nära och personliga kontakter är detta platsen för dig. Vad som utmärker Santa Barbara mest är den avslappnade atmosfären och den mycket närvarande surfkulturen som präglar de bosatta i området. Om du vill plugga i Santa Barbara har vi samarbeten med UC Santa Barbara, Santa Barbara City College samt språkresor via Kaplan.

Friluftsliv och bohemiska influenser i Santa Cruz och San Jose

Även området runt Santa Cruz har en speciell känsla till sig. Här finner vi vad vissa boende i Kalifornien själva kallar för granolas-miljömedvetna bohemer som spenderar mycket tid i naturen och på stranden. Platsen ligger vackert till med Redwoodsskogen som omringar området. Städerna är mindre men väldigt personliga och har mycket att erbjuda i form av konst och musik, natur och tvättäkta Kalifornien-känsla.

Innovation och kultur i San Francisco

Till skillnad från många andra städer i Kalifornien brukar San Francisco beskrivas som en stad med östkust eller europeisk känsla. Staden har ett rikt kulturliv med många museum och trendiga caféer. San Francisco är dessutom känt för att ha ett stort HBTQ+ -community. Klimatet är aningen svalare och mer regnigt än i de södra delarna av staten. Strax utanför stadskärnan hittar vi hjärtat för tech, Silicon Valley, där bland annat Apple och Google har sina huvudkontor. Är du driven och tycker om att hitta på mycket? Kolla in våra skolor i San Francisco samt Sillicon Valley. Vi rekommenderar även starkt att spana in UC Davis som ligger strax utanför.

Är du fortfarande osäker på vilken som är den bästa staden för ditt utbyte i Kalifornien? Calistudies erbjuder en bred variation av platser. Kontakta oss så hjälper vi dig att skräddarsy din upplevelse.