Har du drömmar att flytta utomlands och plugga? Det kan vara lätt att flytta utomlands med förhoppningar att man ska hinna göra exakt allt man har planerat och drömt om. Ibland blir det inte alltid så och det finns helt enkelt inte nog med tid att göra alla saker som man tänkt. Jag som skriver artikeln heter Lena Nalchigar och var själv student på Santa Barbara City College under 2018 – 2020. Nedanför kan du hitta mina bästa tips om tidsplanering som student utomlands.

Varför är tidsplanering viktigt på college?

När du som student planerar att flytta utomlands för att plugga på college kommer det med roliga och nya möjligheter, människor och erfarenheter. Det är också viktigt att komma ihåg att det kommer med plugg, planering och pressen att bo hemifrån för första gången. Att bo och studera i en helt ny stad kommer också med ansvar och planering. Som student är tidsplanering viktigt för att uppnå alla roliga äventyr som man har i sikte men också att hinna klart med plugget. 

Hur ska jag tänka när jag planerar min vardag?

Som student så spenderar du runt 9-12 timmar på studier dagligen, vilket består av antingen plugga eller gå till sin lektion. Det är enklast att börja med att bryta ner dagens alla timmar. Om du har ett minimum på 9 timmar/dag som du spenderar på studier/gå till skolan så har du 15 timmar kvar. Räknar du sen bort sömnen så får du kvar 8 timmar. Under dessa 8 timmar finns det gott med tid att träna, äta, hänga med vänner, hinna med sysslor och hinna med alla roliga aktiviteter du vill göra när du pluggar utomlands på college. Ett tips är att göra ett schema på alla resterande timmar du har kvar och försöka planera in vad du vill göra under dessa timmar.

Exempel på schemaläggning på en helgdag:
13:00 Städa rummet (1h)
14:30 Luncha i Downtown Santa Barbara (2h)
17:00 Surfa med vänner (2h)
20:00 Hem och plugga (1,5h)
Totalt: 8h

Vad finns det för roliga aktiviteter att göra utomlands?

Med en bra tidsplanering som student utomlands hinner du med en massa roliga aktiviteter. I Santa Barbara finns det mycket att välja mellan. Några exempel är; En hike upp till Inspiration Point eller Hot Springs i Montecito, luncha i Malibu över dagen eller boka in en kajak-tour under solnedgången. En av mina personliga favoriter var att avnjuta middag i form av pizza eller sushi med vi kollade på solnedgången på stranden med vänner!

Hur gynnar tidsplanering dig som student?

Att ha en stabil tidsplanering som student utomlands gynnar dig. Du kan maximera sin upplevelse utomlands men också hinna med alla roliga äventyr. Tidsplanering gynnar också dig som student för det ger dig mer frihet, hjälper dig fokusera bättre och vara mer produktiv, tar bort onödig stress och ger dig mer tid att umgås med vänner. Från egen erfarenhet som student utomlands så vet jag själv att jag kunde drabbas av fenomenet “Fear of Missing Out”, men med tidsplanering så märkte jag att jag hade mycket mer tid än vad jag trodde.

Har du några tips på hur man ska planera sin tid som student utomlands? Kommentera dina bästa tips nedan.