UC Davis överträffar andra skolor samt är ett universitet klassat på toppen när det kommer till deras akademiska utmärkelser men det finns såklart mycket mer av University of California Davis än deras akademiska utmärkelser. Här hittar du också ett vänskapligt, välkomnande community med en oslagbar campusmiljö som gör att UC Davis blir den perfekta platsen för internationella studenter att få lära, skaffa nya vänner samt utveckla ett globalt nätverk.

Vill du veta mer om skolan? Läs vidare för att få ta en del av vad det är som gör UC Davis till en ledande skola bland internationella studenter runt om i världen.

1. Akademiska utmärkelser rankade på topp

UC Davis

UC Davis är ett högt rankat universitet när det kommer till forskning. Det är även rankat högt i USA och i resten av världen. Det ligger på 5:e plats i USA för offentliga universitet. UC Davis rankade på 2:a plats inom veterinärvetenskap och 6:e plats inom miljöteknik i hela världen. Med 107 olika akademiska inriktningar, 101 olika masterprogram och 6 professionella skolor har studenterna på UC Davis oändliga möjligheter att växa över förväntan i både i akademiska, professionella och personliga bruk.

2. UC Davis underbar universitets-atmosfär

UC Davis campus

Davis är den ultimata universitets-staden då den erbjuder det bästa av två världar. Här får du en småstadskänsla med ett energifyllt downtown. Det är en trygg men också vänskaplig stad fylld med studenter från alla delar av världen. Staden Davis är nästintill gjord för att vara studentvänlig då 50% av invånarna faktiskt är studenter. Är man sugen på färska råvaror så hostar staden Farmers Market som välkomnar 10,000 besökare veckovis, och den årliga Picnic Day – det största evenemanget driven av studenter i USA. Här finns mat för alla, ställen att plugga och unika butiker.

3. Placerat centralt i norra Kalifornien

UC Davis campus

Davis ligger placerat centralt i Norra Kalifornien. Från soliga stränder till snöfyllda berg ligger Davis bara en dagstur iväg från några av världens mest berömda och vackraste platser. Här hittar du till San Francisco, Silicon Valley, vingårdar i Napa Valley och sex nationalparker. Dessutom ligger Kaliforniens huvudstad, Sacramento, endast ca 20 km bort. Det finns alltså mycket för studenterna att utforska runt staden Davis.

4. Oslagbar upplevelse

På University of California Davis får studenterna en fantastisk utbildning, men det är även ett underbart hem för internationella studenter som vill uppleva den traditionella upplevelsen på college. Davis är också ett campus med ett aktivt studentliv. Här finns möjligheter att socialisera, äta lunch mellan lektioner och ha kul direkt på campus. UC Davis har mer än 800 studentorganisationer och klubbar, konstmuseum, en bowlinghall och mycket mer. Själva staden Davis anordnar även International House, en aktivitet för internationella studenter där man kan delta i evenemang som hyllar olika kulturer runt om i världen under hela året.

5. Exceptionell miljö på campus

På University of California Davis är studenter omringade av mycket natur och gröna landskap. Studenterna påpekar ofta att det öppna landskapet på UC Davis campus bidrar till en avslappnad miljö som underlättar studier men också akademisk forskning. Campuset på UC Davis är det största i hela UC-systemet, och här hittar vi även UC Davis Arboretum och Public Garden. Detta är ett landskap som ligger längst sjön Putah Creek och är så vackert att det omvandlar campuset till ett utomhusmuseum.

6. Inkluderande och välkomnande gemenskap

UC Davis vänskap

På UC Davis är internationella studenter välkomna att lära sig i en inkluderande och välkomnande miljö. Skolan är rankad på 1:a plats i landet för mångfald och inkludering av internationella studenter, vilket gör UC Davis till en skola där många studenter känner sig trygga att vara sig själva. För både nya och fortsättande studenter på skolan erbjuder UC Davis även olika kulturella resurser som välkomnar och stödjer internationella studenter som kommer från alla delar av världen.

7. Studentvänlig transport

University of California cykelstad

På UC Davis använder man cykel som det huvudsakliga transportsättet. Eftersom 98% av Davis vägar är cykelvänliga så kan studenter ta sig runt lätt utan bil. Med ca 90 kilometer platta vägnät gjorda för cyklister är Davis även känt som USA:s cykelhuvudstad. För studenter som vill komma längre än området i Davis, finns möjligheter att utnyttja Unitrans, ett bussystem som är gratis för alla studenter. Det finns också möjlighet att använda den närliggande Amtrak stationen som har ta tåg och anslutningsbussar till mer än 150 destinationer över hela Kalifornien.

8. UC Davis anläggningar i världsklass

UC Davis faciliteter

University of California Davis har ett imponerande utbud av toppmoderna faciliteter och forskningsinstitut och center i världsklass som besitter den senaste tekniken när det kommer till forskning. Höjdpunkter inkluderar Robert Mondavi Institute for Wine and Food Science där vi hittar ett bryggeri, en vingård och en vingård för undervisningsbruk och ett laboratorium för mjölktillverkning och mycket mer. Här hittar vi även UC Davis bibliotek med 10 miljoner resurser och innehåll som erbjuder forskning och akademiska tjänster som är ansedda av högsta rang. Sist men inte minst hittar vi UC Davis Medical Center, hem till Sacramentos främst använda sjukhus.

9. Oändliga aktiviteter på campus

UC Davis sport

Mellan UC Davis campus och den blomstrande universitetsstaden kan studenter hitta något spännande att göra varje dag. Campus Recreation Center är tillgängligt för alla studenter och här hittar vi en simbassäng, ett stort fitnesscenter, utomhus äventyr-program. Även ett Craft Center med en studio tillägnad för konst och diverse klasser att ta på campus, flera sport- och sportklubbar att gå med i samt mycket mer.

10. Engagerade i hållbarhet

UC Davis hållbarhet

Rankad 1:a plats i USA fyra år i rad och 5:a i världen för det mest hållbara universitet är University of California Davis en global ledare inom hållbarhets- och klimatforskning. Om vi tittar på alla gårdar och växthus på campus och deras UC Davis Zero Waste Pilot Project så kan vi se att skolan engagemang för hållbarhet kan ses överallt campus.

Är du intresserad av att studera på UC Davis?

Calistudies nära samarbete med skolan innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt.

Här kan du läsa mer samt ansöka till skolan.

Denna artikel är översatt från engelska. Originalartikeln kan du hitta här.