11 anledningar till varför UC Davis är en toppskola

Av |2022-12-06T08:23:14+01:006 dec 2022, 08:13|Kategorier: UC Davis|0 kommentarer

UC Davis är en toppskola i USA av många anledningar – några av dessa är deras veterinärmedicinska och jordbruksprogram. Några andra anledningar är att dem är rankade på nr. 1 i USA för hållbarhet, även nr.1 i viktigaste skolan för kvinnor i Vetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik. 

Dock är vetenskap inte det enda anledningen till varför UC Davis är en toppskola, dem ligger på topp gällande andra ämnen, allt från engelska till konst. 

1. Veterinärmedicin

UC Davis School of Veterinary Medicine program är rankad som nummer 1 i världen av QS World University Rankings, och nummer 1 i landet av U.S. News & World Report.

“Vi kan göra revolutionerande behandlingar som även kan ha effekt på mänskliga medicinen” Säger Tom Hinds, Chef för strategisk planering och kommunikation på UC Davis School of Veterinary Medicine. 

Två exempel från nyligen:

  • Verkställande direktör för One Health Institute, Jonna Mazet, kämpar mot pandemier. Hennes grupp har lyckats identifiera ett nytt ebolavirus hos fladdermöss i Sierra Leone.
  • Veterinären Jamie Peyton har hjälpt djur som bränts i Kaliforniens skogsbränder med bandage gjorda på fiskhud. Det är också första gången det används på djur.

2. Jordbruk

Jordbruk på UC Davis är rankat Nr.1 i landet och Nr.2 i världen enligt U.S. News & World Report och QS World University Rankings, respektive.

Vad är det som gör UC Davis så bra på jordbruk?

  • Påverkan av UC Davis jordbruksforsknings märks globalt.
  • Kalifornien är den största leverantören av mat i landet, och UC Davis jobbar kontinuerligt med lösningar för att förbättra odlingen.
  • Stora delar av universitetet är tillägnade jordbruk. 
  • UC Davis är ledande när det kommer till att sammanlänka jordbruk och miljö. Skolan har även fått in $181 miljoner för att finansiera jordbruks-, miljö- och samhällsvetenskaplig forskning.

3. Hållbarhet

UC Davis’ Universitet är rankat till nr.1 i hållbarhet i hela landet av en anledning. Även med mer studenter, personal och byggnader, minskar koldioxidutsläppet på UC Davis. Målet är att vara koldioxidneutral till 2025.

4. Kvinnor inom STEM (Vetenskap, teknik, ingenjör och matematik)

Att kvinnor är underrepresenterade i yrken relaterade till STEM är inte något nytt, men UC Davis jobbar hårt med att bekämpa detta. UC Davis är den viktigaste skolan för kvinnor i STEM, enligt Forbes. Tidningen tog fram en lista över skolor med högst värde när det kom till skolor inom STEM och kvinnors deltagande. UC Davis hamnade på topp under Forbes senaste ranking med 26% av studenter som pluggar inom STEM och av dessa var totalt 56% kvinnliga studenter.

Dock går UC Davis engagemang för kvinnor inom STEM djupare än statistiken. UC Davis erbjuder även program inom mentorskap för kvinnor och stöd för mammor som arbetar. Året 2016 fick UC Davis även priset “Million Women Mentors Higher Institution of the Year” för deras jobb med ledarskap och engagemang för kvinnor inom STEM.

5. Evolution och Ekologi

UC Davis är en toppskola då program för forskarutbildning inom evolution och ekologi rankas på nummer 2 i hela landet. Detta beror delvis på antalet program inom ekologi, säger Jay Stachowicz, ordförande för evolution och ekologi. 

UC Davis’ forskarutbildningsprogram för evolution och ekologi rankas som nummer 2 — nationellt. Det beror delvis på det stora antalet anställda och program inom ekologi, säger Jay Stachowicz, ordförande för evolution och ekologi. Hans institution har 28 anställda. I kombination med andra forskargrupper, räknar han med över 100 anställda i examens grupper som fokuserar på ekologi, befolkningsbiologio och andra relaterade ämnen. Dessutom tar avdelningen an sig kopplingen mellan ekologi och evolution.

6. Innovation

UC Davis är en toppskola eftersom de utsågs till nummer 2 “mest innovativa” bland Kaliforniens offentliga skolor av US News & World Report. UC Davis blev även identifierat som “de mest innovative förbättringarna när det gäller läroplan, anställda, studenter, campusliv, teknik eller faciliteter.” UC Davis håller sin betoning på hållbar campusplanering med cirka 1000 byggnader där man kan hitta mer än 36 000 studenter. UC Davis erbjuder också 100 program att välja mellan, med nya program som skapas hela tiden.

7. Ingenjörsprogram med inriktning inom Biologi och Jordbruk

UC Davis är en toppskola då de även erbjuder ingenjörsprogram med inriktning inom biologi och jordbruk. Dessa program har rankats på nummer 1 i Kalifornien enligt U.S. News & World Report. Programmet grundades i 1915 och har en intressant historia:

  • UC Davis rötter går tillbaka till deras avdelning på ingenjörsprogrammet med inriktning på jordbruk och används som “gård” på UC Berkeley.
  • Anställda jobbar med lösningar för att kunna mata en befolkning av 9 miljarder och dessutom skapar förnybar energi från skräp. 
  • Storleken på den nuvarande institutionen är just nu 61 studenter samt 15 anställda – gör sitt bästa för att samarbeta ihop. Studenter säger även att de uppskattar den personliga uppmärksamheten de får av sina professorer.
  • Deras forskning hjälper även och förbättrar jordbrukstekniker men även avkastning för jordbruk runt om i världen.

8. Bild och form

UC Davis erbjuder även Masterprogram i konst, de rankas som nummer 3 bland offentliga skolor i Kalifornien, enligt U.S News & World Report. UC Davis har en historia av att rankas högt inom konst. Avdelningen för konststudio fortsätter att uppmuntra kreativa experiment och flätar även ihop avdelningar inom ritning, keramisk skulptur, fotografi, tryckeri, målning, fotografi och videoredigering.

9. Historia

UC Davis erbjuder även Masterprogram i Historia, som dessutom har rankas på nummer 3 bland offentliga universitet i Kalifornien. Under 2018 vann även mer än 20 av anställda och Masterstudenter priser eller stipendier. Dessa var bland annat stipendiet för American Council of Learned Societies, Bancroft Prize och National Endowment for the Humanities fellowship. Ämnen som dem fokuserar på inkluderat modern Amerikansk historia, Latinamerikansk historia, historien om tvångsarbete system, historia om kön och specifikt kvinnor samt historien om Amerikanska västern samt Mellanöstern/Nordafrikas historia. 

10. Engelska

UC Davis erbjuder också Masterprogram i Engelska. Programmet har rankats på nummer 4 bland Kaliforniens publika universitet, och på nummer 20 i hela landet, enligt U.S News & World Report. Programmet står ut då de har tvärdisciplinär forskning och undervisning. De 30 anställda är kopplade till många av de Masterprogrammen som erbjuds, inklusive kritisk teori, prestationsvetenskap, religionskunskap, kulturvetenskap och utbildning. Programmet utmärker sig även då två av de anställda har blivit valda till National Academy of the Arts, ett prestigefullt akademi för talanger inom konst. 

11. Topp 3 bland Kaliforniens offentliga universitet

Utav alla Kaliforniens offentliga universitet, rankar UC Davis på nummer 3 enligt Times Higher Education World University Rankings, Washington Monthly och Round University Ranking. UC Davis är inte bara experter på ett område, utan flera olika områden. I alla aspekt så är UC Davis en toppskola och rankade högt i alla av de över 100 program som erbjuds på skolan. Här kan man läsa mer och ansöka till skolan. 

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss eller kommentera i kommentarsfältet.

Detta är en översatt artikel. Tryck här för att komma till originalartikeln.

Dela sidan, välj en plattform!

UCD International Programs
Official account for University of California Davis, International Programs. Ask your questions in our forum. Apply to UC Davis here.

Lämna en kommentar

Till toppen