GSP-studenten Isabella Hines reflekterar över sin oförglömliga upplevelse på UC Davis

Isabella Hines är en verkställande chef på ett konsult- och revisionsföretag i Brasilien, där en stor del av hennes arbetsuppgifter är att ge insikter till kunder om deras företagsstruktur och förbättra deras metoder för miljömässig hållbarhet, företagssocialt ansvar och företagsstyrning. Hennes intresse för miljömässig hållbarhet härstammar från hennes studier utomlands i UC Davis Global Study Program, vilket haft en betydande påverkan på hennes akademiska, professionella och personliga liv. Hines avslutade programmet år 2013, men upplevelsen och hennes tid här i Davis förblir en ovärderlig del av den hon är idag.

“Global Study Program har spelat en betydande roll i att forma den person jag är idag, hjälpt mig att bli en mer mångsidig individ och gett mig erfarenheter som har bidragit till den yrkesmässiga framgång jag har uppnått.” – Isabella Hines

Vad har du sysslat med sedan du avslutade Global Study Program?

Efter att ha avslutat Global Study Program vid UC Davis återvände jag till mitt hemuniversitet med en förnyad känsla av syfte och passion för min utbildning. Min utlandserfarenhet hade en djupgående inverkan på min akademiska bana, då jag introducerades till det fascinerande ämnet klimatförändringsvetenskap och inspirerades att fördjupa mig i det, vilket slutligen integrerades i mitt slutliga kandidatarbete.

Utöver den akademiska världen vidgade utbytesprogrammet vid UC Davis mina vyer och har haft en varaktig påverkan på mina hobbyer och personliga intressen. Jag minns tydligt att jag tog kurser i astronomi, vilket väckte ett nyfunnet intresse för stjärnorna, universum och reflektioner kring natthimlen. Denna hobby har följt med mig sedan min tid på UC Davis och har fortsatt att ge mig glädje och förundran.

Professionellt sett har de färdigheter och den kunskap jag fick under min tid på UC Davis visat sig ovärderliga i min karriär. Jag är nu en chef på ett stort konsult- och revisionsföretag, ansvarig för att leda människor, utveckla affärsstrategier och säkerställa teknisk excellens i mitt teams arbete. Utbytesprogrammet vid UC Davis hjälpte mig att förstå min förmåga att utforska och lära mig inom olika kunskapsområden, vilket har möjliggjort arbete inom olika ämnen, från miljöfrågor till revision, företagsstyrning och etik.

Vad är en av dina mest minnesvärda upplevelser från din tid i Global Study Program?

Det är svårt att sammanfatta mina mest minnesvärda upplevelser från UC Davis, eftersom det fanns så många unika och berikande ögonblick. En av de mest minnesvärda aspekterna av upplevelsen var att lära av olika människor från hela världen som också var en del av programmet. Det gav mig möjlighet att förstå kulturella skillnader och lära mig om amerikansk kultur tillsammans med mina kamrater.

Att cykla runt på det vackra UC Davis-campuset var också en höjdpunkt under min tid där. Det var ett roligt och hälsosamt sätt att ta sig runt, och det är en vana som jag ofta kommer ihåg och saknar. Livet på campus var njutbart, och jag minns särskilt de roliga och avkopplande stunderna under evenemang som Picnic Day och Whole Earth Festival. Jag har även fina minnen av att tillbringa tid i Shields Library, prata med klasskamrater och plugga inför tentor.

Några av mina mest livliga och märkliga minnen kommer från min tid vid UC Davis Coastal and Marine Sciences Institute. Till exempel var det en unik och oförglömlig upplevelse att mäta havsanemoner för min uppsats om kustlivsorganismer vid lågvatten, ofta i de tidiga morgontimmarna. Jag skapade även ett roligt kortspel baserat på lokala fåglar för ett kreativt projekt, som hela klassen spelade tillsammans och lärde sig mer om de lokala fågelarterna.

När du ser tillbaka, hur har Global Study Program bidragit till att du har kommit dit du är idag?

Global Study Program har spelat en betydande roll i att forma den person jag är idag, hjälpt mig att bli en mer mångsidig individ och gett mig erfarenheter som har bidragit till den professionella framgång jag har uppnått.

Programmet hjälpte mig att växa på många sätt, inklusive att anpassa mig till en ny utbildningsstruktur, lära av andra, vidga mina vyer och utveckla en öppensinnig inställning till att förstå olika perspektiv. Genom programmet blev jag mognare och stärktes att definiera min livsväg och val.

Dessutom hjälpte programmet mig att lära mig mer effektivt, eftersom jag hade flera olika ämnen under mina kurser vid UC Davis. Denna förmåga har sedan dess visat sig vara mycket viktig och har möjliggjort snabb inlärning och anpassning till nya situationer.

En annan betydande påverkan av programmet var på min förmåga att tala inför publik. Jag övervann min rädsla för att tala på scen och blev mer självsäker i att uttrycka mig på engelska, vilket har varit en betydande skillnad i mitt liv. Jag tillskriver denna utveckling till de kurser i talande inför publik som jag tog och genom att dela min erfarenhet med andra utbytesstudenter vid välkomstarrangemang.

Jag måste också nämna att en av de mest värdefulla aspekterna av programmet var möjligheten att skapa livslånga vänskaper som fortfarande är nära mig idag. Dessa vänskaper har berikat mitt liv och har gett mig värdefulla kontakter.

Detta är en översatt artikel. Här kan du läsa den engelska originalartikeln.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta Calistudies eller skriv i kommentarsfältet nedan.

Här kan du läsa mer och ansöka till Global Study Program på UC Davis.