Studentintervju Santa Monica College (SMC)

Calistudies har intervjuat Stella som studerade på Santa Monica College 2022-2023

Vi har intervjuat Stella Wingefors som var student på Santa Monica College (SMC) under tre quarters, motsvarande ett års studier. Stella åkte med oss på Calistudies och började sina studier i augusti 2022 och studerade fram till mitten på juni 2023. Här kommer våra frågor till henne:

Kan du berätta om din tid på Santa Monica College?

Min tid på SMC var rolig och väldigt givande. Jag gillade skolan i sig och hade bra professorer. Det var chockerande många svenskar på skolan som gjorde att man även kände sig som hemma.

Vad fick dig att välja att studera i USA och på Santa Monica College?

Jag var inte riktigt säker på vart jag ville men började kolla runt. Jag visste bara att jag ville utomlands och bo och plugga. När jag hittade Calistudies hemsida så hjälpte Mathias mig att hitta ett college som skulle passa mina mål och min budget. Och det kunde inte blivit bättre!

Vilka ämnen läste du på skolan?

Mitt major var juridik. Så jag läste mest dessa kurser. Men läste även en engelskakurs, en psykologikurs, en musikkurs och en filmkurs. Jag tyckte att det var roligt med lite variation.

Vilka utmaningar stötte du på under din första tid på skolan och hur lyckades du övervinna dem?

LA är en väldigt stor stad så jag tyckte det var svårt att navigera i staden till en början. SMC är även en väldigt stor skola så samma sak hände där. Sen var jag inte jättebra på engelska när jag började. Men jag blev snabbt mycket bättre och klarade alla kurser utan problem med hjälp av mina professorer. I övrigt var det inte så mycket problem. Man fick vänner direkt och engelskan blev flytande snabbt med.

Kan du dela med dig av några minnen eller upplevelser som har stuckit ut under din tid på skolan?

Man blev ofta väldigt sammansvetsade i klasserna och från några av klasserna har jag fortfarande vänner från alla olika delar av världen. Sen vad gäller det roligaste av studierna tycker jag var casestudies i mina juridikkurser där man verkligen fick sätta sig in hur det är att jobba med olika typer av fall.

Hur har din tid i USA och på Santa Monica College påverkat dig som person?

Jag har blivit mer självständig och självsäker i mig själv. Jag är väldigt glad att jag åkte på detta utbytesår då jag växte så i mig själv som person.

Hur ser du på din framtid efter att ha studerat på Santa Monica College, och hur tror du att din erfarenhet kommer att påverka dina framtida möjligheter?

Efter mitt år i LA och på SMC så har jag blivit ännu mer sugen på att resa. Därför har jag nu bestämt mig för att åka och jobba i Australien samt resa jorden runt. Så nu i november åker jag på en till resa som kommer göra att jag växer ännu mer som person. Vad gäller studierna så kommer jag att fortsätta plugga juridik i Sverige vid ett senare tillfälle.

Hur hjälpte Calistudies dig under ansökningsprocessen för att komma in på Santa Monica College? Var det några specifika resurser eller stöd som du fann särskilt användbara?

Jag är så tacksam för all hjälp jag fick av Mathias från Calistudies under min ansökningsprocess. Calistudies hjälpte mig med hela ansökningsprocessen. Allt från att välja skola till hjälp med visum. Jag är så glad att jag valde att ta hjälp av Calistudies. Utan denna hjälp är jag osäker på om jag ens hade kommit iväg alls.

Slutligen, skulle du rekommendera Calistudies och Santa Monica College till andra studenter som överväger att studera i USA? Varför eller varför inte?

Jag skulle rekommendera både Calistudies och SMC som skola. Skillnaden mellan SMC och ett annat college är att på SMC går det väldigt mycket svenskar och andra internationella studenter, vilket gör att man kommer in i ett umgänge väldigt fort och får vänner från hela världen. Sen finns det så mycket utbud av kurser att välja mellan som passar allas intressen och majors. Det är också lätt att göra en transfer från SMC till ett 4-årigt universitet efteråt om man skulle vilja göra det.

Har du några frågor till Stella? Skriv i kommentarsfältet nedan. Vill du få hjälp att ansöka till Santa Monica College?

Ansök till Santa Monica College här.

Studentintervju Santa Monica College med Stella

Stella Graffiti

Stella sitter på broStudentintervju Santa Monica College (SMC) med Stella