Calistudies kan med glädje meddela att vi expanderar till Florida genom ett nytt samarbete med College of Central Florida. Samarbetet innebär förutom en nära relation till skolan att studenter som tar hjälp av Calistudies får kostnadsfri hjälp med hela sin ansökan, inklusive hjälp att ansöka om studentvisum samt med bidrag och lån från CSN. Det är möjligt att ansöka redan nu för studier med start tidigast sommaren 2024.

Om skolan

College of Central Florida (CF) är en offentlig delstatlig institution som erbjuder högkvalitativ och prisvärd utbildning i det trygga och soliga samhället Ocala. College of Central Florida erbjuder över 170 akademiska vägar anpassade för att passa alla studenters behov. Skolan har blivit rankad till de 15% högst rankade colleges i landet när det gäller kvalitet enligt Aspen Institute of Community College Excellence och ligger bland topp 1% för mest prisvärda college i hela USA enligt amerikanska utbildningsdepartementet. Skolan har samarbeten med flera av Floridas toppuniversitet vilket innebär att du kan spara pengar genom att läsa dina första två år på College of Central Florida för att sedan fortsätta på ett universitet där du garanteras antagning.

På CF är klasstorlekarna små för att erbjuda en mer personlig approach, med gott om individuell kontakt med handledare och akademiska mentorer. Utbildningen bedrivs av prisbelönta lärare och skolan säkerhetsställer att alla studenter har den vägledning och de resurser som behövs för att lyckas. Här får du engagerade instruktörer och flexibla kursformat samt kostnadsfria studenttjänster och roligt campusliv.

Studera i Ocala – Världens hästhuvudstad

College of Central College har flera campus där det största ligger i Ocala som har cirka 64 000 invånare. Ocala är hem för natursköna hästgårdar där fullblodschampions tränas och är känt som “Hästarnas huvudstad i världen”. Här får du njuta av tropiskt väder med varma och fuktiga somrar samt milda vintrar. I Ocala tar du dig enkelt runt till fots, med cykel eller med kollektivtrafik. Här har du bland annat nära till Walt Disney World, Universal Studios, Kennedy Space Center och Daytona Beach.

Oavsett var du är i livet eller vart du vill gå är CF en utmärkt plats att börja din resa mot framtiden du drömmer om.

Varför studera på College of Central Florida?

  • Kvalitativ och prisvärd utbildning.
  • Erbjuder studentboende.
  • Samarbetsavtal med universitet.

  • Studentlivet.

  • Erbjuder engelskakurser (ESL) för dig som saknar behörighet.

Utbildningar på CF

  • Associate’s Degree (2 år).
  • Bachelor’s Degree (4 år eller 2+2 år).

  • Certifikat (endast om du läser en degree).