Intervju med Design Communication Arts (DCA) alumnen Nihel Mouelhi

Designa en UI/UX-karriär vid UCLAx

Nihel Mouelhi är nyligen utexaminerad inom Design Communication Arts (DCA), som kom till programmet med en passion för modedesign, examen inom inredning och global design samt en fallenhet för UI/UX-design. Här delar han med sig till oss om sin bakgrund, sin erfarenhet i programmet och hur han hoppas kunna dela med sig av det han lärt sig som student.

Berätta för oss hur du blev intresserad av design och vad som fick dig att välja Design Communication Arts (DCA)-programmet.

Jag har alltid varit fascinerad av design, särskilt modedesign, och har haft glädje av att följa de senaste trenderna och skissa kläder. Men på grund av den begränsade arbetsmarknaden för modedesigners i mitt hemland Tunisien valde jag att ta en kandidatexamen i inredningsdesign. Sedan flyttade jag till Frankrike för att slutföra en masterexamen i global design. Efter examen upptäckte jag att det var utmanande att säkra en anställning inom området, så jag övergick till UX/UI-design och tog en andra masterexamen i digital projektledning. Jag arbetade inom detta område i över tre år i Frankrike, där jag förfinade mina färdigheter och fick värdefull erfarenhet.

Från Frankrike åkte jag för att besöka min pojkvän i LA och blev förälskad i staden. Efter mitt besök anmälde jag mig till engelskkurser samtidigt som jag letade efter amerikanska universitet med UX/UI-program. Många av dem var mycket dyra; andra var endast öppna för amerikanska medborgare.

Lyckligtvis upptäckte jag UCLAx Design Communication Arts (DCA)-programmet, som erbjöd ett brett utbud av kurser. Jag drogs särskilt till programmets flexibilitet, som tillät mig att skräddarsy min utbildningsresa mot specifika intressen och mål.

Varför bestämde du dig för att inkludera UX-kurser i dina studier?

Mitt mål var att bredda min kompetens och få en grundlig förståelse för designprinciper genom att inkludera UX-kurser i mina studier. Jag var också intresserad av att jämföra skillnader mellan UX-designutbildning i Frankrike med kurser här. Dessutom såg jag DCA-programmet som en möjlighet att komma in i UX/UI-branschen i USA.

Vilka var dina favoritkurser och varför?

Jag njöt verkligen av alla kurser som erbjöds inom DCA-programmet, även om vissa av dem inte verkade relevanta från början. Vid eftertanke insåg jag att varje kurs hade ett specifikt mål och lärde mig värdefulla färdigheter. Bland alla kurser utmärkte sig Design IV: Capstone, Typografi, User Experience I och Design Fundamentals mest för mig. Design IV: Capstone var en exceptionell kurs eftersom den täckte alla aspekter av design, från grundläggande principer och kommunikation till UX/UI. Typografi var också en intressant kurs eftersom jag initialt hade svårt att para typsnitt och saknade kunskap om deras historia. Design Fundamentals och UX-kurserna lärde mig hur man ställer de rätta frågorna, utvecklar utmärkta koncept/produkter och slipar mina presentationsfärdigheter.

Vad är din professionella femårsplan?

Inom de närmaste fem åren är min ambition att inneha en chefsposition inom ett multinationellt företag, där jag kommer att ansvara för att hantera flera designteam och driva företagstillväxt genom innovativa designlösningar. Jag skulle också älska att undervisa vid UCLAx, där jag kan dela med mig av min kunskap och inspirera nästa generation designers.

Här kan du se några av Nihel’s kursarbeten

Capstone-kursen: Vi fick i uppdrag att välja en ideell organisation och förbättra dess varumärke, webbplats och mer. Jag valde Shelter som min organisation.

UCLA Extension nihel-mouelhi-arts-dca-grad-shelter
UCLA Extension nihel-mouelhi-arts-dca-grad-shelter2.jpeg

Kursen i designhistoria: Vi fick i uppgift att skapa en inbjudan till ett evenemang. Jag bestämde mig för att fokusera på varumärket Balenciaga och designade en inbjudan specifikt anpassad för deras fashion week event.

UCLA Extension nihel-mouelhi-arts-dca-grad-balenciaga.jpeg

UX-kursen: Vi fick i uppdrag att välja en app som exemplifierade en dålig användarupplevelse. Jag valde att förnya GasBuddy-appen med syftet att förbättra dess övergripande användarupplevelse genom en omfattande omdesignade.

UCLA Extension nihel-mouelhi-arts-dca-grad-gasbuddy

Typografi-kursen

UCLA Extension nihel-mouelhi-arts-dca-grad-netflix

Designa din drömkarriär

Drömmer du om att lämna ditt visuella avtryck på världen? UCLA Extension erbjuder kurser och professionella certifikat inom Design Communication Arts och User Experience för att hjälpa dig att ta din karriär till nästa nivå.

Källa: UCLA Extension

Här kan du läsa mer och ansöka till UCLA Extension.