Ansökan för att studera i USA

Så här ansöker du till college & universitet

1. Välj skola och utbildning på Calistudies.se

2. Ansök genom Calistudies ansökningsformulär för college & universitet.

3. En personlig handläggare går igenom din ansökan.

En personlig handläggare går igenom din ansökan och återkommer med instruktioner för nästa steg beroende på vilket skola du valt. Du fyller i kompletterande handlingar och Calistudies skickar därefter ansökan till skolan.

4. Sök studiemedel från CSN

Vi hjälper dig med ansökan.

5. Vänta på antagningsbesked från skolan.

6. Acceptera din plats.

7. Sök visum, boka flygbiljett, boende och försäkring.

Vi hjälper dig att söka visum. När du fått hem ditt studentvisum så bokar du din flygbiljett och tecknar en försäkring för utlandsstudier hos valfritt försäkringsbolag. Om önskemål finns så delar vi dina kontaktuppgifter med andra kursdeltagare och skickar dig tips och information om var du på egen hand kan hitta ett boende.

Så här bokar du en språkresa

Calistudies tar inte ut någon egen avgift för att hjälpa dig att boka en språkresa. Vi hjälper dig helt kostnadsfritt.
1. Du anmäler dig genom att fylla i Calistudies anmälningsformulär här.
2. Calistudies sammanställer anmälan och skickar en bokningsbekräftelse och faktura på en första delbetalning (1000 kr) samt eventuellt avbeställningsskydd (400 kr).
3. Fakturan betalas till vårt bankgiro och anmälan blir därmed bindande. Första delbetalningen ingår i kursens/resans totalpris och dras av från din slutfaktura, Calistudies tar inte ut någon egen avgift och vi har inga dolda avgifter. Sker anmälan 35 dagar innan kursstart eller mindre så sammanställs en faktura på hela kursbeloppet som betalas omgående. När vi mottagit din betalning anmäler vi dig till skolan.
4. När vi har fått ditt antagningsbesked från skolan skickar vi dig en bekräftelse med mer information om skolan, försäkring, boende, CSN och slutfaktura.
5. Slutbetalning görs till vårt bankgiro senast 35 dagar före kursstart.
6. Cirka två veckor före kursstart får du information om kursstart och eventuellt boende.