Studera på Berkeley College i New York

Kickstarta din karriär i New York – Staden som aldrig sover.

New York City är som ingen annan plats i världen; ett centrum för världsaffärer, handel och mode. Här hittar du allt från New York Stock Exchange till världens mest framgångsrika företag och finansiella institutioner. En stad känd för stora teknik- och konsultföretag och en huvudstad för mode. Här kan du som student ta del av de många utbildningar och kulturella upplevelser som staden erbjuder. Calistudies har valt att samarbeta med Berkeley College som är en mycket populär skola och favoriten bland svenskar som studerar i New York.

Berkeley College

På Manhattan i hjärtat av “The Big Apple” hittar du Berkeley College. Förutom campus på Manhattan så finns Berkeley College på flera platser i New York så som Brooklyn och New Jersey. Skolan grundades 1931 och är ett privat college som specialiserar sig på karriärsfokuserad utbildning som förbereder dig för en professionell karriär och personlig framgång inom det globala näringslivet. Berkeley College är väl medvetna om värdet av en utbildning med ett globalt perspektiv och har mer än 8300 studenter, varav 700 internationella, vilket skapar optimala förutsättningar till en internationell karriär.

Läroplanen består av specialiserad affärsutbildning kombinerad med värdefull praktisk erfarenhet genom programrelaterade praktikplatser, praktikområden och arbetsrelaterade uppdrag som förbereder dig till en framgångsrik karriär. Skolan har bra relationer med många företag inom New York City vilket skapar mycket goda möjligheter för dig som student. Som exempel för dig som gillar mode så är New York en utmärkt stad, här finns designerhusen och tidigare studenter har deltagit på New York City Fashion Week. Berkeley College erbjuder dig goda förutsättningar till att lyckas med utvalda engagerade lärare som har utmärkta akademiska meriter och relevant yrkeserfarenhet inom ämnet dem undervisar. Mindre klasser gör att du får en mer personlig uppmärksamhet.

Berkeley College logo

Varför studera på Berkeley College?

 • Studera i hjärtat av New York City.
 • Internationell atmosfär med studenter från cirka 100 länder.
 • Karriärfokuserade program med hög kvalité.
 • Lärare med relevant professionell yrkeserfarenhet.
 • Värdefull programrelaterad praktik.
 • Extra stöd att söka stipendier och anpassa dig till livet i USA.

 • Fri livstids karriärhjälp till dig som tar en examen.

Utbildningar på Berkeley College

 • Study Abroad, 1-2 terminer.

 • Associate’s degree, 2 år.

 • Bachelor’s degree, 4 år.

 • M.B.A. cirka 1,5-2 år.

Kalenderår motsvarar två terminer. Går att läsa i en snabbare takt.

Utbildningar på Berkeley College

Program & Kursutbud

Berkeley College’s utbildningar är framtagna tillsammans med branschexperter och uppdateras regelbundet för att vara relevant till nuvarande marknadsstandard. Här får du lärare med professionell yrkeserfarenhet inom ämnet de undervisar. För att förbereda dig och ge dig kunskaperna och färdigheterna som arbetsgivarna kräver så har alla program på Berkeley College arbetsrelaterad praktik. Här kan du läsa allt från 1 termin till 5+ år för att ta en master degree (M.B.A.). Calistudies erbjuder samtliga utbildningar i samarbete med Berkeley College:

 • Study Abroad / GAP Year, 1-2 terminer.
 • Associate’s Degree, cirka 2 år.
 • Bachelor’s Degree, cirka 4 år.
 • M.B.A. 3-4 terminer, cirka 1,5-2 år.

Följande program och utbildningar erbjuder Calistudies i samarbete med Berkeley College:

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Study Abroad innebär att du läser fristående kurser under en till två terminer, kurserna finns inom ämnena ovan. Du får själv välja dina kurser när du blivit antagen till skolan och vid ankomst får du hjälp av skolans studievägledare för att registrera dig till dina önskade kurser. För att räknas som heltidsstuderande läser du minst 12 units (poäng) per termin vilket motsvarar 4 kurser. Kursutbudet kan skilja beroende på vilken termin du planerar att läsa och Berkeley College rekommenderar därför att du väljer ut 7-10 kurser per termin som du är intresserad av att läsa. På detta sätt är du förberedd om det skulle bli problem med att du saknar behörighet, kursen inte blir av eller blivit full.

Associate’s degree – 4 terminer

För en Associate’s degree väljer du ett av programmen ovan. Normalt sätt läser du 15 units (poäng) per termin vilket innebär att det tar två år att läsa till en Associate’s degree. Det är en grundläggande examenstyp som inte riktigt har någon svensk motsvarighet. Det är på en högre nivå än high school diploma och motsvarar ungefär en halv bachelor’s degree. Många väljer att först ta en Associate’s degree för att sedan läsa ytterligare två år till en Bachelor’s degree.

Bachelor’s degree – 8 terminer

En Bachelor’s degree är en grundläggande akademisk examen som motsvarar en svensk kandidatexamen. Precis som för en Associate’s degree väljer du från programmen ovan. Utbildningen är 15 units (poäng) per termin och tar fyra år om du läser i normaltakt.

M.B.A. – 3-4 terminer

M.B.A. är ett masterprogram inom Business Administration och motsvarar 36 poäng.

Kurser och program

Exempel på populära ämnen är:

Accounting
Fashion Merchandising and Management
Financial Services
General Business
Graphic Design
Health Services Management
Information Technology Management

Interior Design
International Business
Justice Studies – Criminal Justice
Legal Studies
Management
M.B.A., Management
Marketing Communications

Medical Insurance,
Billing
Coding

Accelererade studier – Ta din examen snabbare

Ett års studier motsvarar generellt sätt två terminer. Berkeley College erbjuder något som heter accelerated studies vilket innebär att du har möjlighet att läsa tre terminer på ett kalenderår och ta din examen snabbare.

Placeringstest

För att du ska få bästa möjliga förutsättningar till att klara av dina studier så kommer du som tänkt att läsa till en Associate degree eller utbildning på en högre nivå få skriva ett test när du anländer till skolan. Detta för att du och skolan ska få en indikation om vilken nivå du ligger på i engelska och matematik. Om du redan läst en utbildning på universitetsnivå så kan det finnas möjlighet att få dispens.

Övrigt

Alla program och kurser erbjuds inte på alla skolans campus och du kan därför behöva läsa kurser på fler än ett campus.

Datum & Priser på Berkeley College

Terminsdatum och deadline för ansökan till Berkeley College

Berkeley College har tre terminer och startdatum per år och vi rekommenderar att du ansöker så tidigt som möjligt, senast 3 månader innan startdatum för att du ska hinna med allt som behövs göras inför starten (ordna med studentvisum etc.). Det tar skolan flera veckor att behandla internationella studentansökningar och efter detta tillkommer några veckor för att ordna visum i Sverige. Terminerna är 15 veckor långa och inskrivning på skolan sker cirka en vecka innan terminsstart. Tveka inte att kontakta oss om du trots detta är sent ute med din ansökan.

Terminsstarter

Vintertermin 2024: 2 januari
Vårtermin 2024: 22 april
Hösttermin 2024: början på september

Priser 2023-2024 på Berkeley College

Calistudies nära samarbete med Berkeley College innebär att vi hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan samt att ansöka om visum och CSN. För att bli antagen till skolan krävs det att du eller anhörig kan visa upp ett intyg på att du kan finansiera dina studier, ofta med intyg från bank samt från CSN. För att läsa på Berkeley College år 2024 behöver intyget vara på $39,000 USD vilket ska försäkra skolan om att du har tillräckliga finansiella medel för att täcka alla kostnader (skolavgifter, försäkring, boende och levnadskostnader). Denna summa kan dock bli både lägre och högre beroende på hur länge du planerar att studera samt hur du väljer att leva. För att få en bättre förståelse för vad det kostar har vi sammanställt kostnaden för att studera på skolan:

Study Abroad | Associate’s degree | Bachelor’s degree

Terminsavgift för heltidsstudier (12-18 poäng): 13 450 USD
Akademiskt år för heltidsstudier (två terminer): 26 390 USD

M.B.A. (Master of Business Administration)

Terminsavgift (9 poäng): 9 900 USD
Terminsavgift (12 poäng): 13 200 USD
Fullständigt program (36 poäng): 39 600 USD

Övriga avgifter som skolan har

Skolans ansökningsavgift: 50 USD
Administrativ avgift per termin: 400 USD
Teknologiavgift per termin: 450 USD
Hantering av internationell ansökan: 100 USD i samband med att du blivit antagen (skolans egna avgift).
Examensavgift: 100 USD

Betalning av kursavgifter

Betalning sker terminsvis och betalas direkt till Berkeley College.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter. Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Stipendium

Berkeley College har bra möjligheter till stipendium för dig som internationell student. För dig som tänkt att läsa study abroad, associate’s eller bachelor’s degree erbjuder Berkeley College möjligheten att ansöka om stipendium. Om du blir beviljad stipendium får du minst 10% upp till 25% rabatt på terminsavgiften. Har du höga betyg finns det en möjlighet att ansöka till skolans “Honors program” vilket ger 50 % rabatt på den årliga kursavgiften. Ansökan om stipendium görs i samband med ansökan till skolan och kan skilja sig beroende på vilken termin du planerar att läsa. Kontakta oss så ser vi vilka möjligheter som finns för just dig.

Arbete

Som student kan det finnas möjlighet att arbeta på campus. Här kan du läsa mer om att arbeta på campus i USA. Studenter som tar en Associate degree har möjlighet att arbeta utanför campus genom att söka ett arbetsvisum som kallas Optional Practical Training (OPT).

Boende på Berkeley College

Berkeley College har inget eget studentboende utan det får man som student hitta på egen hand. För dig som tar hjälp av Calistudies ingår en lista på olika boendealternativ där tidigare studenter bott som omfattar en mängd närliggande alternativ utanför campus. Boenden finns på Manhattan och inom de närliggande städerna.

Bli medlem på Calistudies

Att hitta boende som student i USA kan ibland vara en utmaning. För att underlätta för dig som student så har Calistudies tagit fram en samlingsplats och ett forum för studier i USA. Genom att bli medlem kan du komma i kontakt med andra studenter, få hjälp att hitta boende och reskamrater. Som medlem får du även möjlighet att ställa dina frågor direkt till skolorna.

Ansök till Berkeley College

Behörighetskrav på Berkeley College

Berkeley College kräver fullständiga gymnasiebetyg med lägst betyget C eller VG i engelska. Om du inte möter kraven tveka inte att kontakta Calistudies så stämmer vi av hur du kan bli behörig.

Sista ansökningsdag

Ansök senast 3 månader innan kursstart. Calistudies rekommenderar att ansöka i god tid för att undvika stress med visum. I vissa fall kan ansökningar bli godkända efter sista ansökningsdagen, men vi rekommenderar att skicka in ansökan innan deadline. Är du ute sent med din ansökan kontakta oss så ser vi om det finns något vi kan göra.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till skolan. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Skola & kursstart

  Välj vilken skola du vill ansöka till*

  Välj terminsstart*

  Hur länge vill du studera?*

  Vilken inriktning/ämne vill du studera?*

  Din gymnasieskola och program*

  För dig med eftergymnasial utbildning. Vilken skola och inriktning?

  Personuppgifter

  Förnamn*

  Efternamn*

  Juridiskt kön*

  Medborgarskap*

  Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

  Gatuadress*

  Postnummer*

  Ort*

  Epost*

  Repetera Epost*

  Telefonnummer*

  Andra uppgifter

  Hur bedömer du dina engelskakunskaper?

  Jag talar språket*

  Jag skriver språket*

  Jag förstår språket*

  Jag tänker söka studiemedel:*

  Jag är intresserad av att få mer information om boende*

  Övrig information till Calistudies

  Hur kom du i kontakt med oss?

  Jag har läst och accepterar Calistudies villkor för college & universitet (öppnas i ny flik).

  Berättelser & Inspiration

  Moa Lindquist student på Berkeley College

  “Berkeley College helped me adjust to a new and unfamiliar environment by being understanding, supporting, and loving. If you truly want to become a part of a great group of people that helps your mind grow in so many ways, Berkeley College is the place to be.”

  Moa Lindquist, Business Management Student

  Berkeley College

  Se filmen om Berkeley College.

  Times Square

  Internationella studenter berättar.

  Artiklar om Berkeley College

  Artiklar kommer snart!

  Kom igång med din ansökan

  Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

  Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.

  Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

  Jag har studerat i USA.

  Mathias Brorell, Calistudies