Boende på Foothill College och De Anza College

Det finns många olika boendealternativ för dig som ska studera på Foothill eller De Anza College. Som många andra colleges har Foothill eller De Anza inte boende på skolan utan studenterna bor i bostäder utanför campus. Det vanligaste är antingen att man hyr ett hus eller en lägenhet eller bor med en amerikansk familj, så kallat Homestay. Den internationella avdelningen på skolan kan hjälpa dig med tips kring boende.

Att hyra bostad

Många studenter hittar sitt boende via skolornas Facebooksidor (Foothill International Students och De Anza International Students). Här lägger ofta nuvarande och gamla studenter upp annonser om bostäder. Många väljer att bo tillsammans med andra studenter för att hålla nere boendekostnaden.

Värdfamilj

Om du vill bo med en amerikansk familj kan du ta del av ett så kallat homestay-program. Homestay är ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om den amerikanska kulturen samtidigt som du blir bättre på engelska. Alla homestay-placeringar sköts av en lokal organisation som heter International Student Placements. Om du föredrar att bo själv eller med andra studenter (och är över 18 år) går det även bra att kontakta ISP homestay-program för att få hjälp med lägenhet och delade boenden.

Calistudies Marknadsplats

För att underlätta för dig som student så har vi något som heter Marknadsplatsen, en kostnadsfri annonsplats för dig som studerar eller ska börja studera i USA. Här kan du hitta andra studenter som vill bli av med sitt boende eller söker rumskamrater. Ett tips är att så fort du blivit antagen lägger in en annons där du beskriver att du söker boende/rumskamrat, självklart helt kostnadsfritt.

Läs mer om behörighetskrav och ansökan till Foothill College och De Anza College.

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har tidigare varit student i USA.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.