Utbildningar på Foothill College och De Anza College

Program & Kursutbud

Börja på Foothill eller De Anza Colleges och ta dig dit du vill

Foothill och De Anza Colleges ger dig möjligheten att lägga grunden för en lyckad framtid. Oavsett om ditt mål är att byta till ett av landets toppuniversitet, uppleva allt som Silicon Valley har att erbjuda eller påbörja ett nytt spännande kapitel i ditt liv, kan Foothill och De Anza Colleges hjälpa dig att nå dina mål. På Foothill och De Anza Colleges får du de bästa förutsättningarna att gå vidare och avsluta din utbildning på ett av världens absolut bästa universitet. Foothill och De Anza Colleges är bland de bästa skolorna för tvååriga utbildningar och rankas som de absolut bästa skolorna för överföringar till UC-skolor (University of California) och CSU-skolor (California State University).

Populära program och utbildningar på Foothill College och De Anza College

Biological, Health, and Environmental Sciences
Broadcasting (Film/TV)
Business Administration/Marketing
Computer Information Systems

2+2 Program | Associate Degree

Som student på Foothill och De Anza Colleges kan du välja att läsa dina två första år av din kandidatexamen (Bachelor degree) på något av de två collegen, för att sedan läsa dina två sista år på ett annat amerikanskt universitet. I USA är en kandidatexamen 4 år. Många av Foothill och De Anza Colleges studenter går vidare för att läsa klart sin utbildning på prestigefyllda universitet så som Yale, Stanford, Columbia, UC Berkeley eller UCLA. Detta innebär att du avslutar dina studier på Foothill eller De Anza College med en Associate Degree inom valt programområde. En Associate Degree är en grundläggande examenstyp som inte har någon svensk motsvarighet. Det är på en högre nivå än high school diploma och motsvarar ungefär en halv bachelor degree. På Foothill och De Anza Colleges kan du välja mellan 100 olika inriktningar som leder till en Associates Degree.

Tack vare Foothill och De Anza Colleges utmärkta rykte och överföringsavtal kan de erbjuda dig garanterad eller föredragen antagning till 18 universitet, vilket inkluderar 6 University of California (UC) skolor.

Gap Year / Study Abroad

Gap year / Study Abroad ger dig som student möjlighet att studera ett år med fristående kurser, förslagsvis under året mellan gymnasieskolan och universitetet. Ett år motsvarar 3 quarters. Det går också att läsa kortare perioder så som 2 quarters (cirka 6 månader) eller 1 quarter (3 månader). Beroende på vilka kurser du väljer kan vissa av dem tillgodoräknas om du vill fortsätta att läsa på ett universitet. Du får själv välja dina kurser när du blivit antagen till skolan och vid ankomst får du hjälp av skolans studievägledare att registrera dig till dina önskade kurser.

Intensivprogram i engelska

De Anza College erbjuder studenter som inte fått tillräckligt höga poäng på sitt engelsktest att gå ett intensivprogram i engelska under sommaren på campus. Efter du klarat programmet kommer du ha uppnått en tillräcklig hög nivå för att vara behörig till De Anza College associate program. Foothill College har inget eget sommarprogram utan vill du få hjälp med att få behörighet att läsa på skolan rekommenderar vi på Calistudies att läsa Advanced English Level på språkskolan Kaplan International som både vi och Foothill College samarbetar med. När kursen är klar kan du börja dina studier på Foothill College.

Universitetsöverföring & Garanterad Antagning

När du går på Foothill eller De Anza Colleges kan du göra klart dina två första år av grundkurserna och den allmänna utbildningen. Under din studietid kommer du få units (poäng) för de college-kurser som du klarar. När du har tagit tillräckligt många units kan du byta till ett fyraårigt universitet och avsluta din kandidatexamen. Foothill och De Anza är ett av de ledande universiteten inom universitetsöverföringar.

Avdelningen för internationella studenter (ISP) har under året flertalet event, workshops och rådgivningssessioner. Du kan även boka drop-in tider för privat rådgivning och hjälp med överföringen.

Transfer Admission Guarantee (TAG)

Ett överföringsavtal (TAG) är ett avtal som garanterar antagning för studenter som möter vissa specifika krav. Sex av University of Californias (UC) campus deltar i TAG-överenskommelsen; Davis, Irvine, Merced, Riverside, Santa Barbara, och Santa Cruz. Du som student kan ansöka om att byta till ett av UC campusen per akademiskt år. Campusen i Berkeley, Los Angeles, och San Diego är inte med I avtalet, men du kan fortfarande söka till dessa campus genom deras vanliga antagning. De andra skolorna som är med i TAG-avtalet är Santa Clara University, Arizona State University, University of the Pacific, California Community Colleges (37 olika campus).

Läs mer om datum & priser på Foothill College och De Anza College.

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har tidigare varit student i USA.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.