Utbildningar på Green River College

Program & Kursutbud

Börja på Green River och ta dig dit du vill

Green River College är stolta över sina internationella program och servicen som erbjuds till dig som student. Green River College mål är att hjälpa dig att uppnå dina drömmar, oavsett om det är att komma in på ett toppuniversitet, förbättra din engelska eller uppleva det amerikanska collegelivet. Här finns det mer än 100 olika studieprogram!

Populära program och utbildningar på Green River College

Business, Management, Marketing
Computer Science
Engineering
Aviation – Air Traffic and Flight Training
Economics

Accounting
Psychology
Communication, Journalism, Broadcasting
Hospitality
Biological and Biomedical Sciences

Fine, Applied, Visual and Performing Arts
Information Technology
International Relations
Med flera, se fullständig lista.

Green River College High School Completion

2+2 Program | Associate Degree

Genom 2+2 programmet läser du som student dina första två år av en bachelor degree (kandidatexamen) på Green River College. Du kan sedan välja att fortsätta läsa dem sista två åren på ett amerikanskt universitet. Detta innebär att du avslutar dina studier på Green River College med en Associate Degree inom valt programområde. Associate Degree är en grundläggande examenstyp som inte riktigt har någon svensk motsvarighet. Det är på en högre nivå än high school diploma och motsvarar ungefär en halv bachelor degree.

Universitetsöverföring (University Transfer Pathway)

Green River College’s University Transfer Pathway (UTP) – programmet ger villkorliga antagningar och utvalda vägar till nästan 40 partnerinstitutioner i USA och utomlands. När du ansöker om antingen universitetsöverföring eller high school completion program, kan du välja att få ett villkorlig antagningsbrev eller ett uttalande från en av Green Rivers institutioner för överföring av universitetets överföringsprogram. Detta brev tar du med dig tillsammans med ditt antagningsbesked från Green River till USA: s ambassad eller konsulat när du ansöker om ditt studentvisum.

Se listan över partnerskolor här

Green River College 2+2 programmet

Gap Year / Study Abroad

Gap year / Study Abroad ger dig som student möjlighet att studera ett år med fristående kurser förslagsvis under året mellan gymnasieskolan och universitetet. Det går också att läsa kortare perioder så som 2 quarters (cirka 6 månader) eller 1 quarter (3 månader). Beroende på vilka kurser du väljer kan vissa av dem tillgodoräknas om du vill fortsätta att läsa på ett universitet. Detta innebär att du väljer kurser som finns inom ämnena ovan. Du får själv välja dina kurser när du blivit antagen till skolan och vid ankomst får du hjälp av skolans studievägledare att registrera dig till dina önskade kurser.

Intensive English Program (IEP)

Intensivprogrammet i Engelska förbereder dig som internationell student för studier på amerikanska universitet och högskolor genom att erbjuda små klasser och personlig uppmärksamhet från högt kvalificerade lärare. Green Rivers avancerade nivå erbjuder dig akademiska förberedelsekurser för att studera på universitet och ger dig möjlighet att få uppleva collegelivet. Efter intensivprogrammet kan du fortsätta dina studier på Green River College i två år och ta en Associate Degree för att sedan gå över till ett fyraårigt universitet i USA och slutföra dem sista två åren för en bachelor degree (kandidatexamen).

Intensivprogrammet i Engelska består av:
• 20 instruktionstimmar per vecka (sommaren varierar)
• Finns på 5 nivåer: Basic till Academic Bridge (varje nivå tar en quarter att slutföra)
• Kursinnehåll: Grammatik, Skriva, Läsa, Lyssna och Tala med akademisk poäng i nivå 5.
Studenter som läser programmet kvalificerar sig för att ta akademiska lektioner utan att göra engelskatestet TOEFL.

Individuell överföringsplan

En nyckel till framgång på Green River är att du som student blir tilldelad en studierådgivare som hjälper dig att ta fram en individuell studie- och kursplan inom ditt huvudämne som fokuserar på att hjälpa dig att uppnå dina mål och komma in på önskat universitet. Studenter på Green River College har blivit antagna till många toppuniversitet så som:
• Brown University
• California State University
• Cornell University
• Indiana University
• Johns Hopkins
• Purdue University
• UC Berkeley
• University of Pennsylvania
• University of Washington
Med flera

Läs mer om datum & priser på Green River College.

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har tidigare varit student i USA.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.