Utbildningar på Santa Barbara City College

Program & Kursutbud

Santa Barbara City College har ett jättestort kurs- och programutbud med över 80 olika examenstyper. Exempel på populära ämnen är:

Art
Acting
Biology
Business
Computer information systems
Communication
Construction Technology
Chemistry
Economics
English

Entrepreneurship
Engineering
Film and television production
Law
Life Fitness
Management
Marketing
Music
Health Education
Hotel Management

Interior Design
Photography
Physics
Psychology
Real Estate
Spanish
Surfing
Tennis
med flera.

Terminerna på Santa Barbara City College är cirka 16 veckor långa. Vårterminen är januari till maj och höstterminen augusti till december. Obligatoriska introduktionsseminarium startar cirka 2-3 veckor innan terminstart. För att räknas som heltidsstuderande, vilket krävs för att få studiemedel från CSN, läser du minst 12 units (poäng). Dem flesta kurserna motsvarar 3 units, vilket innebär att du måste läsa minst fyra kurser per termin. Om du studerar på ett svensk universitet kan du i vissa fall tillgodoräkna dig kurser på SBCC. Calistudies erbjuder samtliga utbildningar i samarbete med Santa Barbara City College:

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Study Abroad innebär att du läser fristående kurser under en till två terminer. Du får själv välja dina kurser när du blivit antagen till skolan och vid ankomst får du hjälp av skolans studievägledare för att registrera dig till dina önskade kurser. Det finns ingen garanti att du får dina förstahandsval men skolan är väldigt hjälpsamma och duktiga på att lösa det mesta. Det är en fördel att ansöka till skolan i god tid för att öka dina chanser att få önskade kurser. Om klassen blivit full så finns det möjlighet att göra en ”crash a class” vilket innebär att du kommer till första lektionen och så brukar lärarna och studievägledarna kunna lösa detta.

Certificate & Associate’s degree – 1 till 2 år

För en Certificate eller Associate’s degree väljer du ett huvudämne (major) där vissa av kurserna är obligatoriska medan andra är valfria. I vanliga fall läser du 15 units (poäng) per termin vilket innebär att man läser ett år för en Certificate och två år för en Associate’s degree. Läser du till en Associate’s degree har du möjlighet att göra en transfer (förflyttning) till ett universitet och läsa dem två sista åren för att få en Bachelor’s degree, vilket motsvarar en svensk kandidatexamen.

Läs mer om datum & priser på Santa Barbara City College.

Mathias Calistudies

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har studerat på Santa Barbara City College.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.