Datum & Priser på Santa Monica College

Terminsdatum och deadline för ansökan till SMC

Termin

Utanför USA

Sista ansökningsdag*

Inom USA

Sista ansökningsdag* för studenter som redan har F1 visum.

Vinter 2022 Session
(4 januari – 10 februari)
15 nov, 2021 1 dec, 2021
Vårterminen 2022
(14 februari – 14 juni)
5 jan, 2022 15 jan, 2022
Sommar 2022 Session
(20 juni – 12 augusti)
15 maj, 2022 1 jun, 2022
Höstterminen 2022
(29 augusti – 20 december)
15 juli, 2022 1 aug, 2022

* Observera att sista ansökningsdag är skolans officiella datum men att ansökan måste komma in till oss på Calistudies tidigare än så för att du ska hinna med allt som behövs göras inför starten (ordna med studentvisum etc.). Det tar Santa Monica College 4-6 veckor att behandla internationella studentansökningar och efter detta tillkommer några veckor för att ordna visum i Sverige. Tveka inte att kontakta oss om du trots detta är sent ute med din ansökan.

Om du ansöker om ett startdatum för en session som inte anges ovan, till exempel för IEP (International English Program) eller för onlinekurser som startar senare, välj den första tillgängliga sessionen när du slutför din ansökan och meddela oss på Calistudies om ditt önskade startdatum.

Mer information gällande ansökan hittar du här.

Priser 2022

Nära samarbete med Santa Monica College innebär att Calistudies hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan.

Akademiska program

Beskrivning

Undervisning & Avgifter

 

1 Akademiskt År

(24 units på 2 terminer, ej sessions)

Kursavgift, priset för varje poäng du läser där en termin motsvarar 12 poäng (units). $377/unit $9048**
SMC Hälsoavgift $21 per termin; $18 per session $42
Studentresurs avgift $10 per termin/session $39
Studentförmåner avgift $22.50 per termin/session $26
Studentrepresentation avgift $2 per termin/session $4
Skolans hälsoförsäkring (obligatoriskt) $1020 för en termin/session plus $340 inledande försäkringsavgift (enbart första terminen). $2040

** Om du registrerar dig för mer än 12 units (poäng) under en termin kommer du att betala en högre total kursavgift eftersom denna avgift tas ut per poäng du väljer att läsa.

Intensive English Program

Beskrivning

Undervisning & Avgifter

 

Programkostnad $1000 per månad
SMC Hälsoavgift $21 per termin; $18 per session
Studentresurs avgift $10
Studentförmåner avgift $22.50 per termin/session
Studentrepresentation avgift $2 per termin/session
Skolans hälsoförsäkring (obligatoriskt) $1020 för en termin/session plus $340 inledande försäkringsavgift (enbart första terminen). Avgiften justeras proportionellt för studenter som börjar senare än traditionell terminsstart.

Uppskattade kostader

Utgifter

Uppskattat för en månad

 

Uppskattat för 9 månader

 

Levnadskostnader $1284 (homestay, två mål per dag) $11556
Böcker & Material $873 per termin $1746 (2 terminer)
Personliga utgifter $427.40 $4274

Uppskattad total kostnad för att studera ett år (vår- och hösttermin, 24 units): $28 775

Betalning av kursavgifter

Betalning sker direkt till Santa Monica College. Skolavgifterna ska betalas in innan terminen börjar. Studenter uppmuntras att kolla sin studentportal för deras specifika deadlines, eftersom den kan variera beroende på om du får finansiering från CSN eller har andra speciella omständigheter.

Finansiering av studier

CSN – bidrag och lån

Studier i USA kan låta dyrt men som tur är finns det finansiella hjälpmedel som kan hjälpa dig att betala dina terminsavgifter. Den vanligaste formen för finansiering av studier för svenskar i USA är genom studiebidrag och väldigt förmånliga lån från CSN (Centrala Studiestödsnämnden) som i många fall kan täcka alla dina utgifter inklusive boende, försäkring och flygbiljetter. Här går vi igenom hur du finansierar dina studier i USA med hjälp av CSN.

Stipendier

Stipendier är tillgängliga för studenter som har avslutat minst en termin på Santa Monica College. Stipendieansökningar skickas in i december och delas ut i slutet av vårterminen. SMC ger ut över en miljon US Dollar till studenter varje år. Det genomsnittliga beloppet är $1000 – $2000 per student.

Arbete

Studenter får arbeta på campus efter första terminen. Lediga jobb kan hittas via skolans Career Services Center eller genom att kontakta avdelningar och arbetsgivare på campus direkt. Personalen på International Education Center kan ge rekommendationer om var du kan söka jobb på campus. Efter att du har slutfört två terminer i ett akademiskt program har du även möjlighet att arbeta med hjälp praktikprogrammet Curricular Practical Training (CPT). Studenter som tar en Associate degree eller Bachelor’s degree har möjlighet att arbeta med Optional Practical Training (OPT).

Hej! Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Jag har studerat i Kalifornien.

Mathias Brorell, Calistudies

Kom igång med din ansökan

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig och går sedan vidare med ansökan till skolan.

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt.