Kaplan Los Angeles Westwood

Översikt

Språkskola

 • Officiell samarbetspartner med Calistudies.
 • Möjlighet till CSN.
 • Flexibla engelskakurser på alla nivåer.
 • Utmärkt läge.

Fakta

 • Minimiålder: 16 år
 • Studenternas medelålder: 25 år
 • Klasstorlek: max 15 st
 • Studenter från 84 olika länder deltog på skolan förra året.

Kurser

 • Semesterkurs, 2-52 veckor (15h/v)
 • Normalkurs, 2-52 veckor (20h/v)
 • Intensivkurs, 2-52 veckor (26h/v)
 • Business English, 2 veckor eller mer (26h/v)

Boende

 • Värdfamilj
 • Studentlägenhet
 • Eget eller delat rum.

Kaplan Los Angeles Westwood

Kaplan i Los Angeles Westwood erbjuder moderna anläggningar, en lounge för eleverna att koppla av i, datorsalar och trevlig personal som finns där för att hjälpa dig. Westwood är ett universitetsområde med mycket affärer, biosalonger, restauranger och museer som ligger centralt med närhet till berömda Rodeo Drive i Beverly Hills, de spännande stränderna i Santa Monica och Venice samt det världsberömda universitetet UCLA. Dra full nytta av utmärkta pedagogiska kvalitétsprogram och den övergripande upplevelsen av att studera och bo i USA. Varje vecka anordnar personalen specifikt för skolan fritidsaktiviteter och erbjuder även weekendresor till nöjesparker som Disneyland, Universal Studios och Six Flags samt till Las Vegas, San Francisco och stora outlets med utmärkt shopping. Häng med på lokala sportevenemang för att se basebollaget Dodgers eller basketlaget Lakers spela.

Hög kvalité på utbildningen
Kaplan International har över 75 års erfarenhet av undervisning och är en etablerad, respekterad och betrodd global utbildningsanordnare med ett rykte om akademisk excellens och elevframgång. Över 96% av studenterna skulle rekommendera Kaplan. I USA är Kaplan International ackrediterad av ACCET (Accrediting Council for Continuing Education and Training). Kaplan International är medlem i NAFSA Association of International Educators och TESOL (Teachers of English to Speakers of Other Languages). Calistudies samarbete med Kaplan innebär att utöver vår expertis att du som student får ett bättre pris genom att åka med oss. Fördjupa dig i en ny kultur med en amerikansk familj eller bo tillsammans med andra studenter och få vänner för livet.

ACCET

Kurser

Semesterkurs, 2-52 veckor (15h/v)

20 lektioner i veckan
Semesterkursen är utformad för att förbättra dina engelskakunskaper och ge dig mer professionella och akademiska alternativ i framtiden samtidigt som du kommer ha mycket tid över till att upptäcka Kalifornien. Kursen är halvintensiv och finns på flera olika nivåer, från enklare till mer avancerad nivå. Fokus ligger på de fyra viktigaste aspekterna i språket: läsa, skriva, lyssna och tala.
Kursen passar dig som vill:

 • Kombinera engelskakurser med semester.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Öva på dina engelskakunskaper samtidigt som du är ute på sightseeing och upptäcker en annan kultur.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Normalkurs, 2-52 veckor (20h/v)

27 lektioner i veckan
Normalkursen är på en halvintensiv nivå och låter dig balansera undervisningen i klassrummet med strukturerade självstudier och fritidsaktiviteter. Kursen består av 27 lektioner i veckan där 20 lektioner är som i semesterkursen och 7 lektioner är självstudier där du har möjlighet att träna och utveckla det du lär dig med stöd av lärare genom onlineövningar, projektarbeten, diskussionsklubbar, föreläsningar etc. Du kommer förbättra dina engelskakunskaper i den takt du känner dig bekväm med samtidigt som du får tid till att njuta av Kalifornien. Kursen är på flera olika nivåer, från enklare till mer avancerad nivå, och du kommer placeras i en klass som är lämplig för din nivå. Fokus ligger på de fyra viktigaste aspekterna i språket: läsa, skriva, lyssna och tala. Du får också lära dig vokabulär, grammatik och hur du talar i formella och informella diskussioner samt strategier.
Kursen passar dig som vill:

 • Förbättra dina engelska kärnkunskaper på en nivå som passar dig.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Göra goda framsteg med dina språkstudier samtidigt ha tillräckligt med tid över till fritidsaktiviteter och utforska Kalifornien.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Intensivkurs, 2-52 veckor (26h/v)

35 lektioner i veckan
Intensivkursen erbjuder ett snabbt, roligt och effektivt sätt att förbättra dina engelska språkkunskaper oavsett vilken språknivå du ligger på idag. Du läser 35 lektioner i veckan där 20 lektioner är som i semesterkursen, 7 lektioner är självstudier som i normalkursen och utöver det har du 8 lektioner med valfritt tillvalsämne. Du har möjligheten att skräddarsy dina engelskakurser som väljs på plats med specifika färdigheter så som företagsengelska och examensförberedande kurser. Kursen ger dig möjlighet att snabbt uppnå flytande engelska och lära dig grammatik och vokabulär som du kommer ha stor användning av i din dagliga engelska. Du kan studera så länge du behöver och på så sätt förbättrar du också dina framtida akademiska och yrkesmässiga möjligheter.
Kursen passar dig som vill:

 • Förbättra din engelska på snabbast möjliga sätt på en nivå som passar dig.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Vill skräddarsy din kurs med specifika färdigheter.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Business English, 2 veckor eller längre (26h/v)

35 lektioner i veckan
Business English består precis som intensivkursen av 35 lektioner i veckan men där tillvalsämnet istället fokuserar på businessengelska. Kursen är för dig som vill förbättra din engelska och lära dig kommunicera effektivt i affärssammanhang och förbättra dina framtida anställningsmöjligheter. Detta är en utmärkt början för en internationell karriär. Denna kurs förbättrar både din allmänna engelska förmåga samt innehåller lektioner med fokus på affärsmannaskap. Öva på tekniker inom arbetsplatskommunikation, lär dig delta på möten och intervjuer och lär dig skriva affärsmässigt på engelska. Du kan kombinera engelskakurser med specialinriktade lektioner inom business eller med praktisk business engelska.
Kursen passar dig som vill:

 • Få bra engelskakunskaper för användning på arbetet och andra affärssammanhang.
 • Förbättra dina engelskakunskaper samtidigt lära sig hur man kommunicera på en arbetsplats.
 • Ha ett flexibelt program med många startdatum och varierande kurslängd för att passa dina behov.
 • Förbättra ditt CV och förutsättningar för en professionell karriär.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Boende

Värdfamilj (Eget rum, inkluderar 14 måltider per vecka)
Perfekt för dig som vill upptäcka den lokala kulturen och lära dig om lokala seder hos en vänlig värdfamilj. Genom att varje dag dela frukost och middag med din värdfamilj kommer du dra nytta av att få tala engelska i en avslappnad och naturlig miljö. Alla värdfamiljer finns inom 60 minuter från skolan.

Westwood Apartments (Eget eller delat rum, inga måltider ingår. Åldergräns: 18+)
Alla studentlägenheter har två sovrum, två badrum, ett rymligt vardagsrum och ett fullt utrustat kök där du kan laga din egen mat. Finns att boka som enkel- och dubbelrum. Dubbelrum innebär att du delar rum med en annan student. Alla lägenheter ligger inom 10-25 minuters promenad eller 10 minuters bussresa från skolan.

Hollywood Apartments (Eget eller delat rum, inga måltider ingår. Åldergräns: 18+)
Lägenheterna är fullt möblerade och finns att boka som enkel- och dubbelrum. Varje lägenhet har ett vardagsrum med TV, matplats och fullt utrustat kök. Dubbelrum innebär att du delar rum med en annan student. Komplexet erbjuder stora bekvämligheter som gratis biograf, hår/skönhetssalong, DVD uthyrning, kemtvätt, tvättstuga, volleybollplan, kaffer, gemensamma grillplatser och gratis WIFI. Det finns också ett fitnesscenter med pool som är tillgängligt för en en månadsavgift. Hollywood Apartments ligger 45 minuter med direktbus från skolan. Hollywood Apartments ligger i ett välkänt komplex i hjärtat av Hollywood. Dessa lägenheter har fantastisk utsikt över staden och bergen och är perfekt beläget i hörnan av 3rd Street och Fairfax Avenue och är ett av de mest önskvärda bostadsområdena i Los Angeles. Lägenheterna ligger 25 minuter med bus från Downtown, Beverly Hills, West Hollywood och den berömda gatan Hollywood Walk of Fame. Gångavstånd till restauranger, barer, livsmedelsbutiker, apotek och andra butiker. Mittemot ligger det kända köpcentret The Grove och konstmuseet LACMA.

Film

Bilder

Priser för 2017

Kursstarter & lov

Kursstart
Allmänna språkkurser Varje måndag (start tisdag om måndag är helgdag).
Akademiskt år (32 veckor) 3 jan, 3 apr, 12 jun, 18 sep 2017.
Akademisk termin (20 & 24 veckor) 3 jan, 13 mars, 3 apr, 12 jun, 18 sep, 9 okt 2017.
Helgdagar i USA
02-jan-2017 New Year
16-jan-2017 Martin Luther King Jr. Day
29-maj-2017 Memorial Day
04-juli-2017 Independence Day
04-sep-2017 Labor Day
23-nov-2017 Thanksgiving
24-nov-2017 Thanksgiving Friday
25-dec-2017 Christmas Day (skolorna stänger).
02-jan-2018 Skolorna öppnar igen.