Kaplan San Diego

Översikt

Språkskola

 • Officiell samarbetspartner med Calistudies.
 • Möjlighet till CSN.
 • Flexibla engelskakurser på alla nivåer.
 • Kulturrik stad med vacker natur.

Fakta

 • Minimiålder: 16 år
 • Studenternas medelålder: 24 år
 • Klasstorlek: max 15 st
 • Studenter från 53 olika länder deltog på skolan förra året.

Kurser

 • Semesterkurs, 2-52 veckor (15h/v)
 • Normalkurs, 2-52 veckor (20h/v)
 • Intensivkurs, 2-52 veckor (26h/v)
 • Business English, 2 veckor eller mer (26h/v)

Boende

 • Värdfamilj
 • Studentlägenhet
 • Eget eller delat rum.

Kaplan San Diego

Välkommen till skolan som ligger i det spännande centrumet av San Diego i det historiska Gaslamp District. Här erbjuds ett brett utbud av engelskakurser. Skolan ligger på andra våningen i en tegelbeklädd byggnad med stora fönster och består av 20 klassrum med modern teknik som SMART Boards, en uteplats och datorsalar. Skolan har erfaren och engagerad personal som erbjuder utmärkt service och personlig uppmärksamhet till studenterna. Det finns flera prisvärda restauranger inom gångavstånd till skolan utöver ett stort köpcentrum (Horton Plaza), biografer, flera butiker / affärer, PETCO park baseball stadium och ett toppmodern bibliotek. San Diego har en befolkning på över 1 miljon och är den sjätte största staden i USA och är en av de mest natursköna platserna på den kaliforniska kusten. Det utsökta vädret gör det till ett populärt turistmål. Upplev vacker natur kombinerat med lokal charm i San Diegos kustsamhällen Del Mar, La Jolla, Ocean Beach, Pacific Beach och Coronado med vackra vita sandstränder. Staden är ett paradis för utomhusaktiviteter som vandring, cykling, surfing, skateboard, jogging, segling och andra vattensporter. Studenterna kan besöka berömda sevärdheter som SeaWorld, San Diego Zoo, Balboa Park, Old Town/Presidio Park, Little Italy och centrala Gaslamp District där man hittar restauranger, shopping, teatrar och nattklubbar. Staden erbjuder har en kulturrik och etniskt befolkning vilket återspeglas i vänliga människor, en blomstrande konst och kulturliv och underbara restauranger, museer och butiker. Slutligen finns det blomstrande nattliv i Pacific Beach, Hillcrest och Downtown. Los Angeles, Palm Springs, Santa Barbara, Baja California, Mexiko och Las Vegas är alla inom köravstånd från San Diego för roliga helgresor.

Hög kvalité på utbildningen
Kaplan International har över 75 års erfarenhet av undervisning och är en etablerad, respekterad och betrodd global utbildningsanordnare med ett rykte om akademisk excellens och elevframgång. Över 96% av studenterna skulle rekommendera Kaplan. I USA är Kaplan International ackrediterad av ACCET (Accrediting Council for Continuing Education and Training). Kaplan International är medlem i NAFSA Association of International Educators och TESOL (Teachers of English to Speakers of Other Languages). Calistudies samarbete med Kaplan innebär att utöver vår expertis att du som student får ett bättre pris genom att åka med oss. Fördjupa dig i en ny kultur med en amerikansk familj eller bo tillsammans med andra studenter och få vänner för livet.

Kaplan San Diego ACCET

Kurser

Semesterkurs, 2-52 veckor (15h/v)

20 lektioner i veckan
Semesterkursen är utformad för att förbättra dina engelskakunskaper och ge dig mer professionella och akademiska alternativ i framtiden samtidigt som du kommer ha mycket tid över till att upptäcka Kalifornien. Kursen är halvintensiv och finns på flera olika nivåer, från enklare till mer avancerad nivå. Fokus ligger på de fyra viktigaste aspekterna i språket: läsa, skriva, lyssna och tala.
Kursen passar dig som vill:

 • Kombinera engelskakurser med semester.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Öva på dina engelskakunskaper samtidigt som du är ute på sightseeing och upptäcker en annan kultur.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Normalkurs, 2-52 veckor (20h/v)

27 lektioner i veckan
Normalkursen är på en halvintensiv nivå och låter dig balansera undervisningen i klassrummet med strukturerade självstudier och fritidsaktiviteter. Kursen består av 27 lektioner i veckan där 20 lektioner är som i semesterkursen och 7 lektioner är självstudier där du har möjlighet att träna och utveckla det du lär dig med stöd av lärare genom onlineövningar, projektarbeten, diskussionsklubbar, föreläsningar etc. Du kommer förbättra dina engelskakunskaper i den takt du känner dig bekväm med samtidigt som du får tid till att njuta av Kalifornien. Kursen är på flera olika nivåer, från enklare till mer avancerad nivå, och du kommer placeras i en klass som är lämplig för din nivå. Fokus ligger på de fyra viktigaste aspekterna i språket: läsa, skriva, lyssna och tala. Du får också lära dig vokabulär, grammatik och hur du talar i formella och informella diskussioner samt strategier.
Kursen passar dig som vill:

 • Förbättra dina engelska kärnkunskaper på en nivå som passar dig.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Göra goda framsteg med dina språkstudier samtidigt ha tillräckligt med tid över till fritidsaktiviteter och utforska Kalifornien.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Intensivkurs, 2-52 veckor (26h/v)

35 lektioner i veckan
Intensivkursen erbjuder ett snabbt, roligt och effektivt sätt att förbättra dina engelska språkkunskaper oavsett vilken språknivå du ligger på idag. Du läser 35 lektioner i veckan där 20 lektioner är som i semesterkursen, 7 lektioner är självstudier som i normalkursen och utöver det har du 8 lektioner med valfritt tillvalsämne. Du har möjligheten att skräddarsy dina engelskakurser som väljs på plats med specifika färdigheter så som företagsengelska och examensförberedande kurser. Kursen ger dig möjlighet att snabbt uppnå flytande engelska och lära dig grammatik och vokabulär som du kommer ha stor användning av i din dagliga engelska. Du kan studera så länge du behöver och på så sätt förbättrar du också dina framtida akademiska och yrkesmässiga möjligheter.
Kursen passar dig som vill:

 • Förbättra din engelska på snabbast möjliga sätt på en nivå som passar dig.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Vill skräddarsy din kurs med specifika färdigheter.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Business English, 2 veckor eller längre (26h/v)

35 lektioner i veckan
Business English består precis som intensivkursen av 35 lektioner i veckan men där tillvalsämnet istället fokuserar på businessengelska. Kursen är för dig som vill förbättra din engelska och lära dig kommunicera effektivt i affärssammanhang och förbättra dina framtida anställningsmöjligheter. Detta är en utmärkt början för en internationell karriär. Denna kurs förbättrar både din allmänna engelska förmåga samt innehåller lektioner med fokus på affärsmannaskap. Öva på tekniker inom arbetsplatskommunikation, lär dig delta på möten och intervjuer och lär dig skriva affärsmässigt på engelska. Du kan kombinera engelskakurser med specialinriktade lektioner inom business eller med praktisk business engelska.
Kursen passar dig som vill:

 • Få bra engelskakunskaper för användning på arbetet och andra affärssammanhang.
 • Förbättra dina engelskakunskaper samtidigt lära sig hur man kommunicera på en arbetsplats.
 • Ha ett flexibelt program med många startdatum och varierande kurslängd för att passa dina behov.
 • Förbättra ditt CV och förutsättningar för en professionell karriär.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Boende

Värdfamilj (Eget rum, inkluderar 14 måltider per vecka)
Perfekt för dig som vill upptäcka den lokala kulturen och lära dig om lokala seder hos en vänlig värdfamilj. Genom att varje dag dela frukost och middag med din värdfamilj kommer du dra nytta av att få tala engelska i en avslappnad och naturlig miljö. Alla värdfamiljer finns inom 60 minuter från skolan.

Bay Pointe (Eget eller delat rum, inga måltider ingår. Åldergräns: 18+)
Bay Pointe lägenhetskomplex är centralt beläget i det vackra Mission Bay vid Pacific Beach som är ett av de mest spännande områdena i San Diego och ligger cirka 45 minuter från skolan med buss. Bay Pointe ligger endast minuter från från det bästa San Diego har att erbjuda som stranden, bukten och bra shopping. Det finns också gott om fina restauranger, barer, butiker och kaféer inom gångavstånd från komplexet. Anläggningen erbjuder bekvämligheter som pool, två spabad, grillplats, gym, upplysta tennisbanor och basketplaner, datorsal och en biograf i stil av en arena. Det finns även fria träningsklasser och en gång i månaden erbjuds gratis tennisinstruktion med ett tennisproffs. Som en bonus erbjuder komplexet gratis kaffe varje morgon samt gratis bakverk och muffins på helger med start klockan 9:00. Lägenheterna har två sovrum, ett vardagsrum, ett modernt kök och två badrum och man sover fyra studenter i vardera lägenhet. Varje sovrum har ett eget badrum och varje lägenhet har en balkong eller uteplats.

Broadstone Coronado (Eget eller delat rum, inga måltider ingår. Åldergräns: 18+)
Broadstone Coronado Apartments i San Diego är en idealisk plats för internationella studenter. Boendet ligger tvärs över San Diego Bay i det charmiga samhället Coronado som är en välbärgad stad och badort. Till centrala San Diego är det endast 15 minuters buss- eller båtresa. Vackra stränder kantar ön med fantastik utsikt utöver San Diego på Bayside. Coronado Island är vackert och upptäcks enkelt till fots, cykel, kajak eller båt. Här väntar fantastiska soluppgångar och solnedgångar och i hjärtat på ön ligger charmiga Orange Avenue där du hittar många affärer och restauranger. Stränderna på Coronado Beach är klassade som några av de bästa i hela USA. Coronado är också hem för Hotel Del Coronado som är ett av de mest berömda och historiska hotellen i Kalifornien. Boendet är nyligen nyrenoverat med modern inredning, balkonger och panoramautsikt. Boendet har utformats för att leverera en bekväm livsstil och det finns folk på plats för förvaltning och underhåll. Här erbjuds avkoppling med bekvämligheter som pool och spabad omgivet av solstolar, platt TVs, och värmare för åretruntbruk. Det finns fina grillplatser och ytor till picknick. Boendet har gym, en elegant lobby, ett klubbrum, lounge och mycket mer. Entrén till boendeområdet är bevakad och här finns tillgång till parkeringsgarage för en extra avgift. Området ligger i närheten av motorvägar som gör det enkelt för resor och pendling. Åker du inte bil så fungerar det alldeles utmärkt med kollektivtrafik, busshållplatserna ligger nära och boendet ligger cirka 30-40 minuter till skolan kommunalt. Varje lägenhet har två sovrum, två badrum, ett vardagsrum och ett modernt kök. Välj mellan enkel- eller dubbelrum och i varje lägenhet sover högst 4 studenter.

Film

Bilder

Priser för 2017

Kursstarter & lov

Kursstart
Allmänna språkkurser Varje måndag (start tisdag om måndag är helgdag).
Akademiskt år (32 veckor) 3 jan, 3 apr, 12 jun, 18 sep 2017.
Akademisk termin (20 & 24 veckor) 3 jan, 13 mars, 3 apr, 12 jun, 18 sep, 9 okt 2017.
Helgdagar i USA
02-jan-2017 New Year
16-jan-2017 Martin Luther King Jr. Day
29-maj-2017 Memorial Day
04-juli-2017 Independence Day
04-sep-2017 Labor Day
23-nov-2017 Thanksgiving
24-nov-2017 Thanksgiving Friday
25-dec-2017 Christmas Day (skolorna stänger).
02-jan-2018 Skolorna öppnar igen.