Kaplan Santa Barbara

Översikt

Språkskola

 • Officiell samarbetspartner med Calistudies.
 • Möjlighet till CSN.
 • Flexibla engelskakurser på alla nivåer.
 • Vacker kuststad nära Los Angeles.

Fakta

 • Minimiålder: 16 år
 • Studenternas medelålder: 21 år
 • Klasstorlek: max 15 st
 • Studenter från 40 olika länder deltog på skolan förra året.

Kurser

 • Semesterkurs, 2-52 veckor (15h/v)
 • Normalkurs, 2-52 veckor (20h/v)
 • Intensivkurs, 2-52 veckor (26h/v)

Boende

 • Värdfamilj
 • Studentlägenhet
 • Eget eller delat rum.

Kaplan Santa Barbara

Skolan i Santa Barbara har en avslappnad och vänlig atmosfär, ett omfattande utbud av kurser och inlärningsmöjligheter och ett utmärkt läge i centrala Santa Barbara. Santa Barbara är känd för sina vackra stränder, pittoreska berg, kändisar och den vänliga lokalbefolkningen. Staden kallas för American Riviera och har kommit att bli en populär semesterort för turister. Med en befolkning på 93 000 och totalt 400 000 i de omgivande områdena är Santa Barbara en avslappnad och öppen stad som är mycket populär bland internationella studenter. Skolan är centralt beläget i hjärtat av Santa Barbara bara några steg från världsberömda State Street. Omgivet av trendiga restauranger, kaféer, shopping och i närheten till alla Santa Barbaras bästa attraktioner. Beläget bara några kvarter från Cabrillo Boulevard kan studenter välja att tillbringa en eftermiddag och öva engelska på stranden eller njuta av en promenad genom Funk Zone som är en av Santa Barbara hetaste stadsdelar som består av konstgallerier, butiker, vingårdar och kaféer.

Hög kvalité på utbildningen
Kaplan International har över 75 års erfarenhet av undervisning och är en etablerad, respekterad och betrodd global utbildningsanordnare med ett rykte om akademisk excellens och elevframgång. Över 96% av studenterna skulle rekommendera Kaplan. I USA är Kaplan International ackrediterad av ACCET (Accrediting Council for Continuing Education and Training). Kaplan International är medlem i NAFSA Association of International Educators och TESOL (Teachers of English to Speakers of Other Languages). Calistudies samarbete med Kaplan innebär att utöver vår expertis att du som student får ett bättre pris genom att åka med oss. Fördjupa dig i en ny kultur med en amerikansk familj eller bo tillsammans med andra studenter och få vänner för livet.

ACCET

Kurser

Semesterkurs, 2-52 veckor (15h/v)

20 lektioner i veckan
Semesterkursen är utformad för att förbättra dina engelskakunskaper och ge dig mer professionella och akademiska alternativ i framtiden samtidigt som du kommer ha mycket tid över till att upptäcka Kalifornien. Kursen är halvintensiv och finns på flera olika nivåer, från enklare till mer avancerad nivå. Fokus ligger på de fyra viktigaste aspekterna i språket: läsa, skriva, lyssna och tala.
Kursen passar dig som vill:

 • Kombinera engelskakurser med semester.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Öva på dina engelskakunskaper samtidigt som du är ute på sightseeing och upptäcker en annan kultur.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Normalkurs, 2-52 veckor (20h/v)

27 lektioner i veckan
Normalkursen är på en halvintensiv nivå och låter dig balansera undervisningen i klassrummet med strukturerade självstudier och fritidsaktiviteter. Kursen består av 27 lektioner i veckan där 20 lektioner är som i semesterkursen och 7 lektioner är självstudier där du har möjlighet att träna och utveckla det du lär dig med stöd av lärare genom onlineövningar, projektarbeten, diskussionsklubbar, föreläsningar etc. Du kommer förbättra dina engelskakunskaper i den takt du känner dig bekväm med samtidigt som du får tid till att njuta av Kalifornien. Kursen är på flera olika nivåer, från enklare till mer avancerad nivå, och du kommer placeras i en klass som är lämplig för din nivå. Fokus ligger på de fyra viktigaste aspekterna i språket: läsa, skriva, lyssna och tala. Du får också lära dig vokabulär, grammatik och hur du talar i formella och informella diskussioner samt strategier.
Kursen passar dig som vill:

 • Förbättra dina engelska kärnkunskaper på en nivå som passar dig.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Göra goda framsteg med dina språkstudier samtidigt ha tillräckligt med tid över till fritidsaktiviteter och utforska Kalifornien.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Intensivkurs, 2-52 veckor (26h/v)

35 lektioner i veckan
Intensivkursen erbjuder ett snabbt, roligt och effektivt sätt att förbättra dina engelska språkkunskaper oavsett vilken språknivå du ligger på idag. Du läser 35 lektioner i veckan där 20 lektioner är som i semesterkursen, 7 lektioner är självstudier som i normalkursen och utöver det har du 8 lektioner med valfritt tillvalsämne. Du har möjligheten att skräddarsy dina engelskakurser som väljs på plats med specifika färdigheter så som företagsengelska och examensförberedande kurser. Kursen ger dig möjlighet att snabbt uppnå flytande engelska och lära dig grammatik och vokabulär som du kommer ha stor användning av i din dagliga engelska. Du kan studera så länge du behöver och på så sätt förbättrar du också dina framtida akademiska och yrkesmässiga möjligheter.
Kursen passar dig som vill:

 • Förbättra din engelska på snabbast möjliga sätt på en nivå som passar dig.
 • Välja hur länge du vill studera, från 2 veckor till ett år.
 • Vill skräddarsy din kurs med specifika färdigheter.
 • Få ut det mesta av specialutformade och beprövade läromedel.
 • Ta emot ett engelskacertifikat efter avklarad utbildning.

Boende

Värdfamilj (Eget rum, inkluderar 14 måltider per vecka)
Perfekt för dig som vill upptäcka den lokala kulturen och lära dig om lokala seder hos en vänlig värdfamilj. Genom att varje dag dela frukost och middag med din värdfamilj kommer du dra nytta av att få tala engelska i en avslappnad och naturlig miljö. Alla värdfamiljer finns inom 60 minuter från skolan.

Studentlägenhet La Brezza (Eget eller delat rum, inga måltider ingår.)
La Brezza är ett studentkomplex där du bor i hjärtat av Santa Barbara och är ett bra boendealternativ för internationella studenter. Lägenheterna ligger i en studentvänlig stadsdel nära till shopping, restauranger, kollektivtrafik och inom gångavstånd till skolan och stranden. Lägenhetskomplexet är byggt runt en tropisk innergård och vänder sig till lokala och internationella studenter vilket skapar en bra sammanhållning. Varje lägenhet har privat sovrum med moderna möbler, rymliga delade badrum, ett fullt utrustat kök, vardagsrum med platt-TV, DVD-spelare, plats för studier och fritid samt en matplats. Anläggningen har också en tvättstuga, pool och grillplats . Här bor du i fullt möblerade tvårumslägenheter. Varje lägenhet har antingen två dubbelrum eller ett dubbelrum och ett enkelrum. Ett eget dubbelrum kan endast bokas om det finns tillgängligt. I lägenheterna bor killar och tjejer var för sig och de flesta rummen kan låsas.

Film

Observera att språkskolan har flyttat från Santa Barbara City College till ett mer centralt läge mitt i Santa Barbara stad. Det tar cirka 10 minuter att ta sig till city college från den nya platsen.

Bilder

Priser för 2017

Kursstarter & lov

Kursstart
Allmänna språkkurser Varje måndag (start tisdag om måndag är helgdag).
Akademiskt år (32 veckor) 3 jan, 3 apr, 12 jun, 18 sep 2017.
Akademisk termin (20 & 24 veckor) 3 jan, 13 mars, 3 apr, 12 jun, 18 sep, 9 okt 2017.
Helgdagar i USA
02-jan-2017 New Year
16-jan-2017 Martin Luther King Jr. Day
29-maj-2017 Memorial Day
04-juli-2017 Independence Day
04-sep-2017 Labor Day
23-nov-2017 Thanksgiving
24-nov-2017 Thanksgiving Friday
25-dec-2017 Christmas Day (skolorna stänger).
02-jan-2018 Skolorna öppnar igen.