Visum i USA

Allmänt om Visum i USA

Calistudies hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen för studentvisum.

Att ansöka om visum är en långdragen och komplicerad process som vi hjälper dig med. För att kunna söka visum krävs det att du fått ett antagningsbesked från skolan och vi rekommenderar därför att ansöka till skolan i god tid, senast två månader innan. Var beredd på att du kommer bli intervjuad på engelska på amerikanska ambassaden som ligger i Stockholm. Inför skolstarter är det svårt att få intervjutid. Ett studentvisum kostar cirka 3000 kr.

Visuminformation för college & universitet i USA

Studier på college och universitet i USA kräver studentvisum.

Visuminformation för språkresor till USA

Studier i USA kräver i de flesta fall studentvisum. Undantag är för språkresor som är maximalt 12 veckor långa och har en studietakt på maximalt 17 timmar i veckan. Det här gäller för Calistudies språkkurser (h/v = timmar i veckan):

Semesterkurs 15 h/v (2-12 veckor) = Inget visum behövs.
Semesterkurs 15 h/v (13 veckor eller längre) = Kräver visum.
Normalkurs 20 h/v (2-52 veckor) = Kräver visum.
Intensivkurs 26 h/v (2-52 veckor) = Kräver visum.
Business English 26 h/v (2-52 veckor) = Kräver visum.

Tänk på att boka språkresan senast två månader innan kursstart om du ska läsa en kurs som kräver visum. I de fall där visum inte behövs behöver du ansöka om inresetillstånd. Detta görs genom att du anmäler dig till Visa Waiver-programmet (VWP) som gör det möjligt för de flesta medborgare att resa till USA för turism eller affärer för vistelser på 90 dagar eller mindre utan att först få ett visum. Om du inte har visum måste du ha ett giltigt Electronic System for Travel Authorization (ESTA ) godkännande före resan. Utan ESTA kommer du INTE in i landet. Du måste också ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter den planerade avresan från USA. Calistudies hjälper dig kostnadsfritt med inresetillstånd och visum.